Mantan mitra sing duwe hak perawatan ora gelem kerja

Ing Walanda, pangopènan minangka kontribusi finansial kanggo biaya urip bekas mitra lan bocah sawise pegatan. Iki jumlah sing sampeyan tampa utawa kudu mbayar saben wulan. Yen sampeyan ora duwe cukup penghasilan kanggo nyengkuyung awak dhewe, sampeyan bakal entuk dhuwit nafkah. Yen sampeyan duwe penghasilan sing cukup kanggo nyukupi awake dhewe, nanging bekas mitra ora, sampeyan bisa uga kudu mbayar nafkah. Standar urip nalika bebrayan digatekake. Penghargaan dhukungan saka pasangan kasebut adhedhasar kabutuhan partai sing duwe hak lan kapasitas finansial saka pihak sing wajib. Ing prakteke, iki asring dadi topik diskusi ing antarane para pihak. Sampeyan bisa uga yaiku yen pasangan sampeyan nuntut nafkah nalika dheweke pancen bisa ngupayakake awake dhewe. Sampeyan bisa uga ora adil, nanging apa sing bisa ditindakake?

Mantan mitra sing duwe hak perawatan ora gelem kerja

Dhukungan pasangan

Wong sing njaluk dhukungan bojo kudu bisa mbuktekake manawa dheweke ora duwe utawa cekap penghasilan kanggo nyengkuyung dheweke lan dheweke uga ora bisa ngasilake penghasilan kasebut. Yen sampeyan duwe dhukungan saka pasangan bojo, titik wiwitan yaiku sampeyan kudu ngupayakake supaya bisa nyukupi. Tugas kasebut asale saka ukum lan uga diarani kewajiban usaha. Iki tegese mantan mitra sing duwe hak alimoni dikarepake bisa golek kerja sajrone nampa alimoni.

Kewajiban ngupayakake minangka subyek sing akeh ditindakake. Partai sing duwe kewajiban asring nganggep manawa partai sing duwe hak bisa kerja lan ngasilake kanthi cara kaya ngono. Yen nindakake, pihak sing wajib asring milih manawa sing nampa kudu bisa entuk dhuwit sing cukup kanggo nyukupi awake dhewe. Kanggo nyengkuyung pandangane, pihak sing duwe kewajiban bisa ngirim bukti, kayata kursus pendidikan sing diikuti karo sing nampa lan lowongan sing kasedhiya. Kanthi cara iki, pihak sing diwajibake nyoba negesake manawa ora ana pangopènan sing kudu dibayar, utawa paling ora sithik sing bisa ditindakake.

Saka undang-undang kasus, manawa kewajiban kreditor perawatan kanggo ngupayakake golek gaweyan ora dianggep entheng. Kreditor pemeliharaan kudu mbuktekake lan mbuktekake manawa dheweke wis ngupayakake cukup kanggo ngasilake (luwih) entuk kapasitas. Dadi, kreditor perawatan kudu mbuktekake manawa dheweke mlarat. Apa tegese 'nduduhake' lan 'nggawe upaya sing cukup' ditaksir ing praktik saben kasus tartamtu.

Ing sawetara kasus, kreditor pangopènan ora bisa ditahan ing gaweyan kasebut. Contone, bisa disepakati ing perjanjian pegatan, kayata. Sampeyan uga bisa mikirake kahanan ing ngisor iki sing muncul: prakteke wis pegatan lan bojo kudu mbayar pasangan lan dhukungan bocah. Sawise 7 taun, dheweke njaluk pengadilan supaya nyuda nafkah, amarga dheweke nganggep wanita kasebut saiki kudu bisa ndhukung awake dhewe. Ing pangrungon kasebut katon manawa pasangan kasebut wis setuju nalika pegatan manawa wanita kasebut bakal ngurus bocah-bocah saben dinane. Bocah loro kasebut duwe masalah rumit lan mbutuhake perawatan intensif. Wanita kasebut kerja udakara 13 jam saben minggu dadi karyawan sementara. Amarga dheweke ora duwe pengalaman nyambut gawe, amarga amarga peduli karo bocah-bocah, mula dheweke ora gampang golek gaweyan permanen. Mula, penghasilan saiki luwih murah tinimbang level pambiyantu sosial. Ing kahanan kasebut, wanita kasebut ora diwajibake ngrampungake kewajibane kanggo ngupayakake lan njembarake gaweyane supaya dheweke ora kudu ngandelake dhukungan maneh pasangan.

Tuladha ing ndhuwur nuduhake manawa penting kanggo pihak sing diwajibake kudu ngawasi manawa panampa nindakake kewajiban kanggo ngupayakake ngasilake penghasilan. Yen ana bukti sing nuduhake nalisir utawa yen ana sangsi liyane manawa kewajiban ngasilake penghasilan durung bisa dipenuhi, luwih becik yen pihak sing diwajibake miwiti proses ukum supaya bisa mriksa kewajiban pangopènan maneh. Pengacara hukum kulawarga sing berpengalaman bakal seneng ngandhani babagan posisi sampeyan lan ngewangi sampeyan ing proses kasebut.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan nafkah utawa pengin ndhaptar, ngganti utawa mungkasi alimoni? Banjur hubungi pengacara hukum kulawarga ing Law & More. Pengacara kita khusus kanggo (ngitung) alimony. Kajaba iku, kita uga bisa ngewangi sampeyan supaya bisa proses perawatan. Pengacara ing Law & More minangka ahli ing bidang ukum pribadi lan kulawarga lan bakal seneng nuntun sampeyan proses iki, bisa uga bebarengan karo pasangan sampeyan.

Share