Alamat email lan ruang lingkup GDPR. Peraturan Perlindungan Data Umum

Ing 25th wulan Mei, Peraturan Perlindungan Data Umum (GDPR) bakal diberlaku. Kanthi cicilan GDPR, nglindhungi data pribadi dadi luwih penting. Perusahaan kudu ngetrapake aturan sing luwih ketat kanggo nglindhungi data. Nanging, macem-macem pitakon muncul minangka anane cicilan GDPR. Kanggo perusahaan, bisa uga ora jelas data sing dianggep minangka data pribadi lan ana ing sangisore ruang lingkup GDPR. Iki kedadeyan karo alamat email: apa alamat e-mail dianggep data pribadi? Apa perusahaan sing nggunakake alamat email tundhuk karo GDPR? Pitakon kasebut bakal dijawab ing artikel iki.

Data pribadi

Kanggo mangsuli pitakon manawa ana alamat email sing dianggep minangka data pribadi, tembung data pribadi kudu ditegesi. Istilah iki diterangake ing GDPR. Adhedhasar artikel 4 sub a GDPR, data pribadi tegese informasi sing ana gandhengane karo wong alami sing wis diidentifikasi utawa bisa diidentifikasi. Wong alami sing bisa diidentifikasi yaiku wong sing bisa diidentifikasi, kanthi langsung utawa ora langsung, utamane kanggo ngenali pengenal kayata jeneng, nomer identifikasi, data lokasi utawa pengenal online. Data pribadi nuduhake wong alami. Mula, informasi babagan wong sing wis tilar donya utawa badan hukum ora dianggep dadi data pribadi.

Alamat email lan ruang lingkup GDPR

 

Alamat email

Saiki manawa definisi data pribadi wis ditemtokake, kudu ditrapake yen alamat email dianggep data pribadi. Ukum kasus Walanda nuduhake manawa alamat email bisa uga data pribadi, nanging ora mesthi kedadeyan kasebut. Iku gumantung manawa ana wong alami sing diidentifikasi utawa bisa dingerteni adhedhasar alamat email. [1] Cara nyusun alamat email kudu dipikirake kanggo nemtokake manawa alamat email kasebut bisa dideleng minangka data pribadi utawa ora. Akeh wong alami nyusun alamat email kanthi alamat kasebut supaya bisa dianggep minangka data pribadi. Iki minangka conto kasus nalika alamat email kabentuk kanthi cara ing ngisor iki: firstname.lastname@gmail.com. Alamat email iki mbabarake jeneng pisanan lan mburi wong alami sing nggunakake alamat kasebut. Mula, wong iki bisa dingerteni adhedhasar alamat email iki. Alamat email sing digunakake kanggo kegiatan bisnis uga bisa ngemot data pribadi. Iki kedadeyan nalika alamat e-mail disusun kanthi cara ing ngisor iki: initials.lastname@nameofcompany.com. Saka alamat email iki bisa ditemokake apa inisial saka wong sing nggunakake alamat email, jeneng mburi dheweke lan ing papan iki digunakake. Mula, wong sing nggunakake alamat email iki bisa dingerteni adhedhasar alamat email.

Alamat email ora dianggep dadi data pribadi yen ora ana wong sing bisa dingerteni. Iki kedadeyan yen contone, alamat email ing ngisor iki digunakake: puppy12@hotmail.com. Alamat email iki ora ngemot data sing bisa dingerteni wong alami. Alamat email umum sing digunakake dening perusahaan, kayata info@nameofcompany.com, uga ora dianggep minangka data pribadi. Alamat email iki ora ngemot informasi pribadi sing bisa dingerteni wong alami. Kajaba iku, alamat email ora digunakake dening wong alami, nanging dening entitas hukum. Mula, ora dianggep data dhata. Saka hukum kasus Walanda bisa disimpulake manawa alamat email bisa dadi data pribadi, nanging iki ora mesthi kedadeyan kasebut; iku gumantung karo struktur alamat email.

