Prosedur Keluhan Kantor

Law & More angka kepuasan saka klien kita. Firma kita bakal nggunakake upaya paling apik kanggo layanan sampeyan. Nanging bisa kelakon manawa sampeyan ora puas babagan aspek tartamtu saka layanan kita. Sampeyan bakal nemokake ing ngisor iki tumindak sing bisa ditindakake ing kahanan kaya ngono.

Yen ngono, sampeyan ora puas babagan nggawe lan implementasi perjanjian tugas, kualitas layanan utawa jumlah invoice, sampeyan njaluk kiriman dhisik menyang pengacara sampeyan dhewe. Sampeyan uga bisa hubungi Pak. TGLM Meevis tenan. Firma kita bakal nangani keluhan kasebut miturut prosedur sing diterangake ing prosedur aduan kantor kita.

Kita bakal, kanthi konsultasi karo sampeyan nemokake solusi kanggo masalah sing cepet. Kita mesthi bakal ngonfirmasi solusi kasebut ing nulis. Sampeyan bisa ngarep-arep nampa reaksi kita karo keluhan kanthi nulis sajrone 4 minggu. Yen sampeyan kudu nyimpang saka istilah iki, kita bakal ngandhani sampeyan ing wayah wektune lan kita bakal nyebutake alesan penyimpangan lan istilah sing sampeyan bisa uga nyana reaksi saka kita.

Artikel 1 Ukara

Ing prosedur keluhan iki, syarat-syarat sing disetel ing ngisor iki bakal duwe makna kaya ing ngisor iki:

Keluhan: sembarang ekspresi sing ditulis ora puas dening utawa kanggo pihak klien vis-à-vis pengacara utawa wong sing kerja ing sawijining tanggung jawab babagan kesimpulan utawa tumindak keterlibatan klien kanggo layanan profesional (overeenkomst van opdracht), kualitas layanan sing diwenehake utawa jumlah invoice kanggo layanan kasebut, kajaba, keluhan miturut makna paragraf 4 UU Walanda babagan Profesi Pengacara (Advokatwet);

sambat: klien utawa wakil, ngajokake keluhan;

petugas petugas: pengacara sing dituduh ngatasi keluhan kasebut, mula Pak TGLM Meevis.

Artikel 2 Scope aplikasi

2.1 Prosedur keluhan iki ditrapake kanggo saben keterlibatan kanggo layanan profesional sing diwenehake Law & More B.V. marang para klien.

2.2 Tanggung jawab saben pengacara saka Law & More B.V. kanggo ngatasi kabeh keluhan sing cocog karo prosedur keluhan iki.

Artikel 3 Tujuan

Tujuan saka prosedur keluhan iki yaiku:

  • kanggo metokake prosedur sing bisa keluhan klien bisa diselesaikan kanthi cara orientasi kanthi solusi lan ing wektu sing cukup;
  • metokake prosedur kanggo netepake keluhan klien;
  • kanggo njaga lan nambah hubungan klien sing ana kanthi ngatasi keluhan kanthi cara sing tepat;
  • kanggo ningkatake tanggepan babagan keluhan apa wae sing fokus ing klien;
  • kanggo nambah kualitas layanan kanthi ngatasi lan nganalisa keluhan.

Artikel 4 Informasi sawise miwiti layanan

4.1 Prosedur keluhan iki wis digawe publik. Ing surat pertunangan karo klien, klien bakal dilaporake manawa ana prosedur keluhan, lan prosedur iki bakal ditrapake kanggo layanan sing diwenehake.

4.2 Syarat standar keterlibatan (istilah lan kondisi) sing ditrapake kanggo keterlibatan klien (uga miturut surat keterlibatan karo klien) kudu ngidentifikasi partai independen utawa badan sing diwenehake / keluhan sing durung dirampungake selaras karo prosedur keluhan iki bisa diajukake supaya entuk keputusan sing naleni.

4.3 Keluhan miturut artine artikel 1 prosedur keluhan iki sing ora bisa dirampungake sawise ditangani miturut prosedur keluhan iki bisa uga diajukake menyang Advokasi Komite Sengketa (Advocatuur Geschillencommissie).

Artikel 5 Prosedur keluhan internal

5.1 Yen klien nyedhaki kantor kanthi keluhan babagan pandhuan sing diwenehake Law & More B.V.., keluhan kasebut bakal diterusake menyang petugas keluhan.

5.2 Petugas keluhan bakal ngandhani wong sing keluhan kasebut wis digawe babagan pengajuan keluhan kasebut lan bakal menehi pengadu lan wong sing keluhan kasebut duwe kesempatan kanggo nerangake keluhan kasebut.

5.3 Wong sing duwe komplain kasebut kudu nyoba ngrampungake masalah kasebut bebarengan karo klien sing ana gandhengane, manawa campur tangan petugas keluhan kasebut utawa ora.

5.4 Petugas keluhan kudu ngrampungake keluhan sajrone patang minggu sawise nampa keluhan kasebut, utawa bakal menehi informasi marang pengadu, kanthi alasan, manawa ana penyimpangan istilah iki, sing nuduhake manawa ing endi opini babagan keluhan kasebut diwenehake.

5.5 Petugas keluhan kudu menehi informasi marang pengadu lan wong sing keluhan kasebut digawe kanthi nulis babagan pendapat babagan keluhan keluhan kasebut, apa wae rekomendasi kasebut ora ana.

5.6 Yen keluhan kasebut ditangani kanthi cara sing memuaskan, sing nglaporake, petugas komplain lan wong sing diajokake complaint kasebut bakal mlebu pendapat babagan keluhan keluhan kasebut.

Artikel 6 Confidentiality lan bebas ngatur keluhan jawab

6.1 Petugas pengaduan lan wong sing diajokake keluhan kasebut kudu njaga kerahasiaan babagan penanganan keluhan kasebut.

6.2 Pengritik ora kudu menehi ganti rugi babagan biaya nangani keluhan kasebut.

Artikel 7 Tanggung jawab

7.1 Petugas keluhan kudu tanggung jawab kanggo nangani keluhan sing tepat wektu.

7.2 Wong sing diajokake complaint kudu menehi informasi marang petugas keluhan babagan kontak karo pengadu lan solusi sing bisa ditindakake.

7.3 Petugas pengaduan kudu menehi informasi babagan pengadu babagan penanganan keluhan kasebut.

7.4 Petugas keluhan kudu mesthekake yen file kasebut keluhan disimpen.

Artikel 8 Registrasi keluhan

8.1 Petugas keluhan kudu ndhaptar keluhan kasebut, kanthi ngidentifikasi topik keluhan kasebut.

8.2 Keluhan bisa dipérang dadi topik sing kapisah.

8.3 Petugas keluhan kudu laporan babagan penanganan keluhan apa wae lan kudu menehi rekomendasi supaya ora ana keluhan anyar lan kanggo nambah prosedur.

8.4 Laporan lan rekomendasi apa wae bakal dibahas lan diajukake kanggo njupuk keputusan paling ora setaun sepisan.