Google ndenda rekor 2,42 EU dening Uni Eropa. Iki mung wiwitan, bisa uga dileksanakake loro penalti

Miturut keputusan Komisi Eropa, Google kudu mbayar paukuman saka EUR 2,42 milyar amarga nglanggar hukum antitrust.

Komisi Eropa negesake manawa Google nguntungake produk Google Shopping dhewe ing asil mesin telusuran Google lan ngrugekake panyedhiya barang liyane. Link menyang produk Google Shopping ana ing sisih ndhuwur kaca asil telusuran, dene posisi layanan saingan sing ditemtokake karo algoritma telusuran Google mung ditampilake ing posisi sing luwih murah.

Sajrone 90 dina, Google kudu ngganti sistem peringkat algoritma telusuran. Yen ora, paukuman bakal dileksanakake nganti 5% saka rata-rata sade global Abjad, perusahaan induk Google.

Komisioner Eropa kanggo Margrethe Vestager, ujar manawa apa sing ditindakake Google ora ilegal miturut aturan antitrust EU. Kanthi keputusan iki, sawijining priored kanggo investigasi ing mangsa ngarep.

Komisi Eropa nyelidiki rong kasus liyane sing dinuga Google nglanggar aturan persaingan ing pasar gratis: sistem operasi Android lan AdSense.

Waca liyane: https://rechtennieuws.nl/54679/commissie-legt-google-geldboete-op-242-miljard-eur-misbruik-machtspositie-als-zoekmachine-eigen-prijsvergelijkingsdienst-illegaal-bevoordelen/

Share