Karyawan pengin kerja paruh wektu - apa sing kudu ditindakake?

Karyawan pengin kerja paruh wektu - apa sing kudu ditindakake?

Kerja fleksibel minangka keuntungan kerja sing digoleki. Pancen, akeh karyawan sing pengin kerja saka omah utawa duwe jam kerja sing fleksibel. Kanthi keluwesan iki, dheweke bisa luwih apik nggabungake karya lan urip pribadi. Nanging apa hukum ngandika bab iki?

The Flexible Working Act (Wfw) menehi hak karyawan kanggo kerja kanthi fleksibel. Dheweke bisa nglamar majikan kanggo nyetel jam kerja, jam kerja, utawa papan kerja. Apa hak lan kewajiban sampeyan minangka majikan?

Undhang-undhang Kerja Fleksibel (Wfw) ditrapake kanggo sepuluh utawa luwih karyawan. Apa sampeyan duwe kurang saka sepuluh karyawan, bagean ing 'juragan cilik' mengko ing blog iki is luwih ditrapake kanggo sampeyan.

Syarat sing kudu ditindakake dening karyawan supaya bisa kerja kanthi fleksibel (karo sepuluh utawa luwih karyawan ing perusahaan):

  • Pegawe wis makarya paling sethithik setengah taun (26 minggu) ing tanggal efektif sing dikarepake saka owah-owahan.
  • Karyawan ngirim panjalukan tertulis paling ora rong sasi sadurunge tanggal efektif kasebut.
  • Karyawan bisa ngirim maneh panjalukan kasebut paling sethithik sapisan saben taun sawise panjalukan sadurunge diwenehake utawa ditolak. Yen ana kahanan sing ora dikarepake, wektu iki bisa uga luwih cendhek.

Panyuwunan kudu paling ora kalebu tanggal efektif sing dikarepake kanggo owah-owahan. Kajaba iku (gumantung saka jinis panjalukan), kudu kalebu informasi ing ngisor iki:

  • Tingkat sing dikarepake saka imbuhan jam kerja saben minggu, utawa, yen jam kerja wis disepakati sajrone periode liyane, sajrone periode kasebut
  • Panyebaran jam kerja sing dikarepake sajrone seminggu, utawa wektu sing disepakati
  • Yen ditrapake, papan kerja sing dikarepake.

Tansah njupuk menyang akun sembarang naleni persetujuan bebarengan. Iki bisa uga kalebu persetujuan babagan hak kerja luwih akeh, jam kerja, utawa nyetel papan kerja.

Persetujuan kasebut luwih diutamakake tinimbang Wfw. Sampeyan uga bisa nggawe persetujuan babagan topik kasebut karo dewan kerja utawa perwakilan karyawan minangka majikan.

Kewajiban majikan:

  • Sampeyan kudu takon karo karyawan babagan panjaluke.
  • Sampeyan mbenerake kanthi nulis penolakan utawa penyimpangan saka kekarepane karyawan.
  • Sampeyan bakal ngidini karyawan ngerti keputusan kasebut kanthi nulis siji sasi sadurunge tanggal efektif sing dikarepake saka owah-owahan.

Tanggapi panjaluk karyawan kanthi tepat wektu. Yen ora, karyawan bisa nyetel jam kerja, wektu kerja, utawa papan kerja, sanajan sampeyan ora setuju karo panjaluke!

Nolak panjaluk

Ing kasus iki, sampeyan bisa nolak panjaluk karyawan gumantung saka jinis panyuwunan:

Jam kerja lan wektu kerja

Penolakan panjaluk kasebut bisa ditindakake sajrone jam kerja lan wektu kerja mung yen konflik karo kepentingan bisnis utawa layanan sing penting. Ing kene sampeyan bisa mikirake masalah ing ngisor iki:

  • kanggo operasi bisnis ing realokasi jam kosong
  • ing babagan keamanan
  • saka alam scheduling
  • saka alam financial utawa organisasi
  • amarga ora kasedhiya karya cukup
  • amarga budget headroom utawa staf sing ditetepake ora cukup kanggo tujuan kasebut

Sampeyan nyetel distribusi jam kerja miturut kekarepan karyawan. Sampeyan bisa nyimpang saka iki yen kepinginan ora cukup. Sampeyan kudu ngimbangi kapentingan karyawan karo kapentingan sampeyan minangka majikan.

papan

Nolak panjaluk kasebut luwih gampang nalika ana ing papan kerja. Sampeyan ora kudu njaluk kapentingan bisnis lan layanan sing menarik.