Ana kemungkinan gedhe manawa wong-wong alami bisa diidentifikasi nganggo alamat email sing digunakake, sing nggawe alamat email data pribadi. Kanggo nggawe alamat email dadi data pribadi, ora dadi masalah manawa perusahaan kasebut nggunakake alamat email supaya bisa ngidentifikasi pangguna. Sanajan perusahaan ora nggunakake alamat email kanthi tujuan ngenali wong alami, alamat email sing bisa diidentifikasi wong alami isih dianggep minangka data pribadi. Ora kabeh sambungan teknis utawa kebetulan antarane wong lan data cukup kanggo milih data minangka data pribadi. Nanging, yen ana kemungkinan alamat email bisa digunakake kanggo ngenali pangguna, kayata kanggo ndeteksi kasus penipuan, alamat email kasebut dianggep minangka data pribadi. Ing babagan iki, ora masalah manawa perusahaan pengin nggunakake alamat email kanggo tujuan iki. Undhang-undhang kasebut nyebutake data pribadi yen ana kemungkinan data kasebut bisa digunakake kanggo tujuan sing ngenali wong alami. [2]

Data pribadi khusus

Nalika alamat email dianggep minangka data pribadi, asring dudu data pribadi. Data pribadi khusus yaiku data pribadi sing mbukak asal-usul ras utawa etnis, pendapat politik, kapercayan agama utawa filosofis utawa keanggotaan perdagangan, lan data genetik utawa biometrik. Iki asale saka artikel 9 GDPR. Uga, alamat email ngemot informasi sing kurang umum tinimbang karo alamat omah. Luwih angel golek ilmu babagan alamat email wong liya tinimbang alamat omah lan gumantung akeh pangguna pangguna alamat email apa alamat email kasebut digawe umum. Kajaba iku, nemokake alamat email sing kudune tetep ndhelik, ora akibate kurang serius tinimbang nemokake alamat omah sing kudune tetep didhelikake. Luwih gampang ngganti alamat email tinimbang alamat omah lan nemokake alamat email bisa nyebabake kontak digital, dene nemokake alamat omah bisa nyebabake kontak pribadi. [3]

Ngolah data pribadi

Kita wis nemtokake manawa alamat email dianggep minangka data pribadi ing kabeh wektu. Nanging, GDPR mung ditrapake kanggo perusahaan sing ngolah data pribadi. Ngolah data pribadi ana saben tumindak gegayutan karo data pribadi. Iki luwih ditetepake ing GDPR. Miturut artikel 4 sub 2 GDPR, ngolah data pribadi tegese operasi apa wae sing ditindakake ing data pribadi, kanthi cara otomatis utawa ora. Tuladhane yaiku nglumpukake, ngrekam, ngatur, ngatur, nyimpen lan nggunakake data pribadi. Nalika perusahaan nindakake kegiatan kasebut ing ndhuwur babagan alamat email, dheweke ngolah data pribadi. Yen ngono, dheweke tundhuk karo GDPR.

kesimpulan

Ora kabeh alamat email dianggep data pribadi. Nanging, alamat email dianggep minangka data pribadi nalika nyedhiyakake informasi sing bisa dingerteni babagan wong alami. Akeh alamat email sing disusun kanthi cara supaya wong sing nggunakake alamat email bisa dingerteni. Iki kedadeyan nalika alamat email ngemot jeneng utawa papan kerja wong alami. Mula, akeh alamat email sing bakal dianggep minangka data pribadi. Perusahaan angel nggawe bedane ing antarane alamat email sing dianggep data pribadi lan alamat email sing ora, amarga iki gumantung kabeh karo struktur alamat email. Mula, aman yen perusahaan sing ngolah data pribadi, bakal nemokake alamat email sing dianggep data pribadi. Iki tegese perusahaan kasebut tundhuk karo GDPR lan kudu ngetrapake kabijakan privasi sing tundhuk karo GDPR.

[1] ECLI: NL: GHAMS: 2002: AE5514.

[2] Kamerstukken II 1979/80, 25 892, 3 (MvT).

[3] ECLI: NL: GHAMS: 2002: AE5514.

Share