Depriving rama wewenang tuwane: iku bisa?

Depriving rama wewenang tuwane: iku bisa?

Yen bapak ora bisa ngurus lan ngunggahake anak, utawa bocah kasebut diancam kanthi serius ing perkembangane, panguwasa wong tuwa bisa uga diterusake. Ing sawetara kasus, mediasi utawa bantuan sosial liyane bisa menehi solusi, nanging mungkasi wewenang wong tuwa minangka pilihan sing logis yen gagal. Ing kahanan apa bisa ditahan bapa? Sadurunge njawab pitakonan iki, kita kudu ngerti persis apa wewenang wong tuwa lan apa sing ana.

Apa wewenang wong tuwa?

Nalika sampeyan duwe hak asuh anak, sampeyan bisa nggawe keputusan penting sing mengaruhi bocah kasebut. Iki kalebu, contone, pilihan sekolah lan pancasan ing care lan upbringing. Nganti umur tartamtu, sampeyan uga tanggung jawab kanggo karusakan apa wae sing disebabake dening anak sampeyan. Kanthi hak asuh bebarengan, wong tuwa loro sing tanggung jawab kanggo ngunggahake lan ngrawat bocah kasebut. Yen mung siji saka wong tuwa sing duwe hak asuh, kita ngomong babagan hak asuh tunggal.

Nalika anak lair, ibu kanthi otomatis nduweni hak asuh anak. Yen ibu wis nikah utawa ing kemitraan kadhaptar, rama uga nduweni hak asuh wiwit lair. rama ora ditahan otomatis ing kasus ngendi tuwane ora nikah utawa ing kemitraan kedhaftar. Bapak banjur kudu njaluk iki kanthi idin saka ibu.

Catetan: Hak asuh wong tuwa kapisah saka apa bapak wis ngakoni bocah kasebut. Asring ana akeh kebingungan babagan iki. Deleng blog kita liyane, 'Pengakuan lan wewenang wong tuwa: prabédan diterangake,' kanggo iki.

Nolak panguwasa tuwane rama

Yen ibune ora pengin bapake njupuk hak asuh anak liwat idin, ibu bisa nolak kanggo menehi idin kuwi. Ing kasus iki, rama mung bisa njaluk ditahan liwat pengadilan. Sing terakhir banjur kudu nyewa pengacara kanggo njaluk ijin menyang pengadilan.

Cathetan! Ing dina Selasa, 22 Maret 2022, Senat nyetujoni RUU sing ngidini pasangan sing ora nikah duwe hak asuh bebarengan sing sah nalika ngakoni anak. Mitra sing durung kawin lan ora kadhaptar bakal kanthi otomatis tanggung jawab kanggo hak asuh bebarengan nalika ngenali anak kasebut nalika hukum iki ditrapake. Nanging, hukum iki durung ditrapake nganti saiki.

Nalika wewenang wong tuwa rampung?

Wewenang parental rampung ing kasus ing ngisor iki:

  • Nalika bocah wis tekan umur 18. Anak kasebut kanthi resmi diwasa lan bisa nggawe keputusan penting dhewe;
  • Yen anak lumebu marriage sadurunge ngowahi 18. Iki mbutuhake ijin khusus minangka anak dadi umur sadurunge hukum liwat marriage;
  • Nalika bocah umur 16 utawa 17 taun dadi ibu tunggal, lan pengadilan ngurmati aplikasi kanggo nyatakake dheweke umur.
  • Kanthi discharge utawa disqualification saka hak asuh wong tuwa siji utawa luwih anak.

Ngilangi panguwasa wong tuwa

Apa ibu arep njupuk hak asuh bapak? Yen mangkono, prosedur petisi kudu diwiwiti karo pengadilan nganti pungkasan iki. Nalika netepake kahanan, keprihatinan utamane hakim yaiku apa owah-owahan kasebut ana ing kapentingan bocah. Ing asas, hakim nggunakake sing disebut "kriteria clamping" kanggo maksud iki. Hakim nduweni kebebasan akeh kanggo nimbang kapentingan. Tes kritéria kasusun saka rong bagéan:

  • Ana risiko sing ora bisa ditrima yen bocah kasebut kepepet utawa ilang ing antarane wong tuwa lan ora samesthine yen iki bakal nambah kanthi cukup ing mangsa ngarep, utawa modifikasi hak asuh kasebut perlu kanggo kepentingan sing paling apik kanggo bocah kasebut.

Ing asas, langkah iki mung digunakake ing kahanan sing mbebayani banget kanggo bocah. Iki bisa uga kalebu siji utawa luwih saka prilaku ing ngisor iki:

  • Tumindak mbebayani / pidana marang utawa ing ngarsane bocah;
  • Tumindak mbebayani / kriminal ing tingkat mantan mitra. Prilaku sing mesthekake yen wong tuwa kustodian liyane ora bisa samesthine (maneh) melu konsultasi karo wong tuwa sing mbebayani;
  • Tundha utawa (ora duwe motivasi) pamblokiran keputusan sing penting kanggo bocah kasebut. Ora bisa dihubungi kanggo konsultasi utawa 'ora bisa dilacak';
  • Prilaku sing meksa bocah kasebut dadi konflik kesetiaan;
  • Nolak pitulungan kanggo wong tuwa ing antarane awake dhewe lan / utawa kanggo bocah kasebut.

Apa mandhek saka ditahan final?

Mandap saka ditahan biasane final lan ora melu langkah sak wentoro. Nanging yen kahanan wis owah, bapak sing kelangan hak asuh bisa njaluk pengadilan kanggo "mulihake" tahanan. Mesthine, bapak kudu nduduhake manawa, ing salawas-lawase, dheweke bisa nanggung (selawase) tanggung jawab kanggo ngurus lan nggedhekake.

Jurisdiction

Ing kasus hukum, iku arang kanggo rama sing sangsoro utawa ditolak wewenang tuwane. Komunikasi sing ora apik ing antarane wong tuwa ora katon maneh. Kita uga saya weruh yen sanajan ora ana kontak maneh antarane bocah lan wong tuwa liyane, hakim isih njaga wewenang wong tuwa; supaya ora Cut iki 'dasi pungkasan.' Yen rama tundhuk karo krama normal lan gelem lan kasedhiya kanggo rembugan, panjalukan kanggo ditahan tunggal sethitik kasempatan sukses. Yen, ing tangan liyane, ana bukti cukup marang rama bab acara mbebayani nuduhake yen tanggung jawab parental bebarengan ora bisa, banjur panjalukan kathah luwih sukses.

kesimpulan

Hubungan sing ora becik antarane wong tuwa ora cukup kanggo ngilangi panguwasa wong tuwa. A modifikasi hak asuh ketok yen ana kahanan ngendi anak kepepet utawa ilang antarane tuwane, lan ora ana dandan ing iki ing short term.

Yen ibu pengin modifikasi hak asuh, penting carane dheweke miwiti proses kasebut. Hakim uga bakal ndeleng input dheweke menyang kahanan lan tumindak apa sing ditindakake kanggo nggawe panguwasa wong tuwa.

Apa sampeyan duwe pitakonan minangka asil saka artikel iki? Yen mangkono, hubungi kita pengacara kulawarga tanpa kewajiban. Kita bakal seneng menehi saran lan nuntun sampeyan.

 

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.