Keamanan keuangan ing hukum perusahaan

Kanggo wirausaha, entuk jaminan finansial penting banget. Yen sampeyan wis kesepakatan karo partai liyane, sampeyan pengin nggawe manawa mitra sing netepi kewajiban pambayaran kontrak. Yen nyedhiyakake finansial utawa nggawe investasi kanggo kepentingan wong liya, sampeyan uga pengin jaminan manawa jumlah sing diwenehake bakal pungkasane dibayar. Ing tembung liyane, sampeyan pengin entuk keamanan finansial. Entuk keamanan finansial njamin manawa pihak sing menehi utang duwe jaminan yen ngerti manawa tuntutane ora bakal kelakon. Ana macem-macem kemungkinan kanggo pengusaha lan perusahaan entuk keamanan finansial. Ing artikel iki, jaminan tanggung jawab, escrow, (perusahaan induk), deklarasi 403, hipotek lan janji bakal dibahas.

Keamanan keuangan ing hukum perusahaan

1. Sawetara tanggungan

Ing kasus sawetara tanggung jawab, uga diarani tanggung jawab bareng, kanthi tliti ora ana jaminan manawa ditanggepi, nanging ana co-debtor sing njupuk tanggung jawab kanggo para utang liyane. Sawetara tanggung jawab asal saka artikel 6: 6 Kode Sipil Walanda. Conto sawetara tanggung jawab ing hubungan perusahaan yaiku mitra kemitraan sing nanggung tanggung jawab kanggo utang saka kemitraan utawa para direktur entitas legal sing, ing kahanan tartamtu, bisa dicekel pribadi kanggo utang utang perusahaan kasebut. Sawetara tanggung jawab asring ditetepake minangka keamanan ing persetujuan antarane pihak. Aturan jempol yaiku, yen kinerja sing digawe saka kesepakatan amarga utang saka loro utawa luwih, kabeh padha setya nindakake saham sing padha. Mula, dheweke mung wajib nindakake bagean kasebut ing persetujuan kasebut. Nanging, sawetara tanggung jawab minangka pengecualian kanggo aturan iki. Ing sawetara sawetara tanggung jawab, ana pagelaran sing kudu ditindakake wong loro utawa luwih utang, nanging ing endi saben wong utang, bisa diadegake kanthi masing-masing kanggo nindakake kinerja kabeh. Sing menehi kreditor duwe hak kanggo kabeh persetujuan saka saben utang. Pramila, sing menehi kreditor bisa milih sapa sing utang sing pengin ditrapake lan banjur bisa njaluk jumlah lengkap sing dibayar saka wong sing duwe utang iki. Yen salah sawijining utang, mbayar bareng utang ora utang kanthi utang.

1.1 Ukara wacan

Para utang sing njero tanggung jawab internal, lan utang sing dibayar dening wong sing utang kudu diselehake ing antarane kabeh utang. Iki diarani hak recourse. Hak hak asuransi minangka hak utang kanggo mbalekake apa sing wis dibayar kanggo wong liya sing tanggung jawab. Nalika wong sing nduwe utang duwe utang tanggung jawab banget kanggo mbayar utang lan dheweke mbayar utang lengkap, dheweke entuk hak mulihake utang iki saka para utang.

Yen wong sing duwe utang ora kepengin tanggung jawab maneh kanggo Financing, dheweke njaluk utang karo utang liyane, dheweke bisa njaluk kreditor kanthi nulis kanggo nanggung tanggung jawab kasebut. Conto babagan iki yaiku kahanan nalika wong sing duwe utang mlebu perjanjian persetujuan bareng karo mitra, nanging pengin ninggalake perusahaan kasebut. Ing kasus iki, pambubaran kanthi ditulis sawetara tanggung jawab kudu mesthi digambar dening kreditor; prasetya lisan saka para utang sampeyan sing mbayar utang kasebut ora cukup. Yen sampeyan duwe utang ora bisa utawa ora netepi perjanjian lisan iki, kreditor isih bisa nuntut utang kabeh saka sampeyan. 

