Kewajiban sing duwe omah

Perjanjian sewa duwe macem-macem aspek. Aspek penting yaiku tuan tanah lan kewajiban sing diwenehake marang penyewa. Titik wiwitan babagan kewajiban sing duwe omah yaiku "rasa seneng sing bisa disewa dening penyewa adhedhasar perjanjian sewa". Sawise kabeh, kewajiban sing duwe omah ana gandhengane karo hak penyewa. Ing istilah konkrit, titik wiwitan iki tegese rong kewajiban sing penting kanggo sing duwe omah. Kaping pisanan, kewajiban Artikel 7: 203 BW kanggo nyedhiyakake barang kasebut marang panyewa. Kajaba iku, kewajiban pangopènan ditrapake kanggo tuan tanah, utawa kanthi tembung peraturan cacat ing Pasal 7: 204 saka Kode Sipil Walanda. Apa tegese loro kewajiban sing duwe omah, bakal dibahas kanthi sukses ing blog iki.

Kewajiban sing duwe omah Gambar

Nggawe properti sing disewa kasedhiya

Gegayutan karo kawajiban utama sing duwe omah kaping pisanan, Artikel 7: 203 saka Kode Sipil Walanda negesake manawa tuan tanah kasebut wajib nyedhiyakake properti sewa menyang panyewan lan nyerahake nganti perlu kanggo panggunaan sing disepakati. Masalah sing disepakati nggunakake, kayata, sewa:

  • (ruang mandhiri utawa ora mandhiri) papan dununge;
  • papan bisnis, ing babagan ruang ritel;
  • ruang lan kantor bisnis liyane kaya sing dijelasake ing Artikel 7: 203a BW

Penting, jelas njlentrehake ing kontrak sewa sing panggunaane wis disepakati dening para pihak. Sawise kabeh, jawaban kanggo pitakonan manawa tuan tanah wis netepi kewajiban dheweke bakal gumantung karo apa sing dijlentrehake para pihak ing perjanjian sewa babagan tujuan properti sing disewa. Mula penting ora mung kanggo nyebutake tujuan, utawa paling ora panggunaan, ing kontrakan, nanging uga njlentrehake kanthi luwih rinci apa sing bisa disewa dening panyewa adhedhasar dhasar kasebut. Ing konteks iki, masalah, kayata, fasilitas dhasar sing dibutuhake kanggo nggunakake properti sing disewa kanthi cara tartamtu. Contone, kanggo panggunaan bangunan minangka ruang ritel, penyewa uga bisa nemtokake kasedhiyan counter, rak tetep utawa tembok pemisahan, lan beda syarat sing dibutuhake kanggo papan sing disewa kayata sing ditrapake kanggo nyimpen limbah utawa logam kethokan bisa diset ing konteks iki.

Kewajiban pangopènan (penyelesaian gawan)

Ing konteks kewajiban utama nomer loro saka omah, Artikel 7: 206 saka Kode Sipil Walanda negesake manawa tuan tanah wajib ndandani cacat. Sing kudu dingerteni babagan cacat luwih rinci dijlentrehake ing Artikel 7: 204 saka Kode Sipil: cacat yaiku kondhisi utawa sifat properti kasebut minangka asil saka properti kasebut ora bisa nyedhiyakake rasa seneng sing dikarepake para panyewa. dhasar perjanjian sewa. Kanggo perkara kasebut, miturut Pengadilan Tinggi, rasa seneng kalebu luwih saka mung kondisi properti sing disewa utawa properti materiale. Kahanan sing matesi rasa seneng liyane uga bisa dadi cacat miturut makna saka Artikel 7: 204 BW. Ing konteks iki, contone, contone, aksesibilitas sing diarepake, aksesibilitas lan tampilan properti sing disewa.

Sanajan istilah sing jembar, kalebu kabeh kahanan sing matesi rasa seneng panyewane, pangarepan panyewa ora kudu ngluwihi pangarepan rata-rata panyewa. Kanthi tembung liya, iki tegese panyewan ora bisa ngarep-arep luwih saka properti sing dirawat kanthi apik. Kajaba iku, macem-macem kategori obyek sewaan masing-masing bakal nambah pangarepane dhewe, miturut undang-undang kasus.

