Penahanan pencegahan: kapan diidini?

Apa polisi nahan sampeyan pirang-pirang dina lan saiki sampeyan kepengin weruh apa iki rampung miturut buku kasebut? Contone, amarga sampeyan ora mangu-mangu babagan legitimasi dhasar kasebut ditindakake utawa amarga sampeyan yakin durasi kasebut dawa banget. Lumayan yen sampeyan, utawa kanca lan kulawarga, takon babagan iki. Ing ngisor iki, kita marang sampeyan manawa pejabat ukum bisa mutusake kanggo nahan tersangka, wiwit ditangkep nganti dipenjara, lan apa wates wektu sing bisa ditrapake.

Penahanan pencegahan: kapan diidini?

Penahanan lan interogasi

Yen sampeyan dicekel, amarga ana / curiga yen ana tindak pidana. Ing kasus curiga kasebut, tersangka bakal digawa menyang kantor polisi sanalika bisa. Sawise tekan kana, dheweke ditahan kanggo ditakoni. Durasi maksimal 9 jam diidini. Iki minangka keputusan sing bisa digawe petugas (tambahan) lan dheweke ora butuh idin saka hakim.

Sadurunge sampeyan mikir manawa ana penahanan sing luwih dawa tinimbang sing diidini: wektu antarane 12.00 esuk nganti 09:00 esuk ora dietung nuju sangang jam. Contone, yen tersangka ditahan kanggo takon ing 11:00 pm, sakjam bakal kliwat antara jam 11.00 nganti 12 lan wektu kasebut ora diwiwiti maneh nganti jam 00:09 esuk. Periode sangang jam banjur rampung dina sabanjure jam 00:5 sore

Sajrone periode tahanan kanggo takon, petugas kudu milih: dheweke bisa mutusake manawa tersangka bisa mulih, nanging ing sawetara kasus, dheweke uga bisa mutusake manawa tersangka kasebut ditahan ing tahanan.

Watesan

Yen sampeyan ora diidini kontak karo wong liya kajaba pengacara sampeyan nalika sampeyan ditahan, iki ana gandhengane karo kekuwatan jaksa penuntut umum kanggo menehi tindakan mbatesi. Penuntut umum bisa nindakake kasebut wiwit wayahe tersangka dicekel yen iki kanggo kepentingan investigasi. Pengacara tersangka uga tundhuk karo iki. Iki tegese nalika pengacara ditelpon dening sedulur sing diduga, contone, dheweke ora diidini nggawe pengumuman nganti wayahe dibatalake. Pengacara bisa nyoba nggayuh sing terakhir kanthi ngajokake kabar keberatan tumrap larangan kasebut. Biasane, bantahan iki ditangani sajrone seminggu.

Penahanan sementara

Penjagaan pencegahan yaiku tahap hak asuhan pencegahan wiwit wayahe reman nganti hakim hakim sing mriksa. Iki tegese tersangka ditahan nalika proses kriminal. Apa sampeyan wis ditahan ing tahanan? Iki ora diidini kanggo kabeh wong! Iki mung diidini yen ana pelanggaran sing khusus didhaptar ing angger-anggering Toret, yen ana kecurigaan serius sing melu pelanggaran pidana lan uga ana alesan sing apik kanggo njaga wong ing pancegahan sajrone wektu sing luwih dawa. Penjagaan pencegahan diatur dening undang-undang ing Artikel 63 lan liya-liyane. Persis pinten bukti sing kudu ana kanggo curiga serius iki ora diterangake ing ukum utawa ukum. Bukti sing sah lan ngyakinake ora dibutuhake. Mesthine kudu ana kemungkinan dhuwur yen tersangka kasebut nindakake pelanggaran.

Nglindhungi

Penjagaan pencegahan diwiwiti karo tahanan reman. Iki tegese tersangka bisa ditahan maksimal telung dina. Iki minangka istilah maksimal, mula ora ateges tersangka bakal adoh saka omah suwene telung dina sawise reman ditahan. Keputusan kanggo nahan tersangka ing tahanan uga digawe dening (wakil) penuntut umum lan ora mbutuhake idin saka hakim.

Suspect bisa uga ora ditahan ing tahanan amarga kabeh kecurigaan. Ana telung kemungkinan ing hukum kasebut:

  1. Penjagaan pencegahan bisa ditindakake yen dicurigai minangka tindak pidana sing ukuman ukuman maksimum patang taun utawa luwih.
  2. Penahanan reman bisa uga ditindakake amarga ana sawetara tindak pidana sing kacathet kayata ngancam (285, paragraf 1 KUHP), penyelewengan (321 KUHP), tawar-menawar kejahatan (417bis KUHP), mati utawa cilaka awak ing kasus nyopir kanthi pengaruh (175, paragraf 2 KUHP), lsp.
  3. Penahanan sementara bisa ditindakake yen tersangka ora duwe papan panggonan tetep ing Walanda lan ukuman kunjara bisa ditindakake amarga tindak pidana kasebut disangka nindakake.