1.2. Keperluan idin

Mitra utawa utangan pangguna saka utang sing tanggung jawab tanggung jawab dilindhungi undhang-undhang. Miturut artikel 1:88 paragraf 1 sub c Kode Sipil Walanda, pasangan mbutuhake idin saka pasangan liyane kanggo nggawe kontrak sing naleni dheweke minangka utang utang sing tanggung jawab, kajaba kegiatan bisnis normal perusahaan. Iki minangka sarat sing diarani idin. Artikel iki kanggo nglindhungi pasangan bojo saka tumindak ukum sing bisa uga ana risiko finansial utama. Nalika kreditor duwe utang utangan sing tanggung jawab tanggung jawab kanggo kabeh pratelan, iki uga bisa nyebabake konsekuensi kanggo pasangan sing duwe utang. Nanging, ana istiméwa ing syarat idin iki. Miturut artikel 1:88 paragraf 5 Kode Sipil Walanda, idin ora dibutuhake nalika direktur perusahaan tanggung jawab winates publik utawa perusahaan tanggung jawab winates pribadi (Walanda NV lan BV) nggawe perjanjian, dene direktur iki, dhewe utawa bebarengan karo sutradara, pamilik mayoritas saham lan yen kesepakatan rampung atas jenenge kegiatan bisnis normal perusahaan. Ing babagan iki, ana rong persyaratan sing kudu dipenuhi: direktur minangka direktur ngatur lan pemegang saham mayoritas utawa duwe mayoritas saham bareng karo sutradara lan kesepakatan kasebut rampung kanggo kegiatan bisnis normal perusahaan. Yen syarat kasebut ora bisa dipenuhi, sarat idin bakal ditrapake.

2. Escrow

Nalika pesta mbutuhake keamanan manawa tuntutan dhuwit bakal dibayar, keamanan iki uga bisa diwenehake dening escrow.[1] Escrow asale saka artikel 7: 850 Kode Sipil Walanda. Kita ngomong babagan escrow nalika pihak katelu menehi awake dadi kreditor kanggo komitmen sing kudu ditindakake dening pihak liyane (penghutang utama). Iki ditindakake kanthi ngrampungake perjanjian escrow. Pesta katelu sing nyedhiyakake keamanan, diarani penjamin. Penjamin ngamanake kewajiban menyang wong sing duwe utang utang utama. Dadi penjamin ora nanggung tanggung jawab kanggo utang dhewe, nanging utang utang saka pihak liya lan kanthi pribadi nyedhiyakake keamanan kanggo mbayar utang iki. Penjamin tanggung jawab karo kabeh aset dheweke. Escrow bisa disepakati kanggo ngetrapake kewajiban sing wis ana, nanging uga kanggo ngetren kewajiban mbesuk. Miturut artikel 7: 851 paragraf 2 Kode Sipil Walanda, kewajiban kasebut kudu ditemtokake kanthi cukup nalika wayahe escrow rampung. Yen utang utama ora bisa ngetrapake kewajiban sing dijupuk saka kesepakatan kasebut, kreditor bisa ngatasi penjamin kanggo ngetrapake kewajiban kasebut. Miturut artikel 7: 851 Kode Sipil Belanda, escrow gumantung saka kewajiban para penghutang sing tujuane escrow dirampungake. Pramila escrow mandheg yen ana sing duwe utang wis ngetrapake kewajiban sing asale saka perjanjian utama.

Sebuah kreditor ora bisa ngatasi penjamin supaya mbayar utang kasebut. Iki amarga prinsip sing diarani perusahaan perusahaan duwe peran ing escrow. Iki tegese kreditor ora langsung njaluk mréntahake kanggo mbayar. Kaping pisanan, penjamin bisa uga ora tanggung jawab kanggo mbayar sadurunge penghukum utama gagal netepi kewajiban. Iki asale saka artikel 7: 855 Kode Sipil Walanda. Iki tegese penjamin mung bisa dipertanggungjawabake dening kreditor sawise menehi kreditor pisanan menehi debit utama. Sing menehi kreditor kudu nindakake kabeh sing perlu kanggo netepake manawa utang, sing diwenehake penjamin dhewe, gagal netepi kewajiban pambayaran kasebut. Ing kasus apa wae, kreditor kudu ngirim kabar minangka standar kanggo utang. Mung yen penghutang utama tetep ora netepi kewajiban pambayaran sawise nampa kabar kasebut minangka gawan, kreditor bisa mréntahake marang penjamin supaya entuk pambayaran. Nanging, penjamin uga duwe kamungkinan kanggo mbela awake dhewe saka klaim kreditor. Nganti iki, dheweke duwe pertahanan sing padha kaya sing duwe utang utama, kayata penundaan, pangapuran utawa banding babagan ora salaras. Iki asale saka artikel 7: 852 Kode Sipil Belanda.

