Pampasan saka karusakan non-material ...

Sembarang ganti rugi kerusakan sing ora ana ing materi amarga pati utawa kacilakan nganti saiki ora ditutupi hukum sipil Walanda. Kerusakan sing ora material iki ngemot rasa sedhih saka sedulur cedhak sing disebabake dening kedadeyan seda utawa kacilakan wong sing dikasihi supaya partai liyane bakal tanggung jawab. Pampasan kaya iki minangka sikep simbolis amarga realistis ora bisa diukur menyang kasusahan sing sejati sing dirasakake dening sedulur sing cedhak.

Sanajan wis ana perkenalan karo Sekretaris Negara Teeven kanggo proposal legislatif anyar wiwit tanggal 18 Desember 2013, proposal kasebut digawe tanggal 16 Juli 2015 lan bubar disetujoni tanggal 10 April 2018. Dheweke njaluk pirang-pirang taun saiki kanggo ngganti posisi legal para sedulur kanggo mbantu proses sedhih. Rugi kanggo ganti rugi dudu material yen ana kedadeyan matine utawa kacilakan nyebabake rasa sedhih lan redress kanggo wong sing ngalami konsekuensi emosional saka kedadeyan kasebut.

Pampasan kerusakan ora materi nalika kacilakan utawa tiwas

Iki tegese sedulur-sedulur kasebut entuk ganti rugi nalika mati utawa kekurangan cacat laut amarga ana cedera kerja kanggo majikan kasebut kudu tanggung jawab. Kulawarga korban bisa dikatekake:

  • mitra
  • bocah-bocah
  • anak putune
  • wong tuwa

Jumlah ganti rugi nyata saka karusakan non-material nalika kacilakan utawa pati bisa beda-beda gumantung karo konteks kedadeyan kasebut. Jumlah kasebut bisa diwiwiti saka € 12.500 nganti € 20.000. Undhang-undhang anyar babagan kompensasi karusakan non-material yen ana kacilakan utawa pati bakal diwiwiti tanggal 1 Januari 2019.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.