Penylametan judhul

Kepemilikan minangka hak sing paling lengkap sing bisa diduweni wong, miturut Kode Sipil. Kaping pisanan, tegese wong liya kudu ngajeni kepemilikan wong kasebut. Minangka asil saka hak iki, dadi tanggung jawab saka pemilik kanggo nemtokake apa sing kedadeyan karo barang-barang kasebut. Contone, pamilik bisa mutusake transfer kepemilikan barang kasebut menyang wong liya kanthi perjanjian tuku. Nanging, kanggo transfer sing sah, sawetara kahanan hukum kudu dipenuhi. Kondisi sing pungkasane mindhah kepemilikan barang yaiku ngirim barang sing dimaksud, umpamane kanthi nyerahake kanthi nyata marang pihak sing tuku, lan dudu pambayaran rega tuku kaya sing dianggep umum. Kanthi tembung liya, panuku dadi pemilik barang nalika ngirim.

Penylametan judhul Gambar

Ora ditahan jeneng sing disetujoni

Utamane, ing ndhuwur bakal kedadeyan yen sampeyan durung setuju karo pembeli babagan penylametan judhul. Diakoni, saliyane pangiriman, rega tuku uga istilah sing kudu dibayar dening panuku kudu disepakati ing perjanjian tuku. Nanging, beda karo pangiriman, (pambayaran) rega tuku dudu sarat legal kanggo transfer kepemilikan. Mula, bisa dadi pembeli dadi pamilik barang sampeyan, tanpa mbayar (jumlah lengkap). Apa sing bakal tuku ora mbayar sawise iku? Banjur, sampeyan ora bisa mung mbalekake barang, kayata. Pungkasan, pembeli sing ora mbayar mung bisa nggunakake hak kepemilikan sing diakuisisi lan sampeyan kudu ngajeni hak kepemilikan ing item sing dimaksud ing wektu iki. Kanthi tembung liyane, yen ngono sampeyan bakal ora duwe kabecikan utawa bayaran lan mulane kosong. Iki uga ditrapake yen pembeli pengin mbayar nanging sadurunge pambayaran nyata, kudu bangkrut. Iki minangka kahanan sing ora nyenengake sing bisa dihindari.

Penylametan judhul minangka langkah pancegahan

Nanging, pencegahan luwih becik tinimbang ngobati. Pramila wicaksana nggunakake kemungkinan sing kasedhiya. Contone, sing duwe barang bisa setuju karo sing pembeli yen kepemilikan mung bakal ditularake yen dituku pembeli tartamtu. Kahanan kaya ngono, contone, uga ana gandhengane karo pambayaran rega tuku lan uga diarani retensi judhul. Penylametan judhul diatur ing Artikel 3:92 saka Kode Sipil Walanda lan, yen wis disetujoni, mula bakal pengaruh yen bakul tetep duwe barang kanthi sah nganti pembeli mbayar rega sing disetujoni kanggo barang kasebut. Penylametan judhul minangka langkah pancegahan: apa pembeli ora mbayar? Utawa apa sing bakal tuku bangkrut sadurunge mbayar bakul? Yen ngono, bakul duwe hak mbalekake barang saka panuku minangka asil saka judhul sing ditemtokake. Yen panuku ora kerja sama kanggo ngirim barang, sing adol bisa terus nyita lan nglakokake kanthi cara legal. Amarga sing adol mesthi dadi pamilik, barang kasebut ora kalebu ing kebangkrutan panuku lan bisa diklaim saka omah kasebut. Apa kondhisi pambayaran dipenuhi dening panuku? Banjur (mung) kepemilikan barang sing bakal diwenehake menyang sing tuku.

