Rencana wong tuwa ing kasus pegatan

Yen sampeyan duwe anak cilik lan pegatan, sampeyan kudu menehi persetujuan babagan bocah kasebut. Kesepakatan bebarengan bakal ditulis kanthi tertulis ing kesepakatan. Persetujuan iki dikenal minangka rencana parenting. Rencana parenting minangka dhasar sing apik banget kanggo pegatan sing apik.

Apa rencana pangasuhan wajib?

Undhang-undhang kasebut negesake manawa rencana parenting diwajibake kanggo wong tuwa sing wis bebrayan sing pegatan. Rencana parenting uga kudu digawe nalika wong tuwa sing wis ndaftar wis ngilangi kemitraan pangguna. Wong tuwa sing dudu pasangan sing wis bebojoan utawa pangguna sing ndaftar, nanging sing duwe wewenang karo wong tuwa, uga dijaluk nggawe rencana parenting.

Rencana wong tuwa ing kasus pegatan

Apa sing diomongake saka rencana wong tuwa?

Undhang-undhang kasebut nemtokake manawa rencana parenting paling ora kudu ngemot perjanjian babagan:

  • kepiye sampeyan melu bocah-bocah ing nggambar rencana pakumpulan;
  • kepiye sampeyan mbagi perawatan lan pangopènan (peraturan perawatan) utawa cara ngatasi bocah-bocah (peraturan akses);
  • sepira lan sepira sampeyan menehi informasi liyane babagan bocah;
  • carane nggawe keputusan bebarengan babagan topik penting, kayata pilihan sekolah;
  • biaya perawatan lan upah (dhukungan bocah).

Sampeyan uga bisa milih kalebu perjanjian liyane ing rencana parenting. Contone, sing dadi wong tuwa, penting kanggo sampeyan ing tingkatan, aturan tartamtu (wayah turu, PR) utawa pandangan babagan ukuman. Sampeyan uga bisa ngemot babagan kontak karo kaloro kulawarga ing rencana parenting. Dadi sampeyan kanthi sukarela bisa nyakup iki ing rencana parenting.

Nggawe rencana parenting

Mesthi wae apik yen sampeyan entuk kesepakatan sing apik karo wong tuwa liyane. Yen ana alesan apa wae, iki ora bisa ditindakake, sampeyan bisa nelpon mediator utawa pengacara kulawarga ing Law & More. Kanthi pitulung saka Law & More mediator sampeyan bisa ngrembug konten rencana parenting miturut pandhuan profesional lan ahli. Yen mediasi ora menehi solusi, pengacara hukum kulawarga khusus uga kasedhiya kanggo layanan sampeyan. Iki ngidini sampeyan negosiasi karo mitra liyane supaya bisa menehi kesepakatan babagan bocah-bocah.

Apa sing bakal kedadeyan karo rencana parenting?

Pengadilan bisa ngucapake pegatan utawa mbubarake kemitraan sing wis didaftar. Pengacara hukum kulawarga Law & More bakal ngirim rencana parenting sing asli menyang pengadilan kanggo sampeyan. Pengadilan banjur nemplekake rencana parenting kanggo keputusan keputusan cerai. Asile, rencana parenting minangka bagean saka keputusan pengadilan. Mula, wong tuwa kalorone kudu netepi perjanjian ing rencana parenting.

Apa ora bisa ngrancang rencana parenting?

Kadhangkala kedadeyan manawa wong tuwa ora setuju kabeh babagan rencana parenting. Yen ngono, dheweke uga ora bisa netepi syarat perceraian sing sah. Ana pangecualian kanggo kasus kasebut. Wong tuwa sing bisa nduduhake manawa dheweke wis ngupayakake cukup kanggo nggayuh kesepakatan, nanging gagal ditindakake, bisa kasebut ing dokumen kasebut menyang pengadilan. Pengadilan banjur bisa ngucapake pegatan lan mutusake dhewe babagan poin sing ora disarujuki wong tuwa.

Apa sampeyan pengin pegatan lan sampeyan butuh pitulung kanggo ngrancang rencana parenting? Banjur Law & More minangka papan sing pas kanggo sampeyan. Pengacara hukum kulawarga khusus saka Law & More bisa mbantu lan nuntun sampeyan pegatan lan nggawe rencana parenting.

Share