Pembuangan sajrone periode uji coba

Sajrone periode pacoban, perusahaan lan karyawan bisa saling kenal. Karyawan bisa ngerti apa pegawean lan perusahaan kasebut miturut kekarepane, dene majikan bisa ndeleng manawa pegawe kasebut cocog karo pegawean kasebut. Sayange, iki bisa nyebabake pemecatan karyawan. Apa perusahaan bisa ngeculake karyawan kanthi alesan apa wae sajrone periode uji coba? Ing artikel blog iki, kita nerangake apa sing bakal diarepake dadi karyawan utawa perusahaan. Kita bakal dhisik ngrembug nalika wektu pacoban memenuhi persyaratan hukum. Sabanjure, aturan babagan pemecatan sajrone periode percobaan dibahas.

Pembuangan sajrone periode uji coba

Periode uji coba ukum

Amarga sarat sing beda ditrapake kanggo pemecatan sajrone periode uji coba tinimbang pemecatan ing njaba wektu uji coba, utamane relevan manawa periode uji coba kasebut memenuhi persyaratan hukum. Kaping pisanan, periode uji coba kudu padha kanggo kalorone. Kapindho, periode pacoban kudu disepakati kanthi tertulis. Iki bisa disepakati, kayata, ing kesepakatan tenaga kerja (kolektif).

Dawane periode uji coba

Kajaba iku, periode uji coba ora kudu luwih dawa tinimbang sing diidini kanthi sah. Iki gumantung karo suwene kontrak kerja. Contone, angger-angger kasebut negesake manawa ora ana periode uji coba sing ditrapake nalika kontrak kerja yaiku 6 wulan utawa kurang. Yen kontrak kerja duwe durasi kurang saka 1 taun, nanging luwih saka 6 wulan, maksimal 1 wulan ditrapake. Yen kontrak rampung sajrone 2 taun utawa luwih (umpamane kanggo wektu sing ora ditemtokake), periode maksimal 2 wulan bakal ditrapake.

Periode uji coba ing kontrak kerja anyar karo perusahaan sing padha

Uga katon saka ukum manawa periode pacoban ing kontrak kerja anyar karo majikan sing padha ora diidini, kajaba kontrak kerja anyar kanthi jelas mbutuhake katrampilan utawa tanggung jawab sing beda. Periode pacoban anyar bisa uga ora kalebu yen pakaryan sing padha kalebu majikan penerus (kayata kerja sementara). Akibate yaiku, miturut angger-anggering Toret, periode pacoban bisa uga mung disepakati sepisan.

Periode uji coba ora nyukupi sarat ukum

Yen periode pacoban ora nyukupi sarat ukum (umpamane luwih dawa tinimbang sing diidini), mula bakal batal lan batal. Iki tegese periode pacoban ora ana. Iki nyebabake akibat validitas pemecatan, amarga aturan hukum biasa nalika dipecat nglamar Iki tundhuk marang sarat sing luwih ketat tinimbang dibuwang nalika periode uji coba.

Pembuangan ing wektu uji coba

Yen periode pacoban memenuhi persyaratan hukum sing kasebut ing ndhuwur, skema pemecatan sing luwih fleksibel ditrapake. Iki tegese kontrak kerja bisa dihentikan kapan wae ing wektu uji coba tanpa alesan sing sah kanggo dipecat. Akibate, karyawan kasebut uga bisa dipecat sajrone wektu uji coba nalika ana penyakit, kayata, lan ora duwe wektu uji coba sing luwih suwe ing kasus iki. Nalika mungkasi kontrak kerja, pratelan lisan cukup, sanajan luwih becik dikonfirmasi kanthi nulis. Mungkasi kontrak kerja sajrone periode uji coba bisa ditindakake miturut kondisi kasebut kanggo karyawan lan perusahaan. Iki uga bisa ditindakake yen karyawan durung miwiti makarya. Yen dipecat sajrone wektu pacoban, perusahaan ora diwajibake terus mbayar upah lan luwih-luwih (kajaba kahanan sing kepenak) ora wajib mbayar ganti rugi.

Alesan kanggo dipecat

Pengusaha ora wajib menehi alasan yen dheweke mungkasi kontrak kerja. Nanging, miturut panjaluk karyawan, perusahaan kudu nerangake babagan iki. Iki uga ditrapake kanggo karyawan yen pengusaha pengin motivasi kanggo mungkasi. Motivasi pemecatan kudu diwenehake kanthi nulis.

Entuk hak bathi

Yen karyawan milih mundur nalika periode pacoban, dheweke ora bakal entuk bathi WW. Nanging, dheweke bisa entuk bathi sosial saka kotamadya. Yen karyawan dipecat amarga lara, dheweke bisa entuk bathi miturut Undhang-undhang Manfaat Sakit (Ziektewet).

Diskriminasi

Nanging, perusahaan kasebut wajib tundhuk marang larangan diskriminasi nalika mungkasi kontrak kerja. Mula, perusahaan kasebut ora nate mungkasi kontrak sing ana gandhengane karo jinis kelamin (kayata meteng), ras, agama, orientasi, cacat utawa penyakit kronis. Nanging, ana gandhengane ing kene manawa mandap sajrone periode uji coba sajrone meteng utawa penyakit kronis diidini gegayutan karo alasan pemecatan umum.

Yen pemecatan kasebut diskriminatif, bisa dibatalake dening pengadilan kecamatan. Iki kudu dijaluk sajrone rong wulan sawise dipecat. Supaya panjaluk kasebut diwenehake, kudu ana tanggung jawab serius ing pihak perusahaan. Yen pengadilan mutusake pegawe kasebut, perusahaan duwe gaji, amarga kabar yen dipecat dianggep ora sah. Pengusaha ora wajib menehi ganti rugi. Ora bakal dibatalake, uga bisa ditindakake, yen ana diskriminasi diskriminasi, kanggo njaluk ganti rugi sing adil, mula ora ana kritik serius sing kudu dibuktekake.

Apa sampeyan ngalami pemecatan utawa arep ngilangi karyawan sajrone wektu uji coba? Yen mangkono, hubungi Law & More. Pengacara kita ahli ing bidang ukum kerja lan seneng menehi saran utawa pitulungan legal sajrone proses. Apa sampeyan duwe pitakon babagan layanan utawa pemecatan? Informasi liyane uga bisa ditemokake ing situs iki: bubaran.kampung.

Share