2.1 Ukara wacan

Penjamin sing mbayar utang saka utang, bisa mbayar maneh saka utang kasebut. Hak rekreasi uga ditrapake kanggo escrow. Ing escrow, formulir khusus hak rekreasi ditrapake, yaiku subrogasi. Aturan utama yaiku tuntutan klaim ora ana nalika klaim kasebut dibayar. Nanging, subrogasi pangecualian kanggo aturan iki. Ing subrogasi, tuntutan ditokake menyang pemilik liyane. Ing kasus iki, pihak liyane saka wong sing duwe utang mbayar tuntutan kreditor. Ing escrow, klaim kasebut dibayar dening pihak katelu, yaiku penjamin. Kanthi mbayar utang kasebut, nanging tuntutan kasebut marang utang, ora ilang, bis ditransfer saka kreditor menyang penjamin sing mbayar utang kasebut. Sawise mbayar utang, penjamin bisa lan njaluk bali saka utang saka wong sing wis mlebu perjanjian. Subrogasi mung bisa ditindakake sajrone kasus sing diatur. Subrogasi gegayutan karo escrow bisa adhedhasar artikel 7: 866 Kode Sipil Walanda jo. artikel 6:10 Kode Sipil Walanda.

2.2 bisnis lan escrow pribadi 

Ana prabédan antara eskop bisnis lan pribadi. Escrow bisnis minangka escrow sing dirampungake sajrone latihan profesi utawa bisnis, escrow pribadi minangka escrow sing disimpulake ing njaba olahraga utawa profesi. Kaloro entitas legal lan wong alami bisa nganakake kesepakatan escrow. Conto kasebut yaiku perusahaan nyekel sing ngrampungake perjanjian escrow karo bank kanggo Financing anak perusahaan lan wong tuwa sing nggawe kesepakatan escrow kanggo mesthekake yen pambayaran kapentingan hipotek dening anak wis digawe menyang bank. Escrow ora mesthi disimpulake kanggo pihak bank, uga bisa mlebu perjanjian escrow karo pemiutang liyane.

Umume wektu jelas yen bisnis utawa escrow pribadi wis rampung. Yen perusahaan mlebu perjanjian persetujuan, escrow bisnis rampung. Yen wong alam mlebu ing perjanjian escrow, umume ana escrow pribadi sing disimpulake. Nanging, kekaburan bisa kedadeyan nalika direktur perusahaan tanggung jawab terbatas umum utawa perusahaan tanggung jawab winates pribadi nggawe persetujuan escrow atas jenenge entitas sah. Artikel 7: 857 Kode Sipil Walanda kalebu apa sing dikandhani escrow pribadi: penutupan escrow dening wong asli sing ora tumindak ing profesi dheweke, utawa uga ora nindakake praktik perusahaan tanggung jawab winates umum utawa tanggung jawab winates pribadi perusahaan. Kajaba iku, penjamin kudu dadi direktur perusahaan lan, mung utawa karo para sutradara, duwe mayoritas saham kasebut. Ana loro kritéria sing penting:

- penjamin kasebut minangka direktur ngatur lan pemegang saham sing mayoritas utawa duwe mayoritas saham bareng karo kanca-kancane;
- escrow dirampungake atas jenenge kegiatan bisnis perusahaan biasa.

Ing praktik, asring dadi direktur manajemen / pemegang saham sing mlebu perjanjian. Direktur manajemen / pemegang saham mayoritas nemtokake kabijakan perusahaan lan bakal duwe kapentingan pribadi ing escrow kanggo perusahaan, amarga bisa uga manawa bank ora pengin nyedhiyakake pembiayaan tanpa ngrampungake kesepakatan. Kajaba iku, perjanjian escrow, sing dirampungake dening direktur manajemen / pemegang saham mayoritas, uga kudu disimpulake kanggo tujuan kegiatan bisnis normal. Nanging, iki beda kanggo saben kahanan lan ukum kasebut ora nemtokake istilah 'kegiatan bisnis normal'. Kanggo ngevaluasi manawa escrow disimpulake kanggo tujuan kegiatan bisnis, kahanan kasebut kudu ditliti. Yen loro kritéria wis ditemoni, escrow bisnis dirampungake. Nalika sutradara sing ngrampungake escrow dudu direktur manajemen / pemegang saham mayoritas utawa escrow ora dirampungake kanggo tujuan kegiatan bisnis, escrow pribadi dirampungake.