Minangka juragan, sampeyan duwe kewajiban kanggo njupuk panjalukan pegawe serius lan sak tenane neliti apa sampeyan bisa setuju kanggo. Yen iki ora bisa, sampeyan, minangka majikan, kudu nyathet iki kanthi nulis.

Sampeyan uga penting kanggo ngerti manawa pangaturan jam kerja bisa nyebabake tarif pajak upah lan kontribusi asuransi nasional, kontribusi asuransi karyawan, lan kontribusi pensiun.

Majikan cilik (kurang saka sepuluh karyawan)

Apa sampeyan majikan sing duwe kurang saka sepuluh karyawan? Yen mangkono, sampeyan kudu nggawe pengaturan karo staf babagan nyetel jam kerja. Minangka juragan cilik, iki menehi sampeyan luwih akeh kesempatan kanggo setuju karo karyawan sampeyan. Coba apa ana persetujuan kolektif sing mengikat; ing kasus kasebut, aturan perjanjian kolektif kudu diutamakake lan penting kanggo sampeyan.

Nduwe luwih bebas tumindak minangka majikan cilik ora ateges sampeyan ora kudu nimbang Undhang-undhang Kerja Fleksibel. Kaya karo majikan sing luwih gedhe sing ditrapake hukum iki, sampeyan kudu nimbang kapentingan pegawe. Iki utamane ditindakake kanthi ndeleng bagean 7: 648 KUH Perdata lan Undhang-undhang Distinction in Working Hours (WOA). Iki nyatakake yen majikan ora bisa mbedakake antarane karyawan adhedhasar bedane jam kerja (full-time utawa part-time) ing kondisi ing ngendi kontrak kerja dilebokake, diterusake, utawa diakhiri, kajaba bedane kasebut ditrapake kanthi objektif . Iki kedadeyan nalika karyawan dirugikan adhedhasar bedane jam kerja dibandhingake karo wong liya ing majikan sing padha nindakake pakaryan sing padha.

kesimpulan

Majikan modern ngakoni kabutuhan karyawan kanggo ngatur urip kerja kanthi fleksibel kanggo entuk keseimbangan kerja-urip sing apik. Legislatif uga ngerti babagan kabutuhan sing saya tambah akeh lan, kanthi Undhang-undhang Kerja Fleksibel, pengin menehi majikan lan karyawan alat kanggo ngatur jam kerja, wektu kerja, lan papan kerja kanthi persetujuan bebarengan. Angger-anggering Toret biasane menehi opsi cukup kanggo nolak request yen ora bisa diwujudake ing laku. Nanging, iki kudu dibuktekake kanthi bener. Undhang-undhang kasus, umpamane, nuduhake manawa luwih akeh hakim nganggep kritis babagan konten argumentasi majikan. Mulane, juragan kudu kasebut kanthi teliti, dhaptar bantahan sakdurunge lan ora nganggep cepet banget yen hakim bakal tindakake bantahan wuta. Penting kanggo njupuk panjaluk karyawan kanthi serius lan mriksa manawa ana kemungkinan ing organisasi kanggo nyukupi kekarepane. Yen panjaluk kudu ditolak, jelasake alasane. Iki ora mung dibutuhake dening hukum nanging uga amarga karyawan luwih seneng nampa keputusan kasebut.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan blog ing ndhuwur? Banjur hubungi kita! Kita pengacara pegawean bakal seneng mbantu sampeyan!

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.