Penyelesaian wajib: Kanggo setuju utawa ora setuju?

Utangan sing ora bisa mbayar utang isih duwe sawetara opsi. Dheweke bisa ngajukake dhewe bangkrut utawa aplikasi kanggo diakoni ing pengaturan nyusun utang utang miturut ukum. Sing duwe kredit uga bisa ndhaptar bangkrut saka sing duwe utang. Sadurunge wong sing utang ora bisa mlebu ing WSNP (Undhang Restrukturisasi Utang Orang Asli), dheweke kudu ngliwati prosedur sing apik. Ing proses iki, upaya kanggo nggayuh penyelesaian sing apik karo kabeh kreditor. Yen ana siji utawa luwih kreditor ora setuju, debitur bisa njaluk pengadilan meksa wong sing nolak kreditur ora setuju karo pemukiman kasebut.

Pamukiman wajib

Penyelesaian wajib diatur ing artikel 287a Undhang-undhang Bangkrut. Kreditur kudu ngirim panjaluk penyelesaian wajib menyang pengadilan sekaligus aplikasi kanggo mlebu menyang WSNP. Sabanjure, kabeh kreditor sing nolak dijaluk sidang. Sampeyan banjur bisa ngirim pertahanan tertulis utawa bisa uga nimbali nalika sidang. Pengadilan bakal netepke manawa sampeyan bisa nolak pemukiman sing cukup. Disproporsi ing antarane minat sampeyan nolak lan kepentingan debitur utawa kreditor liyane sing kena pengaruh nolak kasebut bakal dipertimbangkan. Yen pengadilan duwe pendapat manawa sampeyan ora bisa nolak sarujuk karo perjanjian utang kasebut, panjaluk pengajuan pemukiman wajib diwenehake. Sampeyan banjur kudu setuju karo penyelesaian sing ditawakake banjur kudu nampa pambayaran sebagian saka klaim kasebut. Kajaba iku, minangka kreditor sing nolak, sampeyan bakal diprentah mbayar biaya proses kasebut. Yen penyelesaian wajib ora dileksanakake, bakal ditaksir manawa debitur sampeyan bisa ditampa ing restrukturisasi utang, paling ora yen sing duwe utang njaluk panjaluk.

Penyelesaian wajib: Kanggo setuju utawa ora setuju?

Apa sampeyan kudu setuju minangka kreditor?

Titik awal yaiku sampeyan duwe hak kanggo mbayar klaim. Mula, miturut prinsip, sampeyan ora kudu setuju kanggo mbayar sebagean utawa pengaturan pembayaran (apik).

Pengadilan bakal njupuk kasunyatan lan kahanan sing beda nalika nimbang panjaluk kasebut. Hakim asring bakal netepke aspek-aspek ing ngisor iki:

  • proposal kasebut wis didokumentasikake kanthi andal;
  • proposal restrukturisasi utang ditaksir dening pihak independen lan ahli (kayata bank kredit kota);
  • wis dijlentrehake kanthi cukup manawa tawaran kasebut minangka ekstrim sing utang kudu dianggep bisa nggawe finansial;
  • alternatif bangkrut utawa restrukturisasi utang nawakake sawetara calon utang;
  • alternatif bangkrut utawa restrukturisasi utang nawakake sawetara calon kreditor: kepiye kemungkinan kreditor sing nolak bakal nampa jumlah sing padha utawa luwih?
  • bisa uga ana kerjasama sing dipeksa ing pengaturan utang kanggo distorsi persaingan kanggo wong sing duwe utang;
  • ana precedent kanggo kasus sing padha;
  • apa kesungguhan saka kapentingan finansial kreditor ing kepatuhan lengkap;
  • babagan proporsi total utang sing dianggep wong sing ora duwe utang;
  • kreditor sing nolak bakal mandheg bareng karo kreditor liyane sing setuju karo penyelesaian utang;
  • sadurunge ana penyelesaian utang sing kepenak utawa kepeksa sing durung ditrapake kanthi bener. [1]

Contone diwenehake ing kene kanggo njlentrehake kepiye hakim mriksa kasus kasebut. Ing kasus kasebut sadurunge Pengadilan Banding ing Den Bosch [2], dianggep manawa tawaran sing digawe dening debitur marang para kreditur miturut pamukiman sing nyenengake ora bisa dianggep minangka ekstrim sing bisa diarepake kanthi finansial . Penting, dicathet yen sing duwe utang isih umure isih enom (25 taun) lan, sebagian amarga umur kasebut, kanthi dhasar duwe kapasitas ngasilake potensial sing dhuwur. Sampeyan uga bakal bisa ngrampungake penempatan kerja ing jangka pendek. Ing kahanan kasebut, bisa diarepake manawa wong sing duwe utang bisa golek kerja kanthi bayaran. Pangarepan kerja nyata ora kalebu ing pengaturan utang sing ditawakake. Asile, ora bisa nemtokake kanthi bener apa pathokan struktural utang sing bakal ditawakake babagan asil. Salajengipun, utang kreditor sing nolak, DUO, nyumbang bagean gedhe saka total utang. Pengadilan banding duwe pendapat manawa DUO bisa nolak setuju kanggo ngrampungake masalah sing apik.

Contone iki mung kanggo ilustrasi. Uga ana kahanan liyane. Apa kreditor bisa nolak setuju karo pamukiman sing apik-beda beda-beda saben kasus. Iku gumantung karo kasunyatan lan kahanan tartamtu. Apa sampeyan ngadhepi penyelesaian wajib? Hubungi salah sawijining pengacara ing Law & More. Dheweke bisa nggawe pertahanan kanggo sampeyan lan mbantu sampeyan nalika dirungokake.

[1] Pengadilan Banding 's-Hertogenbosch 9 Juli 2020, ECLI: NL: GHSHE: 2020: 2101.

[2] Pengadilan Banding 's-Hertogenbosch 12 April 2018, ECLI: NL: GHSHE: 2018: 1583.

Share