Aturan tambahan ditrapake kanggo escrow pribadi. Angger-anggering Toret nyedhiyakake pangayoman kanggo pasangan palakrama utawa pangguna saka penjamin pribadi. Syarat idin yaiku kanggo aplikasi escrow pribadi. Miturut artikel 1:88 paragraf 1 sub c kode sipil Walanda, pasangan butuh idin saka bojo liyane kanggo mlebu perjanjian sing pengin ngiket dheweke minangka penjamin. Ijin saka garwa saka penjamin dibutuhake kanggo mlebu perjanjian persetujuan escrow pribadi sing bener. Nanging, artikel 1:88 paragraf 5 Kode Sipil Walanda mbutuhake persetujuan iki ora dibutuhake nalika escrow dirampungake dening penjamin bisnis. Perlindhungan bojo penjamin mau mung ditrapake kanggo perjanjian escrow pribadi.

3. Njamin

Jaminan yaiku kemungkinan liya kanggo entuk keamanan manawa tuntutan bakal dibayar. Jaminan yaiku hak keamanan pribadi, manawa pihak katelu ngetrapake kewajiban mandiri kanggo netepi komitmen ing antarane wong sing duwe utang lan sing duwe utang. Dadi jaminan njanjekake manawa pihak katelu njamin katrampilan saka wong sing duwe utang. Penjamin njamin mbayar utang yen utang ora bisa mbayar utawa ora mbayar.[2] Jaminan kasebut ora diatur miturut hukum, nanging njamin rampung ing persetujuan antarane pihak.

3.1. Aksesoris aksesoris

Bentenane bisa ditindakake antarane rong bentuk njamin supaya bisa entuk keamanan; jaminan aksesoris lan jaminan sing abstrak. Jaminan aksesoris gumantung saka hubungan antara pihak sing menehi utang lan utang. Ing wiwitan, jaminan aksesoris padha banget karo escrow. Nanging, bedane yaiku para penjamin babagan jaminan aksesoris ora ngladeni awake dhewe karo kinerja sing padha karo penghutang utama, nanging dadi kewajiban pribadi kanthi konteks sing beda. Conto sing gampang yaiku nalika penjamin menehi awake kanggo menehi tomat menyang sing menehi kreditor, yen wong sing utang ora netepi kewajiban dheweke kanggo ngirim kentang. Ing kasus iki, isi kewajiban penjamin beda karo konten sing dianggep utang. Nanging, iki ora ngilangi kasunyatan sing ana hubungan gedhe ing antarane loro komitmen kasebut. Jaminan aksesoris tambahan kanggo hubungan antarane pemiutang lan utang. Kajaba iku, jaminan aksesoris asring duwe fungsi net safety; mung yen penghutang utama ora netepi kewajiban kasebut, penjamin kasebut dijaluk supaya komitmen kasebut.

Sanajan jaminan kasebut ora disebutake kanthi jelas babagan ukum, artikel 7: 863 Kode Sipil Belanda sacara eksplisit nuduhake jaminan aksesoris. Miturut artikel iki, ketentuan sing ana gandhengane karo escrow pribadi uga ditrapake kanggo perjanjian sing ana wong menyang layanan tartamtu manawa pihak katelu gagal netepi kewajiban tartamtu kanthi konten sing beda menyang sing menehi kreditor. Ketentuan babagan escrow pribadi uga ditrapake kanggo njamin aksesoris sing dirampungake dening pribadi.

3.2 njamin Abstrak

Saliyane jaminan aksesoris, kita uga ngerti keamanan finansial saka jaminan abstrak. Beda karo jaminan aksesoris, jaminan abstrak minangka komitmen independen saka penjamin marang kreditor. Jaminan iki ora adil saka hubungan sing ndasari kreditor lan sing duwe utang. Ing babagan jaminan abstrak, penjamin nindakake kewajiban independen kanggo nglakokake kinerja kanggo wong sing utang, ing kahanan tartamtu. Kinerja iki ora ana gandhengane karo kesepakatan sing ana ing antarane debitur lan kreditor. Conto jaminan abstrak sing paling misuwur yaiku jaminan bank.

Nalika jaminan abstrak rampung, penjamin ora bisa njaluk pertahanan saka hubungan sing ndasari. Yen kondisi jaminan wis ditemokake, penjamin ora bisa nyegah pambayaran. Iki amarga jaminan kasebut entuk persetujuan sing kapisah antarane kreditor lan penjamin. Iki tegese manawa kreditor bisa langsung ngubungi penjamin, tanpa ngirim kabar default menyang sing duwe utang. Kanthi nggawe jaminan, kreditor kasebut entuk kepastian yen utang wis dibayar. Kajaba iku, penjamin ora duwe hak ditanggepi. Nanging, pihak bisa nyakup langkah-langkah proteksi ing perjanjian jaminan kasebut. Efek legal saka jaminan abstrak ora asale saka peraturan kukum, nanging bisa diisi dening pihak kasebut. Sanajan penjamin ora duwe hak tundhuk ing undhang-undhang kasebut, dheweke bisa menehi dana kanggo mbalekake maneh. Contone, jaminan tanggungan bisa disimpulake karo wong sing duwe utang utawa akta ganti rugi bisa digawe.

