Surrogasi ing Walanda

Kandhutan, sayang, ora dadi masalah kanggo saben wong tuwa sing kepengin duwe anak. Saliyane kemungkinan adopsi, pengganti bisa dadi pilihan kanggo wong tuwa sing dituju. Saiki, pengganti ora diatur karo undang-undang ing Walanda, sing nggawe status sah kanggo wong tuwa sing dituju lan ibu sing ngganteni durung jelas. Contone, kepiye yen ibu pengganti pengin njaga bocah kasebut sawise lair utawa wong tuwa sing dituju ora pengin nggawa bocah kasebut ing kulawarga? Lan apa sampeyan uga kanthi otomatis dadi wong tuwa sing sah nalika lair? Artikel iki bakal mangsuli pitakon-pitakon kasebut lan liya-liyane kanggo sampeyan. Kajaba iku, draf 'Bill Anak, pengganti, lan parentage' dibahas.

Surrogacy ing Gambar Walanda

Apa pengganti diidini ing Walanda?

Praktek nawakake rong bentuk pengganti, sing kalorone diidini ing Walanda. Wujud kasebut minangka pengganti tradisional lan kehamilan.

Pengganti tradisional

Kanthi ganti tradisional, endhog ibu sing dadi ibu dhewe digunakake. Iki nyebabake kasunyatan manawa kanthi pengganti tradisional, ibu pengganti mesthi dadi ibu genetik. Kandhutan ditindakake kanthi inseminasi karo sperma bapak sing dikepengini utawa donor (utawa digawe alami). Ora ana syarat legal khusus kanggo nindakake penggantian tradisional. Kajaba iku, ora dibutuhake pitulung medis.

Penggantian gestational

Bantuan medis, ing tangan liyane, perlu ing kasus penggantian kehamilan. Ing kasus iki, pembuahan ectopic pisanan ditindakake kanthi cara IVF. Sabanjure, embrio sing dibuahi dilebokake ing uterus ibu pengganti, amarga asile ing umume kasus kasebut dudu ibu genetik bocah kasebut. Amarga intervensi medis sing dibutuhake, syarat sing ketat ditrapake kanggo bentuk pengganti iki ing Walanda. Iki kalebu manawa wong tuwa sing dituju gegandhengan karo genetika karo bocah kasebut, yen ana kabutuhan medis kanggo ibu sing dituju, wong tuwa sing dituju dhewe nemokake ibu sing dadi ibu, lan kalorone wanita kasebut kalebu wates umur (nganti 43 taun suwene donor endhog lan nganti 45 taun kanggo ibu pengganti).

Larangan promosi tunjangan (komersial)

Kasunyatan manawa pengganti tradisional lan gestational diidini ing Walanda ora ateges yen pengganti mesthi diidini. Pancen, KUHP negesake manawa promosi promosi (komersial) dilarang. Iki tegese ora ana situs web sing bisa ngiklanake kanggo stimulasi pasokan lan panjaluk babagan penggantian. Kajaba iku, wong tuwa sing dikepengini ora diidini golek ibu pengganti ing ngarep umum, kayata liwat media sosial. Iki uga ditrapake kosok balene: ibu sing ngganti ora diidini nggoleki wong tuwa sing dituju ing ngarep umum. Kajaba iku, ibu-ibu pengganti bisa uga ora nampa ganti rugi finansial, kajaba biaya (medis) sing ditindakake.

Kontrak Surrogacy

Yen dipilih dadi pengganti, penting banget kanggo nggawe kesepakatan sing jelas. Biasane, iki ditindakake kanthi nggawe kontrak pengganti. Iki minangka kontrak tanpa formulir, mula kabeh jinis perjanjian bisa ditindakake kanggo ibu sing dadi ibu tiri lan wong tuwa sing dituju. Ing prakteke, kontrak kasebut angel ditindakake kanthi sah, amarga dianggep kontras karo moralitas. Amarga alasan iki, kerjasama sukarela saka wong tuwa pengganti lan sing dituju sajrone proses pengganti iku penting banget. Ibu pengganti ora wajib menehi anak sawise lair lan wong tuwa sing dituju ora wajib nggawa bocah kasebut ing kulawarga. Amarga masalah iki, wong tuwa sing dituju dadi luwih milih nggolek ibu sing liya ing luar negeri. Iki nyebabake masalah nalika laku. Kita pengin deleng sampeyan artikel ing pengganti internasional.