Ing kasus apa wae, ora ana cacat yen obyek sing nyewa ora nyedhiyakake rasa seneng sing diarepake kanggo nyewa minangka asil saka:

  • kahanan sing disebabake dening panyewa adhedhasar kesalahan utawa risiko. Contone, cacat suntingan ing properti sing disewa amarga distribusi risiko legal kanggo akun sing disewa.
  • Kahanan sing ana gandhengane karo penyewa kanthi pribadi. Iki bisa kalebu, contone, watesan toleransi sing sithik banget gegayutan karo swara urip normal saka penyewa liyane.
  • Gangguan nyata saka pihak katelu, kayata gangguan lalu lintas utawa gangguan gangguan saka teras ing jejere properti sing disewa.
  • Pratelan tanpa gangguan nyata, dadi kahanan sing, kayata, tanggane saka panyewa mung ngaku duwe hak liwat kebon penyewa, tanpa nggunakake.

Sanksi yen nglanggar kewajiban utama dening tuan tanah

Yen wong sing duwe omah ora bisa nyedhiyakake properti sing disewa supaya kasedhiya kanggo panyewa ing wektu, kanthi lengkap utawa kabeh, mula bakal ana kekurangan saka pihak sing duwe omah. Iki uga ditrapake yen ana cacat. Ing kaloro kasus kasebut, kekurangan kasebut mbutuhake sanksi kanggo tuan tanah lan menehi panyewa sawetara kekuwatan ing konteks iki, kayata pratelan:

  • Compliance. Penyewa banjur bisa njaluk saka sing duwe omah supaya properti sing disewa kasedhiya ing wektu, kanthi lengkap utawa kabeh, utawa kanggo ngrampungake cacat kasebut. Nanging, anggere nyewa ora mbutuhake sing nduwe omah supaya didandani, sing duwe omah bisa uga ora ngobati cacat kasebut. Nanging, yen obat kasebut ora bisa ditindakake utawa ora wajar, wong cilik ora kudu nindakake. Yen, ing pihak liya, wong sing nyuda nolak perbaikan kasebut utawa ora nindakake wektu, penyewa bisa ngrampungake cacat awake dhewe lan nyuda biaya saka sewa.
  • Pangirangan sewa. Iki minangka alternatif kanggo nyewa yen properti sing disewa ora kasedhiya ing wektu utawa lengkap dening wong sing nyewa, utawa yen ana cacat. Pengurangan sewa kudu diklaim saka pengadilan utawa panitia pambiji sewa. Pratelan kasebut kudu diajukake sajrone 6 wulan sawise panyewa nglaporake cacat kasebut marang tuan tanah. Wiwit wayahe, pangurangan sewa uga bakal ditrapake. Nanging, yen nyewa ngidini periode iki kadaluwarsa, hak kanggo nyuda sewa bakal dikurangi, nanging ora bakal ilang.
  • Mungkasi perjanjian penyewaan yen kurang nyewa ndadekake rasa seneng ora bisa ditindakake. Yen cacat sing wong cilik ora kudu ngobati, umpamane amarga obat iku mokal utawa mbutuhake pengeluaran sing ora bisa diarepake ing kahanan kasebut, nanging sing nggawe rasa seneng sing bisa diarepake dening panyewa ora bakal bisa ditindakake, wong cilik nyewakake sewa. Ing kaloro kasus kasebut, iki bisa ditindakake kanthi pratelan extrajudicial. Nanging, asring ora kabeh pihak setuju karo pembubaran kasebut, dadi proses hukum isih kudu ditindakake.
  • rugi. Klaim kasebut mung disewa dening penyewa yen kekurangan, kayata anane cacat, uga bisa disebabake dening pihak sing duwe omah. Kaya ngono, kayata, yen cacat kasebut muncul sawise mlebu ing kontrakan lan bisa diwenehake marang wong sing nyewa amarga, umpamane, dheweke durung nindakake perawatan sing cukup kanggo properti sing disewa. Nanging uga, yen cacat tartamtu wis ana nalika nyewa lan pihak sing nyewa ngerti nalika semana, mesthine kudu ngerti utawa menehi informasi marang panyewan manawa properti sing disewa ora duwe cacat.

Apa sampeyan minangka panyewa utawa tuan tanah sing terlibat ing perselisihan babagan manawa tuan tanah kasebut memenuhi syarat kasebut? Utawa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan, kayata, menehi sanksi marang wong sing duwe omah? Banjur kontak Law & More. kita pengacara real estate ahli ing bidang tenancy lan seneng menehi pitulungan utawa saran legal. Apa sampeyan nyewa utawa duwe omah, ing Law & More kita njupuk pendekatan pribadi lan bebarengan karo sampeyan, kita bakal mriksa kahanan lan nemtokake strategi (tindak lanjut).

Share