Proses bantahan

Yen sampeyan dijaluk, sampeyan duwe kesempatan kanggo mbela awake dhewe saka klaim kasebut ing saman kasebut. Ditelpon tegese sampeyan resmi kudu tampil ing pengadilan. Yen sampeyan ora netepi lan ora katon ing pengadilan ing tanggal sing dinyatakan, pengadilan bakal menehi absentia marang sampeyan. Sanajan sampeyan ora mbayar biaya pengadilan (wektu), yaiku kontribusi kanggo biaya keadilan, hakim bisa uga nyatakake pengadilan ing absen. Tembung 'ing absentia' nuduhake kahanan ing kasus pengadilan dirungokake tanpa ngarsane. Yen sampeyan kanthi bener ditimbali minangka terdakwa, nanging ora katon, kemungkinan pratelan pihak liya bakal diwenehake kanthi gawan.

Yen sampeyan ora katon ing pengadilan sawise sampeyan ditimbali, iki ora ateges sampeyan ora duwe kasempatan maneh kanggo mbela awakmu. Ana rong kemungkinan kanggo tetep mbela sampeyan saka tuntutan pihak liya:

  • Mbuwang ing absentia: yen sampeyan, minangka terdakwa, ora katon ing proses kasebut, pengadilan bakal menehi sampeyan ora ana. Nanging, bakal ana sawetara wektu ing antarane nonappearance lan pengadilan ing absentia. Ing sawetoro wektu, sampeyan bisa ngresiki ing absentia. Purifikasi standar kasebut tegese sampeyan isih bakal katon ing proses utawa manawa sampeyan isih bakal mbayar biaya pengadilan.
  • Bantahan: yen pengadilan ing absentia wis diwenehake, ora ana kemungkinan maneh kanggo ngresiki pengadilan ing absenia. Ing kasus kasebut, kabotan minangka cara kanggo nglindhungi sampeyan babagan tuntutan pihak liya ing pengadilan.

Proses bantahan

Kepiye sampeyan nyiyapake kabotan?

Bantahan disetel kanthi nduwe teken rintangan. Iki mbukak maneh proses kasebut. Saman iki kudu ngemot pertahanan saka klaim kasebut. Ing bantahan kasebut ngundang sampeyan, minangka terdakwa, mulane mbantah kenapa sampeyan percaya yen pengadilan kasebut salah menehi tuntutan penggugat. Sintangan bantahan kasebut kudu nyukupi pirang-pirang syarat hukum. Iki kalebu syarat sing padha karo panggilan biasa. Pramila kanthi wicaksana nyedhak pengacara ing Law & More kanggo nggambar senggol penolakan.

Apa watesan wektu sampeyan kudu menehi kabotan?
Wektu nerbitake cathetan saka kabotan yaiku patang minggu. Kanggo para defendan sing manggon ing luar negeri, watesan wektu kanggo menehi kabantosan yaiku wolung minggu. Periode kaping papat, utawa wolung minggu bisa diwiwiti kaping telu:

  • Periode kasebut bisa diwiwiti sawise juru bailiff ngulungake pengadilan minangka standar kanggo terdakwa;
  • Wektu bisa diwiwiti yen sampeyan, minangka terdakwa, nindakake tumindak sing nyebabake sampeyan wis ngerti karo pengadilan utawa layanan kasebut. Ing laku, iki uga diarani minangka tumindak menowo;
  • Periode kasebut uga bisa diwiwiti ing dina penegakan keputusan kasebut.

Ora ana dhisikan sadurunge watesan wektu kasebut. Wigatosan diwenehake kanggo periode sing diwiwiti luwih dhisik.

Apa akibat saka bantahan?
Yen sampeyan mbantah, kasus kasebut bakal dibukak maneh, kaya saiki, lan sampeyan isih bakal bisa menehi pertahanan. Bantahan kasebut diwenehake karo pengadilan sing padha sing nuntut pengadilan. Miturut hukum kasebut, bantahan kasebut nundha penegakan pengadilan ing absentia, kajaba pengadilan kasebut nyatakake kanthi bisa ditindakake. Umume pengadilan standar diwiwiti kanthi bisa ditindakake dening pengadilan. Iki tegese pengadilan bisa ditindakake sanajan ana bantahan. Pramila pangadilan kasebut ora bakal dilereni manawa pengadilan kasebut nyatakake kanthi bisa ditindakake. Para penggugat banjur bisa ngetrapake pengadilan kanthi langsung.

Yen sampeyan ora menehi kabotan ing wektu sing wis ditemtokake, pangadilan kasebut bakal dadi res judicata. Iki tegese ora ana obat sah sing bakal kasedhiya sampeyan lan pangadilan standar bakal dadi final lan ora bisa ditrapake. Yen ngono, sampeyan bakal oleh pengadilan. Pramila penting banget kanggo menehi kabantosan kanthi tepat wektu.

Apa sampeyan uga bisa menehi objektif ing prosedur aplikasi?
Ing sadurunge, bantahan ing prosedur saman wis ditangani. Prosedur aplikasi beda karo prosedur saman. Tinimbang ngatasi pesta lawan, aplikasi ditrapake menyang pengadilan. Hakim kasebut banjur ngirim salinan menyang pihak sing pengin lan menehi kesempatan kanggo menehi reaksi menyang aplikasi kasebut. Nalisir karo prosedur panggilan, prosedur ora diwenehake yen ora katon yen ora katon. Iki tegese prosedur bantahan ora kasedhiya kanggo sampeyan. Pancen ukum kasebut ora nyatakake manawa ing prosedur aplikasi pengadilan bakal menehi panjaluk kasebut kajaba panjaluk kasebut katon ora sah utawa ora bathi, nanging ing praktike asring iki kedadeyan. Makane penting kanggo nyelehake obat yen sampeyan ora setuju karo keputusan pengadilan. Ing proses aplikasi, mung obat banding lan sabanjure kasedhiya.

Sampeyan wis dihukum ing absentia? Lan sampeyan pengin mbusak ukara sampeyan ing absentia utawa obyek kanthi saman oposisi? Utawa sampeyan pengin nggawe banding utawa banding kaset ing prosedur aplikasi? Pengacara ing Law & More siap mbantu sampeyan ing proses legal lan seneng mikir bebarengan karo sampeyan.

Share