3.3 Jaminan perusahaan induk

Ing hukum perusahaan, jaminan perusahaan induk asring disimpulake. Jaminan perusahaan induk prentah manawa perusahaan induk duwe komitmen kanggo netepi kewajiban anak perusahaan saka klompok sing padha yen anak perusahaan dhewe ora utawa ora bisa nggayuh kewajiban kasebut. Mesthi wae, jaminan iki mung bisa disepakati karo perusahaan sing dadi bagean saka klompok utawa perusahaan induk. Intine, jaminan klompok minangka jaminan abstrak. Nanging, biasane ora ana konsep 'mbayar dhisik, banjur ngobrol', ing endi penjamin langsung mbayar utang tanpa mriksa substansi apa ana tuntutan sing bisa dituntut marang wong sing utang. Alesan kanggo iki yaiku sing duwe utang minangka anak perusahaan penjamin; penjamin pengin mriksa dhisik apa ana klaim sing bisa dituntut. Nanging, konstruksi 'mbayar pertama, banjur ngobrol' bisa dibangun dadi perjanjian jaminan. Sawise kabeh, pihak bisa nyusun jaminan kasebut miturut kekarepane dhewe. Para pihak uga kudu nemtokake manawa jaminan kasebut mung nyakup jaminan pembayaran utawa manawa jaminan kasebut uga kudu nututi kewajiban liyane, lan mulane minangka jaminan kinerja. Ruang lingkup, durasi lan kondisi jaminan uga ditemtokake dening pihak kasebut. Jaminan perusahaan induk bisa menehi solusi nalika anak perusahaan bangkrut, nanging mung yen perusahaan induk ora ambruk bareng karo anak perusahaan.

4. 403-pratelan

Ing klompok perusahaan, pratelan sing diarani 403 uga asring diterbitake. Pratelan kasebut asale saka artikel 2: 403 Kode Sipil Walanda. Kanthi nerbitake 403-statement, anak perusahaan sing kalebu klompok kasebut bebas saka nyusun lan nerbitake akun taunan sing beda-beda. Nanging, akun taunan gabungan bakal disusun. Iki minangka akun taunan perusahaan induk, sing kalebu kabeh asil anak perusahaan. Latar mburi akun taunan gabungan yaiku kabeh anak perusahaan, sanajan asring digunakake kanthi mandiri, pungkasane ana ing sangisoré manajemen lan pengawasan perusahaan induk. Pratelan 403 minangka tumindak legal sepihak, mula ana komitmen independen kanggo perusahaan induk. Iki tegese pratelan 403 minangka komitmen non-aksesori. Pratelan 403 ora mung ditanggepi dening klompok internasional gedhe; klompok cilik, contone kalebu loro perusahaan tanggung jawab winates pribadi, uga bisa nggunakake pernyataan 403. Pratelan 403 kudu didaftar ing Daftar Perdagangan Kamar Dagang. Pratelan iki nuduhake manawa utang anak perusahaan sing dijamin karo perusahaan induk lan wiwit tanggal kasebut.

Sisih liyane saka 403-pratelan kasebut yaiku perusahaan induk kanthi pratelan iki nyatakake manawa dheweke tanggung jawab kanggo kewajiban anak perusahaan. Mulane perusahaan induk tanggung jawab kanggo utang amarga saka tumindak legal saka anak perusahaan. Sawetara kewajiban iki tegese manawa kreditor anak perusahaan sing diterbitake 403 pratelan bisa milih entitas hukum sing pengin ditangani kanggo ngrampungake tuntutane: anak perusahaan sing wis ngrampungake perjanjian utami utawa perusahaan induk sing nerbitake 403-pratelan. Kanthi sawetara tanggung jawab kasebut, kreditor menehi ganti rugi amarga ora duwe wawasan babagan posisi finansial saka anak perusahaan sing dadi mitra. Dene yen sekuritas finansial kasebut mung mbutuhake tanggung jawab marang mitra kerja sing kontrak kasebut rampung, pratelan 403 nggawe tanggung jawab marang kabeh kreditor anak perusahaan. Bisa uga ana akeh kreditor sing bisa ngatasi perusahaan induk kanggo ngrampungake klaim kasebut. Tanggung jawab potensial sing dipikolehi saka 403-pratelan mula penting. Kerugian iki yaiku 403-pernyataan bisa nyebabake kabeh klompok nalika anak perusahaan nemoni masalah finansial. Yen anak perusahaan bangkrut, kabeh klompok bisa ambruk.

