Nyewa ruang bisnis sajrone krisis korona

Donya iki saiki ngalami krisis kanthi skala sing ora bisa dingerteni. Iki tegese pamrentah uga kudu nindakake langkah-langkah sing luar biasa. Kerusakan sing nyebabake kahanan iki lan bakal terus nyebabake bisa dadi gedhe. Kasunyatane yaiku ora ana saiki sing ana ing posisi kanggo ngevaluasi skala krisis, utawa suwene uga bakal tahan. Preduli saka kahanan kasebut, pajeg saka premis bisnis isih ditindakake. Nimbulake sawetara pitakon. Ing artikel iki, kita pengin mangsuli sawetara pitakon sing bisa ditimbulake karo para penyewa utawa tuan tanah ing papan bisnis.

Mbayar sewa

Apa sampeyan isih kudu mbayar sewa? Jawaban kanggo pitakonan iki gumantung ing kahanan kasus kasebut. Ing kasus apa wae, rong kahanan kudu dibedakake. Kaping pisanan, premis bisnis sing ora bisa digunakake maneh kanggo tujuan bisnis, kayata restoran lan kafe. Sareh, ana toko sing isih mbukak, nanging sing milih nutup lawang mau dhewe.

Nyewa ruang bisnis sajrone krisis korona

Sing nyewo wajib mbayar sewa adhedhasar perjanjian sewa. Yen ora kelakon, iku nglanggar kontrak. Saiki ana pitakon, apa bisa ana force majeure? Mungkin ana perjanjian ing perjanjian tenancy babagan kahanan sing bisa digunakake majeure force. Yen ora, ukum kasebut ditrapake. Undhang-undhang kasebut nyatakake yen ana kekuwatan majeure yen panyewa ora bisa tanggung jawab amarga ora tundhuk; tegese ora nyewa yen ora bisa mbayar sewa. Ora dingerteni manawa kegagalan nindakake kewajiban amarga virus corona nyebabake majeure kekuwatan. Amarga ora ana prekara iki, dadi angel kanggo ngadili apa sing bakal ditrapake ing kasus iki. Nanging, apa sing dadi peran yaiku kontrak ROZ (Real Estate Council) sing asring digunakake ing jinis hubungan sewa iki. Ing kontrak iki, pratelan nyuda sewa ora kalebu standar. Pitakonane yaiku apa sing duwe omah bisa njaga sudut pandang iki kanthi kahanan saiki.

Yen penyewa milih nutup warung, kahanan kasebut bakal beda. Nanging, saiki ora ana kewajiban kanggo nindakake, kasunyatane ana pengunjung sing kurang lan mula ora entuk bathi. Pitakonane apa kahanane kudu mbayar kanthi nyewa. Ora bisa menehi wangsulan sing jelas babagan pitakonan iki amarga saben kahanan beda. Iki kudu dinilai kanthi dhasar.

Kahanan sing ora dingerteni

Penyewa lan tuan tanah bisa uga nyebabake kahanan sing ora dikarepake. Umumé, krisis ékonomi tanggung jawab kanggo pihak wirausaha, sanajan ing kasus umume, iki bisa beda amarga krisis korona. Cara sing ditindakake dening pemerintah uga bisa dianggep. Pratelan adhedhasar kahanan sing ora diduga menehi kesempatan kanggo sewa sewa utawa dibatalake pengadilan. Iki bisa manawa penyewa ora bisa dilanjutake maneh kanggo terus kesepakatan kasebut. Miturut sejarah parlementer, hakim kudu tumindak kanthi pengendalian babagan perkara iki. Kita saiki uga ana kahanan sing pengadilan ditutup uga: mula, ora gampang entuk keputusan kanthi cepet.

Kekurangan ing properti sing disewakake

Penyewa bisa nuntut nyuda sewa utawa ganti rugi yen kekurangan. Kekurangan ing kondhisi properti utawa kahanan liyane nyebabake ora nyenengake kasewakan sewa panyewa nduweni hak wiwitan nalika perjanjian sewa. Contone, kekurangan bisa uga: kesalahan pambangunan, atap bocor, cet lan ora bisa entuk idin eksploitasi amarga ora ana darurat darurat. Pengadilan umume ora kepéngin ngadili manawa ana kahanan sing kudu ditindakake kanggo pihak tuan tanah. Ing kasus apa wae, bisnis sing miskin amarga ora ana masarakat ora dadi kahanan sing kudu diwenehake marang tuan tanah. Iki minangka bagean saka resiko wirausaha. Sing uga duwe peran yaiku ing pirang-pirang kasus properti sing disewa isih bisa digunakake. Pramila luwih akeh restoran, ngirim utawa mangan dijupuk minangka alternatif.

Kewajiban eksploitasi

Umume sewa bisnis kalebu kalebu kewajiban operasi. Iki tegese panyewa kudu nggunakake papan bisnis sing disewa. Ing kahanan khusus, kewajiban ngeksploitasi bisa uga muncul saka angger-anggering Toret, nanging iki ora mesthi kedadeyane. Meh kabeh juragan bisnis lan kantor nggawe model ROZ. Ketentuan umum sing ana gandhengane karo model ROZ negesake manawa penyewa bakal nggunakake papan sing disewakake kanthi "efektif, lengkap, kanthi bener lan pribadi". Iki tegese nyewa duwe kewajiban operasi.

