Klaim kerusakan: apa sing kudu sampeyan ngerteni?

Prinsip dhasar ditrapake ing hukum ganti rugi Walanda: kabeh wong duwe karusakan dhewe. Ing sawetara kasus, ora ana sing tanggung jawab. Pikirake, umpamane, karusakan amarga akibat saka udan. Apa kerusakan sampeyan disebabake wong liya? Ing kasus kasebut, bisa uga mung kanggo ngimbangi karusakan kasebut yen ana dhasar kanggo nyekel wong kasebut. Kaloro prinsip bisa dibedakake karo hukum Walanda: tanggung jawab kontrak lan legal.

Tanggung jawab kontrak

Apa partai mlebu persetujuan? Banjur ora mung niat, nanging uga kewajiban manawa perjanjian sing ditindakake ing kono kudu dicukupi dening loro pihak kasebut. Yen pesta ora netepi kewajiban miturut kontrak, ana kekurangan. Coba deleng, umpamane kahanan sing diwenehake supplier ora ngirim barang, ngirim telat utawa kanthi kahanan sing ala.

Klaim kerusakan: apa sing kudu sampeyan ngerteni?

Nanging, mung kekurangan durung entuk sampeyan ganti rugi. Iki uga mbutuhake tanggung jawab. Tanggung jawab diatur ing Artikel 6:75 saka Kode Sipil Walanda. Iki nyatakake yen kekurangan bisa uga ora ana hubungane karo pihak liyane yen ora amarga kesalahane, lan uga ora kalebu akun ukum, tumindak legal utawa tampilan sing ana. Iki uga ditrapake sajrone kasus majeure.

Apa ana kekurangan lan apa ora bisa dianggep? Yen ngono, karusakan sing diasilake durung bisa diklaim langsung saka pihak liya. Biasane, kabar default kudu dikirim luwih dhisik kanggo menehi kesempatan marang pihak liya kanggo netepi kewajiban kasebut lan sajrone wektu sing cukup. Yen pihak liyane isih ora netepi kewajiban, iki bakal nyebabake gawan lan ganti rugi uga bisa diklaim.

Kajaba iku, tanggung jawab pihak liya ora bisa dianggep entheng, amarga prinsip kabebasan kontrak. Sawise kabeh, partai-partai ing Walanda duwe kontrak bebas. Iki tegese pihak sing duwe kontrak uga bebas ngilangi akuntabilitas sing kurang. Iki biasane ditindakake ing kesepakatan kasebut dhewe utawa ing syarat-syarat umum sing diumumake sing ditrapake kanggo klausa exonerasi. Klausa kaya ngono, kudu, syarat tartamtu sadurunge partai bisa njaluk supaya bisa tanggung jawab. Yen klausa kaya ngono wis ana ing hubungan kontrak lan ngetrapake kahanan, mula mula ditrapake.

Tanggung jawab hukum

Salah sawijining bentuk sipil sipil sing paling dikenal lan umum yaiku tort. Iki kalebu tumindak utawa ngilangi wong sing ora sah nyebabake karusakan liyane. Coba deleng, umpamane kahanan sing dikunjungi pengunjung sampeyan kanthi ora sengaja ngilangi vas regane utawa nyelehake kamera foto sing larang. Ing kasus kasebut, Bagean 6: 162 Kode Sipil Walanda nyatakake yen korban tumindak utawa ngilangi kasebut entuk ganti rugi yen ana syarat.

Contone, tumindak utawa tumindak wong liya kudu luwih dhisik ora sah. Iki kedadeyan manawa tumindak kasebut nglanggar hak tartamtu utawa tumindak utawa nglanggar tugas hukum utawa sopan sosial, utawa standar sing ora ditulis. Salajengipun, tumindak kasebut kudu lantaran kanggo 'pelaku'. Iki bisa ditindakake amarga amarga kesalahan utawa sebab dheweke tanggung jawab miturut ukum utawa lalu lintas. Intine ora dibutuhake ing konteks pertanggungjawaban. Utang sing sithik bisa uga cukup.

Nanging, pelanggaran standar amarga ora nyebabake tanggung jawab marang sapa wae sing ngalami kerusakan. Sawise kabeh, tanggung jawab isih bisa diwatesi dening syarat relativitas. Syarat kasebut nyatakake ora ana kewajiban mbayar ganti rugi yen standar sing dilanggar ora bisa nglindhungi kerusakan sing dialami korban. Mula penting yen pelaku 'tumindak salah' marang 'korban amarga nglanggar standar kasebut.