4.1 Pembatalan pratelan 403

Sampeyan bisa uga manawa perusahaan induk ora pengin tanggung jawab utang utawa anak perusahaan maneh. Iki bisa uga kedadeyan nalika perusahaan induk pengin adol anak perusahaan. Kanggo mbatalake pratelan 403, prosedur sing dijupuk saka artikel 2: 404 Kode Sipil Walanda kudu diikuti. Prosedur iki kalebu rong unsur. Kaping pisanan, pratelan 403 kasebut kudu dicabut. Pranyatan pencabutan kudu dilebokake ing Daftar Perdagangan Kamar Dagang. Pranyatan pambatalan iki nyebabake manawa perusahaan induk wis ora tanggung jawab maneh utang anak perusahaan sing muncul sawise deklarasi pencabutan diterbitake. Nanging, miturut artikel 2: 404 paragraf 2 Kode Sipil Walanda, perusahaan induk kasebut bakal tetep tanggung jawab utang amarga tumindak hukum sing rampung sadurunge 403-pernyataan kasebut dicabut. Tanggung jawab mula isih ana kanggo utang sing timbul saka perjanjian sing rampung sawise nerbitake 403-pratelan kasebut, nanging sadurunge nerbitake deklarasi pencabutan. Iki kanggo nglindhungi wong sing duwe kreditor, sing bisa uga menehi kesepakatan kanthi yakin manawa ana 403 pratelan kasebut.

Nanging, sampeyan bisa mungkasi tanggung jawab babagan tumindak legal kasebut. Kanggo nindakake iki, prosedur tambahan, sing dijupuk saka artikel 2: 404 paragraf 3 Kode Sipil Walanda, kudu ditindakake. Sawetara kahanan ditrapake ing prosedur iki:

- anak perusahaan bisa uga ora dadi bagean klompok maneh;
- kabar babagan maksud mungkasi kontrak 403 kasebut mesthine wis kasedhiya kanggo inspeksi ing Kamar Dagang paling ora rong wulan;
- paling ora rong wulan mesthi wis kliwat wiwit ana woro-woro ing koran nasional manawa kabar pemberhentian kasedhiya kanggo pengawasan.

Kajaba iku, para kreditor isih duwe opsi kanggo nolak maksud kanggo mungkasi 403 pratelan kasebut. Pratelan 403 kasebut mung bisa diakhiri nalika ora ana oposisi utawa nalika oposisi sing digawe wis dinyatakake ora sah dening hakim. Mung yen syarat pembatalan lan penghentian 403-statement kasebut dipenuhi, perusahaan induk kasebut ora tanggung jawab maneh kanggo utang saka anak perusahaan. Penting yen pencabutan lan mandap iki ditindakake kanthi tliti; yen pencabutan utawa penghentian durung dieksekusi kanthi bener, perusahaan induk bisa uga duwe utang saka anak perusahaan sing wis didol taun kepungkur.

5. Hipotek lan janji

Keamanan finansial uga bisa dipikolehi kanthi nggawe hipotek utawa janji. Nalika bentuk keamanan finansial kasebut mirip banget, ana sawetara bedane.

5.1. Hipotek

Hipotek minangka keamanan finansial sing bisa ditemtokake dening pihak. Hipotek mbutuhake salah sawijining pihak menehi utangan menyang pihak liyane. Sabanjure, hipotek bakal ditemtokake supaya bisa entuk keamanan finansial babagan pambayaran utangan iki. Hipotek minangka hak properti sing bisa ditindakake babagan properti sing duwe utang. Yen wong sing ora duwe utang ora bisa mbayar utangan maneh, wong sing duwe kredit bisa njaluk properti kasebut kanggo ngrampungake klaim kasebut. Tuladha hipotek sing paling misuwur yaiku sing duwe omah sing wis setuju karo bank yen bank kasebut bakal menehi utangan lan banjur nggunakake omah minangka keamanan kanggo mbayar utangan. Nanging, iki ora ateges hipotek mung bisa digawe liwat bank. Perusahaan lan individu liyane uga bisa menehi hipotek. Terminologi ing hipotek bisa uga mbingungake. Ing wicara normal, partai, kayata bank, nyedhiyakake hipotek kanggo pihak liya. Nanging, saka perspektif legal, wong sing nyilih minangka panyedhiya hipotek, lan pihak sing menehi utang yaiku sing duwe hipotek. Bank kasebut dadi pemegang hipotek lan wong sing pengin tuku omah yaiku panyedhiya hipotek.