Wong tuwa sing sah

Amarga ora ana peraturan hukum tartamtu kanggo penggantian, sampeyan minangka wong tuwa sing dituju ora kanthi otomatis dadi wong tuwa sing sah nalika lair saka bocah kasebut. Iki amarga ukum wong tuwa Walanda adhedhasar prinsip manawa ibu kelairan mesthi dadi ibu sing sah kanggo bocah kasebut, kalebu ing kasus penggantian. Yen ibu pengganti wis omah-omah nalika lair, pasangan ibu pengganti kanthi otomatis diakoni minangka wong tuwa.

Pramila prosedur ing ngisor iki ditrapake ing praktik. Sawise lair lan deklarasi (sah), bocah kasebut - kanthi idin saka Dewan Perawatan lan Perlindhungan Anak - dilebokake ing kulawarga wong tuwa sing dituju. Hakim ngilangi ibu sing dadi ibu (lan uga garwane) saka panguwasa wong tuwa, lan sawise iku wong tuwa sing dituju diangkat dadi wali. Sawise wong tuwa sing dituju ngrawat lan ngunggahake bocah suwene setaun, bisa uga bocah kasebut diadopsi bebarengan. Kemungkinan liyane yaiku bapak sing dituju ngakoni bocah kasebut utawa duwe kekuwatane kanthi sah (yen ibu pengganti durung omah-omah utawa wong tuwa sing bojone ditolak). Ibu sing dikepengini banjur bisa njupuk anak sawise ngancik lan ngrawat bocah kasebut sajrone setaun.

Nyusun proposal legislatif

Draf 'Bill anak, pengganti lan parentage' tujuane nyederhanakake prosedur ing ndhuwur supaya bisa dadi wong tuwa. Adhedhasar prekara iki, pangecualian kalebu aturan yen ibu kelairan mesthi dadi ibu sing sah, yaiku uga menehi wong tuwa sawise ganti. Iki bisa diatur sadurunge konsepsi kanthi prosedur petisi khusus dening ibu sing ganti lan wong tuwa sing dituju. Kesepakatan penggantian kudu diajukake, sing bakal diteliti pengadilan miturut syarat-syarat hukum. Iki kalebu: kabeh pihak duwe umur idin lan setuju kanggo nindakake konsultasi lan uga salah sawijining wong tuwa sing dituju kanthi genetis karo bocah kasebut.

Yen pengadilan nyetujoni program pengganti, wong tuwa sing dituju dadi wong tuwa nalika lair saka bocah kasebut lan mula terdaftar kaya ing surat kelahiran anak kasebut. Ing Konvensi PBB babagan Hak-hak Bocah, bocah duwe hak ngerti babagan wong tuwa dhewe. Amarga alasan iki, dhaptar digawe ing endi informasi sing ana gandhengane karo lelandhesan biologis lan legal yen beda-beda. Pungkasan, rancangan undang-undang kasebut nyedhiyakake pangecualian kanggo larangan mediasi pengganti yen iki ditindakake dening entitas hukum independen sing ditunjuk dening Menteri.

kesimpulan

Sanajan panjaluk (tradisional lan kehamilan non-komersial) diidini ing Walanda, amarga ora ana peraturan tartamtu, bisa nyebabake proses sing bermasalah. Sajrone proses penggantian, pihak-pihak sing ana gandhengane (sanajan ana kontrak pengganti) gumantung marang kerja sama sukarela masing-masing. Kajaba iku, kasus kasebut ora kanthi otomatis supaya wong tuwa sing nduwe hak dadi wong tuwa sing sah sadurunge bocah kasebut lair. RUU RUU sing jenenge 'Anak, Surrogacy lan Parentage' nyoba njlentrehake proses hukum kanggo kabeh pihak sing terlibat kanthi menehi aturan hukum kanggo penggantian. Nanging, pertimbangan parlementer iki bakal bisa ditindakake nalika pamrentah sabanjure.

Apa sampeyan ngrencanakake miwiti program pengganti minangka wong tuwa sing dituju utawa ibu pengganti lan apa sampeyan pengin luwih ngatur posisi legal kanthi kontrak? Utawa, apa sampeyan butuh pitulung kanggo entuk wong tuwa sing sah nalika lair? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita duwe spesialisasi ing hukum kulawarga lan seneng bisa dadi layanan.

Share