blog

Perawatan saka pelanggaran lalu lintas dening hukum pidana lan administratif

Apa sampeyan diduga nindakake pelanggaran lalu lintas miturut Undhang-undhang Lalu Lintas Jalan 1994 (WVW 1994)? Banjur penting kanggo ngerti langkah-langkah apa sing bisa ditindakake lan cara paling apik kanggo mbela diri. Ing blog iki, kita nerangake apa tegese sistem rong arah, apa ukuran Kejaksaan Umum (OM) lan Kantor Pusat kanggo

Perawatan saka pelanggaran lalu lintas dening hukum pidana lan administratif Read More »

Ganti rugi ing Prosiding Pidana

Apa sampeyan nandhang karusakan minangka akibat saka tindak pidana? Apa sampeyan ngerti yen sampeyan bisa njaluk ganti rugi ora mung ing proses perdata nanging uga ing proses pidana? Penting kanggo ngerti hak-hak sampeyan lan carane menehi ganti rugi kanggo kerusakan. Ing Walanda, Code of Criminal Procedure (Sv) ngidini korban kejahatan

Ganti rugi ing Prosiding Pidana Read More »

Narcissism lan Hukum Keluarga

Narcissism minangka kelainan pribadine sing bisa nduwe pengaruh sing jero lan asring ngrusak hubungan kulawarga. Narcissists bisa pisanan katon nengsemake lan mestekake, nanging alam bener metu yen wis tethered piyambak kanggo sampeyan liwat, contone, marriage, anak, utawa bisnis bebarengan dibangun. A narcissist terus lan ora owah.

Narcissism lan Hukum Keluarga Read More »

Kasino online

Law & More menehi saran konsumen sing nemokke masalah legal sak utawa sawise melu ing (online) game saka kasempatan. Ing laku, menang dhuwit ing casino asring luwih gampang saka nampa jumlah menang. Akeh pemain mangerteni sing casinos ora tansah mbayar metu cepet lan kadhangkala ora. Iki telat bisa mumetake lan

Kasino online Read More »

Kasus ing Walanda

Kasus pidana ing Walanda

Ing proses pidana, tuntutan hukum diajokake marang sing dituduh dening Kantor Kejaksaan Umum (OM). OM diwakili dening jaksa penuntut umum. Proses pidana biasane diwiwiti karo polisi, sawise jaksa mutusake manawa bakal nuntut tersangka. Yen jaksa penuntut umum nerusake kanggo nuntut tersangka, kasus kasebut rampung

Kasus pidana ing Walanda Read More »

Pangenalan minangka sponsor

Pangenalan minangka sponsor

Perusahaan ajeg nggawa karyawan saka luar negeri menyang Walanda. Diakoni minangka sponsor wajib yen perusahaan sampeyan pengin njaluk ijin panggonan kanggo salah siji tujuan ing ngisor iki: migran sing trampil, peneliti ing makna Directive EU 2016/801, sinau, au pair, utawa ijol-ijolan. Nalika sampeyan nglamar kanggo Pengakuan

Pangenalan minangka sponsor Read More »

Seluk beluk kontrak nol-jam

Seluk beluk kontrak nol-jam

Kanggo akeh pengusaha, iku menarik kanggo menehi karyawan kontrak tanpa jam kerja tetep. Ing kahanan iki, ana pilihan antarane telung wangun kontrak on-call: kontrak on-call karo persetujuan awal, kontrak min-max lan kontrak nol-jam. Blog iki bakal ngrembug babagan varian pungkasan. Yaiku, apa tegese kontrak nol jam

Seluk beluk kontrak nol-jam Read More »

Kabar saka conto standar

Kabar saka conto standar

Apa kabar saka standar? Sayange, asring kedadeyan yen pihak sing menehi kontrak gagal nindakake kewajibane, utawa ora nindakake kanthi tepat wektu utawa kanthi bener. A kabar saka gawan menehi partai iki kesempatan liyane kanggo (bener) tundhuk ing wektu cukup. Sawise kadaluwarsa periode cukup - kasebut ing

Kabar saka conto standar Read More »

Dhaptar mriksa file personel AVG

Dhaptar mriksa file personel AVG

Minangka majikan, penting kanggo nyimpen data karyawan kanthi bener. Kanthi mengkono, sampeyan kudu nyimpen cathetan personel babagan data pribadhi karyawan. Nalika nyimpen data kasebut, Peraturan Perlindhungan Data Umum (AVG) Undhang-undhang Privasi lan Peraturan Perlindhungan Data Umum (UAVG) Implementasi kudu digatekake. AVG nemtokke

Dhaptar mriksa file personel AVG Read More »

Nuduhake ibukutha

Nuduhake ibukutha

Apa modal saham? Modal saham yaiku ekuitas sing dipérang dadi saham perusahaan. Iku ibukutha sing ditemtokake ing persetujuan perusahaan utawa artikel asosiasi. Modal saham perusahaan yaiku jumlah sing perusahaan wis ngetokake utawa bisa ngetokake saham kanggo para pemegang saham. Modal saham uga minangka bagean saka kewajiban perusahaan. Kewajiban iku utang

Nuduhake ibukutha Read More »

Kontrak kerja jangka tetep

Kontrak kerja jangka tetep

Dene kontrak kerja jangka tetep biyen dadi pengecualian, kayane wis dadi aturan. Kontrak kerja jangka tetep uga disebut kontrak kerja sementara. Kontrak kerja kasebut rampung kanggo wektu sing winates. Asring rampung kanggo nem sasi utawa setahun. Kajaba iku, kontrak iki uga bisa rampung

Kontrak kerja jangka tetep Read More »

Apa skema pensiun wajib?