Ciri hipotek yaiku hipotek ora bisa disimpulake ing kabeh properti; miturut artikel 3: 227 Kode Sipil Walanda, hipotek mung bisa didhekake ing properti terdaftar. Yen properti sing didol didol, transmisi iki kudu didaftarkan ing dhaptar umum. Mung sawise registrasi iki, properti sing wis didaftarke entuk nyata saka sing tuku. Contone properti terdaftar yaiku lahan, omah, kapal lan pesawat. Mobil dudu properti sing ndaftar. Salajengipun, hipotek mung bisa digawe kanggo entuk 'pratelan sing cukup ditemtokake'. Iki asale saka artikel 3: 231 Kode Sipil Walanda. Iki tegese kudu jelas babagan klaim hipotek kasebut ditetepake. Yen kreditor duwe loro klaim marang wong sing duwe utang, mesthine kudu jelas babagan endi klaim kasebut sing diwenehake hak hipotek. Kajaba iku, sing duwe properti sing jenenge hipotek ditetepake dadi pamilik; kepemilikan ora liwati sawise nggawe hak hipotek. Hipotek mesthi digawe kanthi nerbitake akta notaris.

Yen sing duwe utang ora netepi kewajiban pambayaran, kreditor bisa nggunakake hak hipotek kanthi adol properti kanthi jeneng hipotek kasebut digawe. Ora prentah pengadilan dibutuhake kanggo iki. Iki diarani eksekusi langsung lan asale saka artikel 3: 268 Kode Sipil Walanda. Penting, kanggo mbudidaya manawa sing duwe kreditor mung bisa adol properti kasebut kanggo memenuhi klaim kasebut; dheweke bisa uga ora cocog karo properti kasebut. Larangan kasebut kanthi tegas ditulis ing artikel 3: 235 Kode Sipil Walanda. Fitur penting hipotek yaiku sing duwe hipotek prioritas tinimbang para kreditor liyane sing pengin njaluk properti kasebut supaya bisa ngrampungake klaim kasebut. Iki miturut artikel 3: 227 Kode Sipil Walanda. Sajrone bangkrut, sing duwe hipotek ora kudu nganggep kreditor liyane, nanging mung bisa nggunakake hak hipotek. Dheweke minangka kreditor pisanan sing bisa ngisi klaim kanthi bathi saka adol properti sing didaftar.

5.2. Ikrar

Hak keamanan sing bisa dibandhingake karo hipotek yaiku janji. Beda karo hipotek, janji ora bisa ditemtokake ing properti sing ora bisa dipindhah. Nanging, janji bisa ditetepake ing meh kabeh properti liyane, kayata properti sing bisa dipindhah, hak kanggo sing duwe utawa pesen lan uga ing panggunaan properti utawa hak kasebut. Iki tegese janji bisa ditetepake ing kalorone mobil lan jumlah sing bakal ditampa saka wong sing duwe utang. A kreditor nggawe janji supaya entuk keamanan yen klaim bakal dibayar. Kesepakatan bakal rampung antara kreditor (sing duwe janji) lan sing duwe utang (panyedhiya janji). Yen sing duwe utang ora netepi kewajiban pambayaran, wong sing duwe utang duwe hak adol properti kasebut lan kanggo ngrampungake klaim kasebut kanthi bathi kasebut. Nalika wong sing utang ora netepi kewajiban mbayar, wong sing duwe kreditor bisa langsung adol properti kasebut. Miturut artikel 3: 248 Kode Sipil Walanda, ora dibutuhake perintah pengadilan babagan iki, sing tegese eksekusi langsung ditrapake. Mirip karo hipotek, wong sing duwe kredit ora diidini kanggo milih properti sing diwenehi hak janjine; dheweke mung bisa adol properti lan entuk klaim kanthi bathi. Iki asale saka artikel 3: 235 Kode Sipil Walanda. Intine, kreditor sing duwe hak janji duwe prioritas tinimbang para kreditor liyane yen bangkrut utawa penundaan pembayaran. Nanging, bisa dadi masalah apa janji gadhahane utawa janji sing ora dingerteni rampung.