Nganti saiki, ora ana ukuran pamrentah umum ing Walanda sing nglaporake penutupan pusat blanja utawa ruang kantor. Nanging, pamrentah wis ngumumake manawa kabeh sekolah, mangan lan ngombe pertubuhan, klub olahraga lan fitness, sauna, klub seks lan kopi kopi kudu ditutup ing saindenging negari nganti luwih akeh kabar. Yen penyewa diwajibake pamrentah kanggo nutup properti sing disewakake, penyewa ora bakal tanggung jawab babagan iki. Iki minangka kahanan sing, miturut kahanan nasional saiki penyewa ora kudu tanggung jawab. Miturut syarat umum, penyewa uga kudu ngetutake pandhuan pamrentah. Minangka majikan, dheweke uga wajib ngayomi lingkungan kerja sing aman. Kewajipan kasebut kedadeyan kanthi ora mbabarake karyawan kanthi risiko kontaminasi koronavirus. Ing kahanan kasebut, tuan tanah ora bisa meksa penyewa mlaku.

Amarga kesehatan staf lan / utawa pelanggan, kita weruh manawa para penyewa dhewe uga milih kanthi sukarela nutup properti sing disewakake, sanajan ora diunjuk supaya ditindakake dening pemerintah. Ing kahanan saiki, kita percaya manawa tuan tanah ora bakal bisa ngajokake klaim kanggo ngetrapake kewajiban, mbayar denda utawa ganti rugi. Adhedhasar rasionalitas lan keadilan, uga kewajiban kanggo mbatesi karusakan ing bagean penyewa sabisa, kita angel mbayangno manawa tuan tanah bakal nolak penutupan (sauntara).

Beda nggunakake properti sing disewakake

Perusahaan panganan lan minuman ditutup saiki. Nanging, isih diidini njupuk lan ngirim panganan. Nanging, kesepakatan sewaan biasane nyedhiyakake kabijakan tujuan sing ketat; apa sing nggawe picking beda saka restoran. Akibate, panyewan bisa uga tumindak nalisir perjanjian sewa lan - bisa uga didenda.

Ing kahanan saiki, kabeh wong duwe kewajiban kanggo ngrampungake karusakan dheweke. Kanthi ngalih menyang fungsi pick-up / delivery, panyewa cocog. Ing kahanan kasebut, angel ing kabeh alesan kanggo mbela sudut pandang manawa iki nalisir karo tujuan kontrak. Nyatane, tuan tanah luwih cenderung duwe tuntutan babagan penyewa yen penyewa ora nindakake kabeh kekuwatan supaya bisnis bisa mlaku supaya bisa mbayar sewa.

kesimpulan

Ing tembung liya, saben wong wajib mbatesi karusakan sing sabisa. Pamrentah wis ngumumake langkah-langkah sing adoh kanggo mbantu para wirausaha lan nyuda tekanan finansial. Apike kanggo nggunakake kemungkinan langkah kasebut. Yen penyewa nolak ora bisa ditindakake, bisa dianggep angel kanggo ngilangi kerugian menyang tuan tanah. Iki uga ditrapake kosok balene. Sauntara kuwi, para politisi uga njaluk supaya para tuan tanah kanggo nyewa sewa kanthi wektu sing bakal teka, saengga resiko bisa dituduhake.

Sanajan penyewa lan tuan tanah duwe hubungan kontrak karo saben liyane lan prinsip 'kesepakatan yaiku kesepakatan'. Disaranake ngobrol karo siji liyane lan ndeleng kemungkinan. Penyewa lan tuan tanah bisa uga bisa ketemu ing wektu sing luar biasa. Nalika nyewa ora duwe penghasilan amarga ditutup, biaya pamilik omah uga terus. Kanggo kepentingan saben wong, loro bisnis kasebut bisa bertahan lan ngatasi krisis iki. Kanthi cara iki, penyewa lan pihak omah bisa setuju yen sewa bakal dibayar sawetara kanggo sementara lan kekurangan bakal ditangkap nalika premis bisnis dibukak maneh. Kita kudu saling tulung-tinulung yen bisa lan, kajaba iku, tuan tanah ora entuk bathi saka panyewane bangkrut. Sawise kabeh, penyewa anyar ora gampang ditemokake ing jaman kasebut. Apa wae pilihan sing sampeyan pilih, aja cepet-cepet njupuk keputusan lan menehi saran babagan kemungkinan kasebut.

kontak

Amarga kahanan saiki ora diramal banget, kita bisa mbayangake manawa iki bisa ngasilake akeh pitakon kanggo sampeyan. Kita terus nyawang babagan perkembangan lan seneng menehi kabar babagan kahanan paling anyar. Yen sampeyan duwe pitakon babagan artikel iki, aja ragu-ragu kanggo hubungi pengacara Law & More.

Share