Nalika pratelan kadaluwarsa?

Nalika pratelan kadaluwarsa?

Yen sampeyan pengin ngumpulake utang sing isih ana sawise wektu sing suwe, bisa uga ana risiko yen utang kasebut dilarang. Klaim kanggo kerusakan utawa pratelan bisa uga dilarang wektu. Kepiye cara kerja resep, apa wektu watesan, lan kapan wiwit mbukak? 

Apa watesan saka pratelan?

A pratelan wektu-dialangi yen tukang kredit ora njupuk tindakan kanggo mesthekake pratelan wis mbayar kanggo wektu lengkap. Sawise periode watesan wis kadaluwarsa, kreditur ora bisa ngetrapake tuntutan kasebut liwat pengadilanIki ora ateges pratelan kasebut ora ana maneh. Klaim kasebut diowahi dadi kewajiban alam sing ora bisa ditindakake. Sing duwe utang isih bisa nebus pratelan kanthi cara ing ngisor iki.

  • Kanthi pembayaran sukarela utawa pembayaran "kanthi salah".
  • Kanthi ngimbangi utang marang sing duwe utang

Klaim ora ilang kanthi otomatis. Periode watesan mung diwiwiti nalika wong sing duwe utang njaluk. Yen lali, pratelan isih bisa diklumpukake ing kasus tartamtu. Salah sawijining kasus kasebut yaiku tumindak pangenalan. Utang nindakake tumindak saka pangenalan kanthi ngatur pembayaran utawa njaluk penundaan. Sanajan dheweke mbayar bagean saka pratelan, sing duwe utang nindakake tumindak pangenalan. Ing tumindak pangenalan, sing duwe utang ora bisa njaluk watesan saka pratelan, sanajan periode watesan wis kadaluwarsa taun kepungkur.

Nalika periode watesan diwiwiti?

Ing wayahe pratelan dadi amarga lan kebayar, periode watesan diwiwiti. Momen kemampuan klaim yaiku nalika kreditur bisa nuntut kinerja klaim kasebut. Contone, syarat-syarat lan kahanan silihan stipulate sing silihan saka €10,000, – bakal repaid saben wulan ing bagean €2,500, -. Ing kasus kasebut, € 2,500, - amarga sawise sewulan. Jumlah total ora kudu dibayar yen cicilan lan bunga dibayar kanthi rapi. Uga, wektu watesan durung ditrapake kanggo jumlah pokok. Sawise tanggal cicilan wis liwati, cicilan dadi amarga lan wektu watesan kanggo cicilan sing cocog wiwit mbukak.

Suwene wektu watesan?

Statuta watesan sawise 20 taun

Periode watesan standar yaiku 20 taun sawise pratelan muncul utawa kudu dibayar lan kudu dibayar. Sawetara pratelan duwe wektu watesan sing luwih cendhek, nanging sanajan klaim kasebut isih tundhuk periode 20 taun yen ditetepake ing pengadilan kayata prentah pengadilan.

Statuta watesan sawise limang taun

Klaim ing ngisor iki tundhuk wektu watesan 5 taun (kajaba ana paukuman):

  • Pratelan kanggo nindakake persetujuan kanggo menehi utawa nindakake (contone, silihan dhuwit).
  • A pratelan kanggo pembayaran periodik. Sampeyan bisa mikir babagan pembayaran bunga, sewa, lan upah utawa tunjangan. Periode watesan sing kapisah diwiwiti kanggo saben periode pembayaran.
  • A pratelan saka pembayaran undue. Upaminipun sampeyan ora sengaja nggawe pembayaran giro kanggo wong liyo, watesan wektu diwiwiti saka wayahe sampeyan ngerti lan sampeyan uga ngerti wong sing nampa.
  • A pratelan kanggo mbayar ganti rugi utawa paukuman sarujuk. Periode limang taun wiwit saka dina sawise karusakan lan nerak dikenal.

Statuta watesan sawise rong taun

A peraturan kapisah ditrapake kanggo tuku konsumen. Tuku konsumen minangka barang sing bisa dipindhah (sing bisa dideleng lan dirasakake, nanging listrik uga kalebu) antarane bakul profesional lan konsumen (panuku sing ora tumindak ing profesi utawa bisnis). Mulane, ora kalebu panyedhiya layanan, kayata kursus utawa pesenan kanggo pangopènan kebon, kajaba barang uga diwenehake.

Artikel 7:23 saka KUHPerdata (BW) nemtokake hak panuku kanggo ndandani utawa ganti rugi yen ora sambat ing wektu sing cukup sawise dheweke nemokake (utawa bisa uga nemokake) yen barang sing dikirim ora tundhuk karo aturan kasebut. persetujuan. Apa sing dadi "wektu sing cukup" gumantung ing kahanan, nanging wektu 2 sasi ing tuku konsumen cukup. Salajengipun, pratelan panuku dibatalake wektu rong taun sawise nampa keluhan kasebut.