Tuladha penylametan judhul: tuku sewa

Salah sawijining transaksi sing paling umum nalika para pihak nggunakake retensi judhul yaiku tuku sewa, utawa tuku, kayata mobil cicilan sing diatur ing Artikel 7A: 1576 BW. Dadi, nyewa nyewa kalebu tuku lan adol kanthi cicilan, saengga para pihak setuju manawa kepemilikan barang sing didol ora mung ditransfer kanthi pangiriman, nanging mung kanthi memenuhi syarat pambayaran lengkap saka sing wis dibayar dening para pembeli miturut perjanjian tuku. Iki ora kalebu transaksi sing ana gandhengane karo kabeh properti sing ora bisa dipindhah lan properti sing paling akeh didaftar. Transaksi kasebut ora kalebu undang-undang saka tuku sewa. Pungkasane, skema sewa beli ditrapake kanthi syarat wajib kanggo nglindhungi para pembeli, contone, mobil supaya ora entheng karo tuku pamrentahan, uga sing adol tumrap posisi sing kuwat banget kanggo pihak sing tuku. .

Efektivitas penylametan judhul

Kanggo operasi efektif penylametan judhul, penting dicathet kanthi nulis. Iki bisa ditindakake ing perjanjian tuku dhewe utawa ing perjanjian sing beda-beda. Nanging, penylametan judhul biasane ditrapake ing syarat-syarat umum. Nanging, ing kasus kasebut, kudu dielingi manawa persyaratan hukum babagan kondisi umum kudu dipenuhi. Informasi luwih lengkap babagan syarat umum lan syarat hukum sing ditrapake bisa ditemokake ing salah sawijining blog sadurunge: Syarat lan kahanan umum: sing kudu sampeyan ngerteni.

Sampeyan uga penting ing konteks efektivitas yen panylametan judhul kanggo dilebokake uga valid. Kanggo tujuan iki, sarat ing ngisor iki kudu dipenuhi:

  • kasus kasebut kudu bisa ditemtokake utawa bisa dingerteni (diterangake)
  • kasus kasebut bisa uga durung dilebokake ing kasus anyar
  • kasus kasebut bisa uga ora diowahi dadi kasus anyar

Kajaba iku, penting ora nyipta formulasi babagan penylametan judhul kanthi sempit. Penylametan judhul luwih sempit dirumusake, luwih akeh risiko sing isih mbukak. Yen pirang-pirang barang dikirim menyang pihak sing adol, mula wicaksana, kanggo ngatur supaya bakul tetep dadi pamilik kabeh barang sing dikirim nganti rega tuku lengkap wis dibayar, sanajan bagean saka barang kasebut wis dibayar wong sing tuku. Iki uga ditrapake kanggo barang sing dituku yaiku barang sing dikirim dening pihak sing adol, utawa paling ora diproses. Ing kasus iki, iki uga diarani retensi judhul sing luwih dawa.

Alienasi dening panuku tundhuk retensi judhul minangka titik penting

Amarga sing tuku durung duwe amarga ditahan judhul sing disarujuki, mula dheweke uga ora bisa nggawe pamilik sah liyane. Nyatane, pembeli mesthi bisa nindakake iki kanthi adol barang menyang pihak katelu, sing uga kedadeyan sacara rutin. Ora sengaja, yen ana hubungan internal karo pihak sing adol, panuku bisa uga duwe hak transfer barang kasebut. Ing kaloro kasus kasebut, pamilik ora bisa mbalekake barang saka pihak katelu. Sawise kabeh, penylametan judhul mung wis ditemtokake dening pihak sing adol marang sing tuku. Kajaba iku, pihak katelu bisa, ing konteks pangayoman tumrap klaim pembeli, gumantung karo panentu artikel 3:86 Kode Sipil, utawa kanthi tembung sing apik. Iku bakal beda yen pihak katelu iki ngerti retensi judhul ing antarane panuku lan sing adol utawa ngerti manawa umume ana ing industri yen barang sing dikirim kudu ditahan kanthi judhul lan sing tuku lara finansial.

Penylametan judhul minangka konstruksi sing migunani nanging angel kanthi sah. Mula wicaksana yen takon karo pengacara ahli sadurunge njupuk judhul. Apa sampeyan ngatasi penylametan judhul utawa sampeyan butuh pitulung kanggo nyusun? Banjur kontak Law & More. ing Law & More kita ngerti manawa ora ana penylametan judhul utawa rekaman sing ora bener bisa nyebabake akibate sing adoh. Pengacara kita ahli ing bidang hukum kontrak lan seneng mbantu sampeyan liwat pendekatan pribadi.

Share