Pager sing apik nggawe tanggi sing apik - reaksi pemerintah babagan cybercrime lan pangembangan teknologi lan Internet

Pambuka

Sawetara sampeyan bisa uga ngerti yen minangka hobi aku nerbitake buku-buku jarwan saka basa Eropa Wétan menyang Inggris lan Walanda - http://www.glagoslav.com. Salah sawijining publikasi anyar yaiku buku sing ditulis dening pengacara Rusia sing misuwur, Anatoly Kucherena, sing wis nangani kasus ing Snowden ing Rusia. Penulis wis nulis buku adhedhasar crita nyata saka klien kasebut, yaiku Snow Snowden - Time of the Octopus, sing wis dadi basis kanggo skrip film Hollywood sing bubar dirilis "Snowden" sing diarahake dening Oliver Stone sing direktur film AS sing misuwur.

Edward Snowden kondhang dikenal minangka whistleblower, bocor akeh informasi rahasia ing "kegiatan spionase" CIA, NSA lan GCHQ menyang pers. Film kasebut antara liya nuduhake panggunaan program 'PRISM', ing endi NSA bisa ngalangi telekomunikasi kanthi gedhe lan tanpa otorisasi kewajiban individu. Akeh wong sing ndeleng kegiatan kasebut adoh banget lan nggambarake minangka pemandangan saka pemandangan Amerika. Kasunyatan kasunyatan sing kita lakoni nuduhake nalisir. Sing ora ngerti yaiku yen kahanan sing mbandhingake kedadeyan luwih kerep tinimbang sing sampeyan pikirake. Malah ing Walanda. Yaiku, tanggal 20 Desember 2016 Dewan Perwakilan Belanda ngliwati tagihan sensitif privasi "Computercriminaliteit III" ("Cybercrime III").

Kriminaliteit III

RUU Computercriminaliteit III, sing isih kudu dilalekake karo Senat Walanda lan sing wis akeh ndedonga supaya gagal, dimaksudake supaya pejabat investigasi (polisi, Royal Constabulary lan uga pejabat investigasi khusus kayata FIOD) bisa nggawe neliti (kayata nyalin, mirsani, nyegat lan nggawe informasi sing ora bisa diakses) 'operasi otomatis' utawa 'piranti komputerisasi' (kanggo wong awam: piranti kayata komputer lan ponsel) kanggo ndeteksi kejahatan serius. Miturut pamrentah, kabukten prelu menehi pejabat pejabat investigasi kanthi kemampuan - kanthi ora sengaja - ndelok para wargane amarga jaman modern nyebabake kejahatan dadi angel dilacak amarga anonimitas digital lan enkripsi data sing saya tambah. Memo panjelasan sing diterbitake gegayutan karo RUU kasebut, sing kalebu 114 kaca sing angel diwaca, njlentrehake limang tujuan kanthi alesan manawa daya investigasi bisa digunakake:

  • Pembentukan lan njupuk rincian tartamtu saka piranti komputerisasi utawa pangguna, kayata identitas utawa lokasi: luwih khusus, iki tegese petugas investigasi bisa ngakses komputer, router lan ponsel kanthi rahasia kanggo entuk informasi kayata alamat IP utawa nomer IMEI.
  • Rekam data sing disimpen ing piranti komputerisasi: pejabat penyidik ​​bisa ngrekam data sing dibutuhake supaya 'netepake kabeneran' lan ngrampungake tindak kriminal. Siji bisa mikirake rekaman gambar pornografi bocah lan rincian login kanggo komunitas tertutup.
  • Nggawe data ora bisa diakses: bakal bisa nggawe data sing nindakake kejahatan ora bisa ditindakake supaya bisa mungkasi kriminal utawa nyegah tumindak kadurjanan. Miturut memorandum penjelasan, mesthine kanthi cara iki bisa nglawan botani.
  • Pelaksanaan jaminan kanggo interaksi lan ngrekam (rahasia) komunikasi: ing kahanan tartamtu bakal bisa nyegat lan nyathet (rahasia) informasi nganggo utawa tanpa kerjasama karo panyedhiya layanan komunikasi.
  • Pelaksanaan jaminan kanggo pengamatan sistematis: pejabat penyidik ​​bakal entuk kemampuan kanggo netepake lokasi lan nglacak gerakan sing diduga, mungkin kanthi masang piranti lunak khusus ing piranti komputerisasi.