Cathetan! Iki bisa uga kalebu silihan dhuwit sing dijupuk langsung kanggo tuku properti nyata dening konsumen. Contone, nimbang persetujuan kredit kanggo tuku mobil kanggo panggunaan pribadi. Angsuran wis dibayar, pokoke ora dibayar. Sanalika principal diklaim kanggo alesan apa wae, contone, utang mandheg mbayar, wektu watesan rong taun wiwit mbukak.

Diwiwiti periode watesan

Periode watesan ora diwiwiti kanthi otomatis. Iki tegese pratelan kasebut ora owah lan bisa diklumpukake. Sing duwe utang kudu kanthi tegas ngundang wektu watesan. Upamane dheweke lali nglakoni lan isih nerusake nindakake tumindak pangenalan, contone, kanthi isih mbayar bagean utang, njaluk penundaan, utawa setuju karo jadwal pembayaran. Ing kasus kasebut, dheweke ora bakal bisa nggunakake wektu watesan maneh.

Yen utang nggawe mréntahaké sing tepat kanggo resep, pratelan ora bisa maneh mimpin kanggo pangadilan pangadilan. Yen ana paukuman pengadilan, banjur (sawise 20 taun) ora bisa mimpin kanggo eksekusi dening bailiff. Putusan kasebut banjur ora sah.

Speech 

A resep biasane diselani dening kreditur menehi utang kabar kanggo mbayar utawa digunakake tundhuk karo persetujuan. Interupsi ditindakake kanthi menehi informasi marang kreditur sadurunge pungkasan periode watesan yen klaim kasebut isih ana, contone, liwat pangeling pembayaran utawa panggilan sing didaftar. Nanging, pangeling utawa kabar kudu nyukupi sawetara syarat kanggo ngganggu wektu watesan. Contone, kudu tansah ditulis lan kreditur kudu unequivocally cadangan hak kanggo kinerja. Yen alamat sing duwe utang ora dingerteni, gangguan kasebut bisa ditindakake liwat pariwara umum ing koran regional utawa nasional. Kadhangkala pratelan mung bisa diselani kanthi ngajokake tuntutan hukum, utawa proses kudu diwiwiti sakcepete sawise interupsi ditulis. Disaranake tansah takon pengacara ing hukum kontrak nalika dealing with iki Komplek prakara.

Ateges, kreditur kudu bisa mbuktekake manawa wektu kasebut wis diselani yen wong sing duwe utang njaluk pertahanan resep. Yen dheweke ora duwe bukti, lan sing duwe utang kanthi mangkono ngumpulake wektu watesan, pratelan kasebut ora bisa ditindakake maneh.

Ekstensi 

Kreditur bisa ngluwihi wektu watesan nalika ana lampiran umum saka properti sing duwe utang amarga bangkrut. Sajrone periode kasebut, ora ana sing bisa nuntut wong sing duwe utang, mula legislator wis netepake yen periode watesan ora bisa rampung nalika bangkrut. Nanging, sawise pembubaran, periode terus maneh nganti nem sasi sawise mburi bangkrut yen periode watesan ends sak utawa ing enem sasi saka bangkrut. Kreditor kudu menehi perhatian marang surat saka wali. Dheweke bakal ngirim saben tukang kredit, yen wis kadhaptar ing bangkrut, kabar yen bangkrut wis bubar.

Putusan pengadilan

Kanggo pratelan sing ditetepake ing pangadilan, preduli saka statute watesan, periode 20 taun ditrapake. Nanging istilah kasebut ora ditrapake kanggo utang bunga, sing wis diucapake saliyane kanggo mbayar jumlah pokok. Upamane ana wong sing didhawuhi mbayar €1,000. Dheweke uga didhawuhi mbayar bunga statutory. Putusan kasebut bisa ditindakake nganti 20 taun. Nanging, kanggo bunga sing kudu dibayar, istilah 5 taun ditrapake. Mulane, yen paukuman ora dileksanakake nganti sepuluh taun lan ora ana gangguan, kapentingan kanggo limang taun pisanan dilarang wektu. Cathetan! Gangguan uga tundhuk pangecualian. Biasane, sawise interupsi, istilah anyar kanthi durasi sing padha bakal diwiwiti maneh. Iki ora ditrapake kanggo 20 taun putusan pengadilan. Yen istilah iki diselani sakdurunge pungkasan 20 taun, periode anyar mung limang taun wiwit mbukak.

Contone, apa sampeyan ora yakin yen pratelan sampeyan marang wong sing duwe utang wis dilarang wektu? Apa sampeyan kudu ngerteni apa utang sampeyan menyang kreditur isih bisa dituntut dening kreditur amarga ana watesan watesan? Aja ragu-ragu lan kontak pengacara kita. Kita bakal seneng mbantu sampeyan luwih!

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.