Sampeyan uga kudu ana sebab kanggo nahan wong luwih suwe. Penahanan sementara mung bisa dileksanakake yen ana siji utawa luwih alesan sing diarani ing Bagean 67a Kode Prosedur Pidana Walanda, kayata:

  • bebaya serius kanggo mabur,
  • pelanggaran sing bisa diukum nganti 12 taun penjara,
  • risiko mbebayani maneh saka pelanggaran sing bisa diukum kanthi kurungan ora luwih saka 6 taun, utawa
  • bebendhu sadurunge kurang saka 5 taun kepungkur amarga pelanggaran jenenge kanthi khusus kayata nyerang, penyelewengan, lsp.

Yen ana kemungkinan mbebasake tersangka bisa nggawe frustrasi utawa ngalangi investigasi polisi, sampeyan bakal bisa milih supaya para tersangka tetep ditahan.

Yen wis telung dina kepungkur, petugas duwe sawetara pilihan. Kaping pisanan, dheweke bisa ngirim tersangka menyang omah. Yen diselidiki durung rampung, petugas bisa mutusake sepisan kanggo nambah wektu tahanan maksimal kaping telu 24 jam. Ing prakteke, keputusan iki angel ditindakake. Yen petugas mikir manawa penyelidikan wis cukup jelas, dheweke bisa njaluk hakim sing mriksa supaya tahanan tersangka kasebut ditahan.

tahanan

Petugas kasebut njamin manawa salinan file kasebut tekan hakim sing mriksa lan pengacara, lan njaluk hakim sing mriksa supaya tahanan tersangka patbelas dina. Suspect digawa saka kantor polisi menyang pengadilan lan diadili hakim kasebut. Pengacara kasebut uga ana lan bisa uga pidato kanggo pihak sing dicurigai. Pangrungon kasebut ora umum.

Hakim sing mriksa bisa njupuk telung keputusan:

  1. Dheweke bisa mutusake manawa tuntutan pejabat kasebut kudu diwenehake. Tersangka kasebut banjur digawa menyang pusat tahanan sajrone patbelas dina;
  2. Dheweke bisa mutusake manawa klaim petugas kasebut kudu dibubarake. Tersangka kasebut banjur diidini mulih langsung.
  3. Dheweke bisa mutusake ngidini tuntutan penuntut umum nanging nundha tersangka saka tahanan pencegahan. Iki tegese manawa hakim sing mriksa nggawe perjanjian karo tersangka. Sajrone netepi perjanjian sing digawe, dheweke ora kudu ngladeni patbelas dina sing diwenehake hakim kasebut.

Penahanan sing dawa

Bagean pungkasan saka tahanan pencegahan yaiku penahanan sing dawa. Yen jaksa penuntut umum yakin manawa tersangka kasebut tetep ditahan sanajan wis patbelas dina, dheweke bisa njaluk pengadilan ditahan. Iki bisa kanggo maksimal sangang puluh dina. Telung hakim netepke panjaluk iki lan tersangka lan pengacarane dirungokake sadurunge keputusan digawe. Maneh ana telung opsi: ngidini, nolak utawa ngidini gabung karo suspensi. Penjagaan pencegahan bisa uga ditanggepi amarga ana kahanan pribadi tersangka. Kepentingan masyarakat kanggo nglajengake hak-hak pencegahan mesthi ditimbang karo kepentingan tersangka sing dibebasake. Alesan nglamar penundaan bisa uga kalebu perawatan kanggo bocah, kahanan kerja lan / utawa sinau, kewajiban finansial lan program pengawasan tartamtu. Kahanan bisa uga ditrapake kanggo penundaan hak asuhan pencegahan, kayata larangan dalan utawa kontak, nyerahake paspor, kerja sama karo investigasi psikologis utawa liyane utawa layanan uji coba, lan bisa uga mbayar setoran. 

Sawise periode maksimal 104 dina total, kasus kasebut kudu diadili. Iki uga diarani pro forma. Ing sidhang pro, hakim bisa mutusake manawa tersangka tetep ditahan ing pencegahan sajrone wektu sing luwih dawa, mesthi kanggo maksimal 3 wulan.

Apa sampeyan isih duwe pitakon babagan pencegahan sawise maca artikel iki? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita duwe akeh pengalaman babagan ukum pidana. Kita siyap mangsuli kabeh pitakon sampeyan lan kanthi seneng bisa ngupayakake hak sampeyan yen diduga duwe pelanggaran pidana.

Share
Law & More B.V.