Wong sing percaya manawa kekuwatan iki mung bisa digunakake sajrone kasus cybercrime bakal kuciwa. Kekuwatan investigasi kaya sing kasebut ing ngisor nomer loro lan pungkasan peluru kaya sing dijlentrehake ing ndhuwur, bisa ditrapake ing kasus kejahatan sing dilarang nolak provisional, sing ditindakake amarga tumindak ukum, ukum kasebut bisa ukum minimal 4 taun. Kekuwatan investigasi sing gegayutan karo tujuan nomer loro lan kaping telu mung bisa digunakake sajrone kasus kejahatan sing ukum kasebut nemoni ukara minimal 8 taun. Kajaba iku, pesenan umum ing dewan bisa nunjukake tindak kriminal, sing ditindakake kanthi nggunakake operasi otomatis, yaiku pentinge sosial manawa kejahatan wis rampung lan para pelaku kasebut dituntut. Untunge, seng nembus operasi otomatis mung bisa diwenehake manawa tersangka nggunakake piranti kasebut.

Aspek hukum 

Amarga dalan menyang neraka dipasang kanthi maksud sing apik, pengawasan sing tepat ora dadi superfluitas. Kekuwatan investigasi sing diwenehake dening tagihan kasebut bisa ditindakake kanthi cara, nanging panyuwunan aplikasi kasebut mung bisa ditindakake dening jaksa. Wigati sadurunge hakim pengawas dibutuhake lan "Centrale Toetsingscommissie" saka Departemen Penuntut Umum netepke panggunaan instrumen kasebut. Kajaba iku, lan sing kasebut sadurunge, ana watesan umum kanggo ngetrapake kekuwatan kanggo tumindak kadurjanan kanthi ukara minimal 4 utawa 8 taun. Ing kasus apa wae, syarat proporsi lan subsidiaritas kudu dilaksanakake, uga syarat substansial lan prentah.

Gegayuhan anyar liyane

Aspek paling penting saka tagihan Computercriminaliteit III saiki wis dibahas. Nanging, aku wis ngerteni manawa umume media ing tangisane, aja lali ngrembug babagan rong topik penting saka tagihan. Sing pisanan yaiku tagihan kasebut uga bakal ngenalake kemungkinan nggunakake 'umpan remaja' kanggo nglacak 'panganten lanang'. Groomers bisa dideleng minangka versi digital saka pacangan; kontak digital kanthi digital karo bocah cilik. Salajengipun, bakal luwih gampang kanggo nuntut panampa data sing dicolong lan para penjual sing cidra yen ora ngirim barang utawa layanan sing ditawakake kanthi online.

Bantahan kanggo tagihan Computercriminaliteit III

Undhang-undhang sing diusulake bisa nyebabake serangan gedhe babagan privasi warga Walanda. Orane katrangan saka hukum iku tanpa wates amba. Aku bisa mikir babagan akeh bantahan, pilihan sing kalebu kasunyatan manawa nalika ndeleng watesan kanggo nyinggung kanthi ukara minimum 4 taun, siji bisa nganggep manawa iki bisa uga nggambarake wates sing cukup lan bakal mesthi nglanggar kesalahan sing ora pati rasane abot. Nanging wong sing sengaja mlebu omah nomer loro lan ora nate menehi katrangan bab mitra tutur kasebut, bisa uga dihukum 6 taun. Kajaba iku, bisa uga kedadeyan manawa tersangka sing pungkasane ora salah. Ora mung katrangane dhewe, banjur wis ditliti kanthi tliti, nanging uga rincian wong liya sing ora ana gandhengane karo tumindak angkara sing pungkasan. Sawise kabeh, komputer lan telpon minangka 'kaunggulan' sing digunakake kanggo ngubungi kanca, kulawarga, majikan lan liya-liyane. Kajaba iku, ora jelas manawa wong sing tanggung jawab kanggo persetujuan lan pengawasan panjaluk adhedhasar tagihan kasebut duwe cukup kawruh khusus kanggo njaluk panjaluk kasebut kanthi bener. Nanging, angger-angger kasebut kaya-kaya ngrasakake ala sing samesthine. Meh kabeh wong kudu ngatasi penipuan Internet lan ketegangan cenderung lumayan gedhe nalika ana sing tuku tiket konser palsu liwat pasar online. Kajaba iku, ora ana sing ngarep-arep yen anake bisa sesambungan karo tokoh iffy sajrone browsing saben dinane. Pitakonan tetep apa tagihan Computercriminaliteit III, kanthi kemungkinan gedhe, cara kanggo pindhah.

kesimpulan

RUU undang-undang Computercriminaliteit III kayane wis tumindak ala. RUU kasebut nyedhiyakake panguwasa penyidik ​​sing nduweni kekuwatan sing akeh supaya bisa entuk akses menyang para tersangka komputerisasi. Boten kados kasus ing babagan Snowden-urusan tagihan nyedhiyakake pangayoman luwih akeh. Nanging, isih durung jelas manawa keamanan kasebut cukup kanggo ngindhari gangguan saka privasi warga Walanda lan ing skenario paling ala kanggo nyegah "Snowden 2.0" -sana bisa kedadeyan.

Share