Peraturan Perlindungan Data Umum EU sing anyar lan implikasi kanggo ukum Walanda

Sajrone pitung wulan, aturan perlindungan data Eropa bakal ngalami pangowahan paling gedhe sajrone rong dekade. Wiwit digawe ing taun 90an, jumlah informasi digital sing digawe, dijupuk, lan disimpen wis saya tambah. [1] Sacara sederhana, rezim lawas wis ora cocog maneh lan keamanan cyber wis dadi masalah sing penting banget kanggo organisasi ing saindenging UE. Kanggo nglindhungi hak-hak individu babagan data pribadine, sawijining peraturan anyar bakal ngganti Petunjuk Perlindungan Data 95/46 / EC: GDPR. Aturan kasebut ora mung dirancang kanggo nglindhungi lan nguatake kabeh privasi warga negara UE, nanging uga kanggo nyelarasake undang-undang privasi data ing saindenging Eropa, lan kanggo mbentuk maneh cara organisasi ing saindenging wilayah kasebut nyedhaki privasi data. [2]

Aplikasi & Undhang-undhang Implementasi Regulasi Data Umum Walanda

Sanajan GDPR bakal ditrapake langsung ing kabeh Negara Anggota, undang-undang nasional kudu diowahi supaya bisa ngatur aspek-aspek tartamtu saka GDPR. Regulasi kasebut kalebu akeh konsep lan norma sing mbukak sing kudu dibentuk lan ngasah ing praktik. Ing Walanda, owah-owahan legislatif sing dibutuhake wis diterbitake ing undang-undang nasional sing pisanan. Yen Parlemen Walanda lan sawise Senat Walanda milih kanggo milih, Undhang-undhang bisa ditindakake. Saiki, ora jelas kapan lan apa bentuk tagihan kasebut bakal digunakake sacara resmi, amarga durung dikirim menyang parlemen. Kita kudu sabar, mung wektu sing bakal ngomong.

Peraturan Perlindungan Data Umum EU sing anyar lan implikasi kanggo ukum Walanda

Kaluwihan & Kerugian

Pelaksanaan GDPR mbutuhake keuntungan, uga kerugian. Kauntungan paling gedhe yaiku panyesuaian potensial saka aturan fragment. Nganti saiki, bisnis kudu ngetrapake peraturan kanggo nglindhungi data saka 28 negara anggota. Sanajan ana sawetara kaluwihan, GDPR uga dikritik. GDPR ngemot peruntukan sing ninggalake akeh interpretasi. Cara sing beda dening negara anggota, motivasi karo budaya lan prioritas pengawas, ora bisa disangka. Akibaté, GDPR bakal nggayuh skema harmoni ora jelas.

Bedane antarane GDPR lan DDPA

Ana sawetara prabédan antara Peraturan Perlindungan Data Umum lan undhang Perlindungan Data Walanda. Bedane paling penting kasebut ing bab kaping papat kertas putih iki. Ing 25 Mei 2018, DDPA bakal rampung utawa kanthi gedhe dibatalake dening legislatif Walanda. Peraturan anyar bakal duwe akibat penting ora mung kanggo wong alami nanging uga kanggo bisnis. Mula, penting kanggo bisnis Walanda nyadari prabédan lan akibat iki. Ngerti kasunyatan manawa hukum kasebut saya ganti, minangka langkah pertama kanggo nyedhaki kepatuhan.

Ngalih menyang Compliance

'Kepiye carane dadi patuh?', Pitakonane akeh usahawan sing wis takon. Pentinge tundhuk karo GDPR jelas. Denda maksimal amarga ora netepi angger-angger yaiku patang persen persen saka taunan taun kepungkur, utawa 20 yuta Euros, sing luwih dhuwur. Bisnis kudu ngrancang pendekatan, nanging asring ora ngerti apa langkah sing dibutuhake. Kanggo alesan kasebut, kertas putih iki ngemot langkah-langkah praktis kanggo mbantu bisnis kanggo nyiyapake GDPR. Nalika entuk persiapan, ujar yen 'wis diwiwiti wis rampung setengah rampung' mesthi cocog.

Versi lengkap kertas putih iki kasedhiya liwat link iki.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakon utawa komentar sawise maca artikel iki, wenehana hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa telpon +31 (0) 40-369 06 80.

[1] M. Burgess, GDPR bakal ngganti perlindungan data, Wired 2017.

[2] Https://www.internetconsultatie.nl/uitvoeringswetavg/detail.

Share