Apa skema pensiun wajib?

Ya lan ora! Aturan utama yaiku majikan ora wajib menehi skema pensiun kanggo karyawan. Kajaba iku, ing prinsip, karyawan ora diwajibake melu skema pensiun sing diwenehake dening majikan. Ing laku, Nanging, ana akeh kahanan sing aturan utama iki ora ditrapake, ninggalake juragan

Apa skema pensiun wajib? Read More »

Apa kewajiban majikan miturut Undhang-undhang Ketentuan Kerja?

Apa kewajiban majikan miturut Undhang-undhang Ketentuan Kerja?

Saben pegawe perusahaan kudu bisa kerja kanthi aman lan sehat. Undhang-undhang Kondisi Kerja (luwih disingkat Arbowet) minangka bagean saka Undhang-undhang Kesehatan lan Keselamatan Kerja, sing kalebu aturan lan pedoman kanggo ningkatake lingkungan kerja sing aman. Undhang-undhang Ketentuan Kerja ngemot kewajiban sing kudu ditindakake dening majikan lan karyawan.

Apa kewajiban majikan miturut Undhang-undhang Ketentuan Kerja? Read More »

Nalika pratelan kadaluwarsa?

Nalika pratelan kadaluwarsa?

Yen sampeyan pengin ngumpulake utang sing isih ana sawise wektu sing suwe, bisa uga ana risiko yen utang kasebut dilarang. Klaim kanggo kerusakan utawa pratelan bisa uga dilarang wektu. Kepiye cara kerja resep, apa wektu watesan, lan kapan wiwit mbukak? Apa watesan saka pratelan? A pratelan wektu-dialangi yen kreditur

Nalika pratelan kadaluwarsa? Read More »

Apa pratelan?

Apa pratelan?

Pratelan mung minangka panjaluk wong liya, yaiku, wong utawa perusahaan. A pratelan asring kasusun saka pratelan dhuwit, nanging uga bisa pratelan kanggo menehi utawa nggawe pratelan saka pembayaran ora patut utawa pratelan kanggo kerusakan. Kreditur yaiku wong utawa perusahaan sing duwe utang a

Apa pratelan? Read More »

Karyawan pengin kerja paruh wektu - apa sing kudu ditindakake?

Karyawan pengin kerja paruh wektu - apa sing kudu ditindakake?

Kerja fleksibel minangka keuntungan kerja sing digoleki. Pancen, akeh karyawan sing pengin kerja saka omah utawa duwe jam kerja sing fleksibel. Kanthi keluwesan iki, dheweke bisa luwih apik nggabungake karya lan urip pribadi. Nanging apa hukum ngandika bab iki? The Flexible Working Act (Wfw) menehi hak karyawan kanggo kerja kanthi fleksibel. Padha bisa aplikasi kanggo

Karyawan pengin kerja paruh wektu - apa sing kudu ditindakake? Read More »

Kewajiban karyawan nalika lara

Kewajiban karyawan nalika lara

Karyawan duwe kuwajiban tartamtu sing kudu ditindakake nalika lara lan lara. Pegawe sing lara kudu nglaporake lara, menehi informasi tartamtu lan tundhuk karo peraturan liyane. Nalika absen ana, majikan lan pegawe duwe hak lan kewajiban. Ing njelaske nganggo bentuk garis, iki minangka kewajiban utami pegawe: pegawe kudu laporan lara kanggo

Kewajiban karyawan nalika lara Read More »

Pecat ing kontrak permanen

Pecat ing kontrak permanen

Apa pemecatan diidini ing kontrak permanen? Kontrak permanen minangka kontrak kerja sing sampeyan ora setuju ing tanggal pungkasan. Dadi kontrak sampeyan tetep tanpa wates. Kanthi kontrak permanen, sampeyan ora bisa dipecat kanthi cepet. Iki amarga kontrak kerja kaya ngono mung bakal rampung nalika sampeyan utawa majikan menehi kabar. Sampeyan

Pecat ing kontrak permanen Read More »

Barang sah viewed Gambar

Barang dideleng kanthi sah

Nalika ngomong babagan properti ing jagad hukum, asring duwe makna sing beda tinimbang sing biasane digunakake. Barang kalebu barang lan hak properti. Nanging apa tegese iki? Sampeyan bisa maca liyane babagan iki ing blog iki. Barang Properti subyek kalebu barang lan hak properti. Barang bisa dipérang dadi

Barang dideleng kanthi sah Read More »

Sanksi tambahan marang Rusia Image

Sanksi tambahan marang Rusia

Sawise pitung paket sanksi sing diwenehake dening pemerintah marang Rusia, paket sanksi kaping wolu saiki uga wis ditetepake ing 6 Oktober 2022. Sanksi kasebut minangka tambahan saka langkah-langkah sing dileksanakake marang Rusia ing taun 2014 kanggo aneksasi Crimea lan gagal ngetrapake perjanjian Minsk. Langkah-langkah kasebut fokus ing sanksi ekonomi lan langkah-langkah diplomatik. Ing

Sanksi tambahan marang Rusia Read More »

Entuk kewarganegaraan Walanda

Entuk kewarganegaraan Walanda

Apa sampeyan pengin teka ing Walanda kanggo kerja, sinau utawa tetep karo kulawarga / pasangan? A ijin panggonan bisa ditanggepi yen sampeyan duwe tujuan sah tetep. Layanan Imigrasi lan Naturalisasi (IND) ngetokake ijin panggonan kanggo panggonan sementara lan permanen gumantung saka kahanan sampeyan. Sawise tetep legal panggonan ing

Entuk kewarganegaraan Walanda Read More »

Law & More