Jinis karusakan sing nduweni kompensasi

Yen syarat syarat kontrak utawa sipil dipenuhi, kompensasi bisa dituntut. Kerusakan sing cocog kanggo ganti rugi ing Walanda banjur kalebu kerugian finansial lan kerugian liyane. Yen kapitunan finansial miturut Pasal 6:96 saka Kode Sipil Walanda gegayutan kapitunan utawa kerugian bathi sing dialami, masalah kerugian liyane miturut artikel 6: 101 saka Kode Sipil Walanda nandhang kasusahan. Intine, kerusakan properti mesthi wae lan entuk hak ganti rugi, kerugian liyane mung angger-angger ukum kasebut katulis kanthi pirang-pirang tembung.

Rugi lengkap kanggo ngrusak bener nandhang

Yen entuk ganti rugi, prinsip dhasar saka rugi lengkap karusakan iku sejati ditrapake.

Prinsip iki ateges manawa partai sing cilaka saka kedadeyan sing nyebabake karusakan ora bakal mbayar maneh luwih saka rusak kabeh. Artikel 6: 100 saka Kode Sipil Belanda nyatakake yen yen kedadeyan sing padha ora mung nyebabake kerusakan, nanging uga ngasilake sawetara keuntungan, tunjangan iki kudu dikenani biaya nalika nemtokake karusakan sing bakal dibayar, yen wis cukup. Keuntungan bisa diarani minangka perbaikan posisi (aset) korban minangka asil saka kedadeyan sing nyebabake kerusakan.

Kajaba iku, karusakan ora bakal mesthi ganti rugi. Tumindake korban sing bisa nyuda utawa kahanan ing area risiko korban duwe peran penting ing perkara kasebut. Pitakon sing kudu ditakonake yaiku ing ngisor iki: apa korban kudu tumindak liyane tinimbang tumindak utawa kedadeyan kerusakan? Ing sawetara kasus, korban bisa uga diwatesi karusakan. Iki kalebu kahanan ana alat pemadam kebakaran sadurunge kedadeyan sing nyebabake kerusakan, kayata geni. Apa ana kesalahan ing korban? Yen ngono, tumindak dhewe culik ing prinsip nyebabake nyuda kewajiban rugi saka wong sing nyebabake karusakan lan karusakan kudu dipisahake ing antarane wong sing nyebabake kerusakan lan korban. Kanthi tembung liya: bagean (gedhe) karusakan kasebut tetep dadi korban korban dhewe. Kajaba korban diasuransiake.

Ngasurake kanggo ngrusak

Minangka tampilan ing ndhuwur, bisa dadi wicaksana kanggo njupuk asuransi supaya ora ditinggalake kanthi rusak amarga dadi korban utawa nyebabake karusakan. Sawise kabeh, ngrusak lan nuntut minangka piwulang angel. Kajaba iku, saiki sampeyan bisa nindakake macem-macem kabijakan asuransi karo perusahaan asuransi, kayata asuransi tanggung jawab, omah utawa asuransi mobil.

Apa sampeyan ngrampungake karusakan lan sampeyan pengin asuransi kanggo ngatasi kerusakan sampeyan? Banjur sampeyan kudu nglaporake kerusakan dhewe kanggo perusahaan asuransi, biasane sajrone setaun. Apike kanggo ngumpulake akeh bukti kanggo iki. Bukti sing sampeyan butuhake gumantung saka jinis karusakan lan perjanjian sing wis digawe karo perusahaan asuransi. Sawise laporan sampeyan, perusahaan asuransi bakal nuduhake apa kerusakan lan sing bakal dibayar.

Elinga yen karusakan kasebut wis dibayar ganti rugi asuransi sampeyan, sampeyan ora bisa nuntut kerusakan maneh saka wong sing nyebabake karusakan kasebut. Iki beda-beda babagan kerusakan sing ora dijamin dening perusahaan asuransi. Tambah premium minangka asil ngaku kerusakan saka perusahaan asuransi uga layak kanggo ganti rugi dening wong sing nyebabake rusak.

kita layanan

At Law & More kita ngerti manawa karusakan apa wae bisa duwe akibat sing adoh. Apa sampeyan ngrampungake karusakan lan sampeyan pengin ngerti apa utawa kepiye sampeyan bisa ngakoni karusakan kasebut? Apa sampeyan ngatasi tuntutan babagan kerusakan lan sampeyan pengin bantuan legal ing prosedur kasebut? Sampeyan kepengin weruh apa liyane sing bisa ditindakake kanggo sampeyan? Hubungi Law & More. Pengacara kita ahli babagan tuntutan kerusakan lan seneng ngewangi sampeyan liwat pendekatan lan saran pribadi lan target!

Share