Kategori: News

Warta hukum penting, hukum saiki lan acara | Law and More

UBO ndhaptar ing Walanda ing taun 2020

Arahan Eropa mbutuhake negara anggota kanggo nggawe dhaptar UBO. UBO singkatan saka Pamilik Mupangat Paling Apik. Registrasi UBO bakal diinstal ing Walanda ing taun 2020. Iki tegese wiwit taun 2020, perusahaan lan entitas hukum kudu ndhaptar pamilik langsung (ing). Bagéan saka data pribadi […]

Continue Reading

Pampasan saka karusakan non-material ...

Rugi ganti rugi non-material sing disebabake amarga tiwas utawa kacilakan nganti saiki durung dilindhungi undhang-undhang sipil Walanda. Kerusakan non-material kasebut ngemot sungkawa sedulur sing cedhak amarga kedadeyan mati utawa kacilakan wong sing ditresnani sing pihak liya kudu […]

Continue Reading

Hukum Walanda kanggo nglindhungi rahasia perdagangan

Pengusaha sing nggunakake karyawan, asring nuduhake informasi rahasia karo karyawan kasebut. Iki bisa uga gegandhengan karo informasi teknis, kayata resep utawa algoritma, utawa informasi non-teknis, kayata basis pelanggan, strategi pemasaran utawa rencana bisnis. Nanging, apa sing bakal kedadeyan karo informasi iki nalika karyawan sampeyan wiwit makarya ing perusahaan […]

Continue Reading

Perlindhungan konsumen lan istilah lan kahanan umum

Pengusaha sing adol produk utawa nyedhiyakake layanan asring nggunakake syarat lan kahanan umum kanggo ngatur hubungan karo sing nampa produk utawa layanan kasebut. Nalika sing nampa dadi konsumen, dheweke bakal nglindhungi konsumen. Perlindhungan konsumen digawe kanggo nglindhungi konsumen 'ringkih' marang pengusaha 'kuat'. Supaya […]

Continue Reading

Hak cipta: kapan isine konten?

Undhang-undhang properti intelektual terus dikembangake lan saiki tuwuh saya gedhe. Iki bisa dideleng, ing antarane, ing undang-undang hak cipta. Saiki, meh kabeh wong ana ing Facebook, Twitter utawa Instagram utawa duwe situs web dhewe. Mula, masarakat nggawe luwih akeh konten tinimbang biasane, sing asring diterbitake ing publik. […]

Continue Reading

Ngirim ora karyawan

'Kurir sepeda Deliveroo Sytse Ferwanda (20) minangka wirausaha independen lan dudu karyawan' minangka pengadilan ing Amsterdam. Kontrak sing digawe antara pangirim lan Deliveroo ora dianggep kontrak kerja - mula sing ngirim dudu karyawan ing […]

Continue Reading

Pelabuhan Rotterdam lan TNT korban serangan hacker dunia

Ing tanggal 27 Juni 2017, perusahaan internasional ngalami IT kanthi kurang apik amarga ana serangan ransomware. Ing Walanda, APM (perusahaan transfer kontainer Rotterdam paling gedhe), pabrikan TNT lan produsen obat-obatan MSD nglaporake kegagalan sistem IT amarga virus sing diarani "Petya". Virus komputer diwiwiti ing Ukraina sing kena pengaruh […]

Continue Reading
News

Pajak: kepungkur lan saiki

Sejarah pajak diwiwiti ing jaman Romawi. Wong sing manggon ing wilayah Kekaisaran Roma kudu mbayar pajeg. Aturan pajak sing pertama ing Walanda katon ing taun 1805. Prinsip dhasar perpajakan lair: penghasilan. Pajak penghasilan diresmikake ing taun 1904. PPN, pajak penghasilan, pajak gaji, […]

Continue Reading

Yen nganti Menteri Walanda ...

Yen gumantung karo Menteri Walanda Asscher kanggo Sosial lan Kesejahteraan, sapa wae sing entuk upah minimum legal bakal nampa jumlah tetep saben jam ing mbesuk. Saiki, gaji saben jam minimal Walanda isih gumantung karo jumlah jam kerja lan sektor kasebut […]

Continue Reading