5.2.1 Ikrar duwe lan janji sing ora dingerteni

Janji gadhahanipun dipungkasi nalika properti kasebut 'ana ing sangisor saka kendali sing duwe janji utawa pihak katelu'. Iki asale saka artikel 3: 236 Kode Sipil Walanda. Iki tegese properti sing dijanjeni ditransfer menyang kreditor; wong sing duwe kreditor pancen duwe properti nalika duwe janji kasebut. Sumpah kepemilikan ditetepake kanthi nggawa barang sing apik ing sangisoré kreditor. Kreditur kudu ngurus properti lan bisa uga njaga. Biaya perawatan kasebut kudu dibayar maneh dening wong sing utang.

Saliyane janji gadhahi, kita uga duwe janji sing ora dingerteni, sing diarani uga dudu barang darbeni. Iki miturut artikel 3: 237 Kode Sipil Walanda. Nalika janji sing ora ditepungi ditetepake, properti kasebut ora bisa dikendhalekake dening wong sing duwe kreditor, nanging tumindak sing nyatakake yen janji sing ora dingerteni ditindakake. Iki bisa uga tumindak notaris uga tumindak pribadi. Nanging, tumindak pribadi kudu didaftarkan ing notaris utawa ing panguwasa pajak. Ikrar sing ora dingerteni asring digunakake dening perusahaan sing pengin nggawe janji ing mesin. Yen mesin kasebut bakal digawa ing kreditor, perusahaan ora bakal bisa nindakake kegiyatan bisnis.

Sumpah kepemilikan ngasilake keamanan sing luwih kuwat tinimbang janji sing ora dingerteni. Nalika janji duwe, kreditor wis duwe properti ing properti kasebut. Iki ora kedadeyan nalika janji sing ora dingerteni wis digawe. Yen ngono, wong sing duwe utang kudu ngyakinake sing duwe utang supaya masrahake properti kasebut. Apa sing duwe utang nolak iki, bisa uga kudu ngetrapake ngirim barang liwat pengadilan. Bentenipun janji gadhahanipun lan janji sing ora dingerteni uga nduweni peran ing bangkrut lan penundaan pembayaran. Kaya sing wis dibahas, wong sing duwe utang duwe hak nglakokake eksekusi langsung; dheweke bisa adol properti kasebut kanthi cepet kanggo memenuhi tuntutane. Uga, sing duwe janji duwe prioritas tinimbang para kreditor liyane sajrone bangkrut. Nanging, ana bedane antara janji gadhahane lan janji sing ora dingerteni. Sing duwe janji duwe uga prioritas tinimbang pejabat pajak nalika sing duwe utang bangkrut. Sing duwe janji sing ora dingerteni ora duwe prioritas tinimbang pejabat pajak; hak panguwasa pajak nglindhungi hak sing duwe janji sing ora dingerteni nalika bangkrut saka utang. Pratelan pamilikan kasebut nyedhiyakake keamanan luwih akeh sajrone bangkrut tinimbang janji sing ora dingerteni.

6. Kesimpulan

Ing ndhuwur kasebut mbutuhake ana sawetara cara kanggo entuk keamanan finansial: sawetara tanggungan, escrow, (perusahaan induk), 403 pratelan, hipotek lan janji. Intine, sekuritas kasebut mesthi ditemtokake ing perjanjian. Sawetara sekuritas finansial bisa kabentuk kanthi bebas formulir, miturut kekarepane para pihak kasebut, dene sekuritas finansial liyane tundhuk karo ketentuan ukum. Asile, macem-macem bentuk keamanan finansial duwe kaluwihan lan kekurangan. Iki ditrapake kanggo pihak sing mbutuhake keamanan lan pihak sing nyedhiyakake keamanan. Sawetara sekuritas finansial nyedhiyakake perlindungan luwih akeh kanggo sing duwe kreditor tinimbang liyane, nanging bisa uga duwe kerugian liyane. Gumantung saka kahanan, wujud keamanan finansial sing cocog bisa disimpulake ing antarane para pihak.

[1] Escrow asring diarani jaminan. Nanging, miturut undang-undang Walanda, ana rong wujud keamanan finansial sing bisa dijamin kanggo basa Inggris. Supaya artikel iki ora dingerteni, istilah escrow bakal digunakake kanggo keamanan finansial tartamtu.

[2] Tembung 'penjamin' kasebut kasebut ing escrow lan ing jaminan. Nanging, makna istilah iki gumantung karo hak keamanan sing ana gandhengane.

Share