Cryptocurrency: Aspek Legal Eropa lan Walanda Teknologi Revolusi

Pambuka

Wutah ing saindenging jagad lan popularitas cryptocurrency nyebabake pitakon babagan aspek peraturan fenomena finansial anyar iki. Mata uang virtual kalebu digital lan dikelola liwat jaringan sing dikenal minangka blockchain, yaiku sawijining ledger online sing nyimpen rekaman saben transaksi kabeh ing sak panggonan. Ora ana sing ngontrol blokchain, amarga ranté kasebut disesuaikan ing kabeh komputer sing duwe dompet Bitcoin. Iki tegese ora ana lembaga sing ngontrol jaringan, sing alami mbebayani kanthi akeh risiko finansial lan hukum.

Startup Blockchain wis nampa Penawaran Koin Awal (ICO) minangka cara kanggo nambah modal awal. ICO minangka penawaran yen perusahaan bisa adol token digital menyang publik supaya bisa mbiayai operasi lan memenuhi tujuan bisnis liyane. [1] Uga ICO ora diatur karo peraturan utawa agensi pemerintah tartamtu. Kuranging regulasi iki nyebabake kuwatir babagan risiko sing ditindakake investor. Asile, volatilitas dadi kuwatir. Sayange, yen investor kelangan dana sajrone proses iki, dheweke ora duwe tumindak standar kanggo mbalekake dhuwit sing ilang.

Cryptocurrency - Aspek Legal Eropa lan Walanda Teknologi Revolusi

Mata uang Virtual ing Tingkat Eropa

Résiko sing ana hubungane karo nggunakake mata uang virtual nambah kabutuhan Uni Eropa lan lembaga kanggo ngatur. Nanging, angger-angger ing tingkat Uni Eropa cukup kompleks, amarga kerangka perubahan peraturan EU lan ora konsistensi peraturan ing kabeh negara anggota.

Saiki, mata uang virtual ora diatur ing tingkat EU lan ora diawasi utawa diawasi dening panguwasa umum Uni Eropa, sanajan partisipasi ing skema kasebut ngerteni pangguna kanggo kredit, likuiditas, operasional lan risiko sah. Iki tegese panguwasa nasional kudu nimbang apa padha nganggep utawa ngormati lan ngatur cryptocurrency.

Mata uang Virtual ing Walanda

Miturut Undhang-undhang Pengawasan Keuangan Walanda (FSA) dhuwit elektronik nggambarake nilai moneter sing disimpen kanthi elektronik utawa magnetik. Nilai moneter iki dimaksudake kanggo digunakake kanggo nindakake transaksi pembayaran lan bisa digunakake kanggo nggawe pembayaran menyang pihak liya tinimbang sing ngetokake dhuwit elektronik. [2] Mata uang virtual ora bisa ditegesi minangka dhuwit elektronik, amarga ora kabeh kritéria legal bisa dipenuhi. Yen cryptocurrency ora bisa ditegesi kanthi sah minangka dhuwit utawa dhuwit elektronik, amarga apa tegese? Ing konteks UU Pengawasan Keuangan Walanda cryptocurrency mung minangka medium pertukaran. Kabeh wong duwe kebebasan melu perdagangan barter, mula ora dibutuhake ijin kanthi bentuk lisensi. Menteri Keuangan negesake manawa revisi definisi hukum resmi dhuwit elektronik durung dikarepake, amarga lingkup winates bitcoin, tingkat panrima sing cukup sithik, lan hubungan winates karo ekonomi nyata. Dheweke negesake manawa konsumen pancen tanggung jawab kanggo panggunaan kasebut. [3]

Miturut Pengadilan Negeri Walanda (Overijssel) lan Menteri Keuangan Walanda mata uang virtual, kayata Bitcoin, duwe status medium pertukaran. [4] Kanggo mrentah, Pengadilan Walanda nganggep manawa bitcoin bisa dadi barang sing didol kaya sing dirujuk ing artikel 7:36 DCC. Pengadilan Banding Walanda uga negesake manawa bitcoin ora bisa nduweni kualifikasi tender legal nanging mung minangka medium pertukaran. Bentenipun, Pengadilan Kehakiman Eropa mutusake manawa bitcoin kudu dianggep minangka sarana pambayaran, kanthi ora langsung nyaranake bitcoin padha karo tender hukum. [5]

kesimpulan

Amarga kerumitan sing nglibatake aturan cryptocurrencies, bisa dianggep manawa Pengadilan Kehakiman UE kudu melu klarifikasi terminologi. Ing negara-negara Anggota sing wis milih adaptasi terminologi beda saka ukum EU, kasusahan bisa uga ana hubungane karo interpretasi selaras karo ukum EU. Saka sudut pandang kasebut, perlu menehi saran menyang Negara Anggota supaya padha ngetutake terminologi aturan EU nalika ngetrapake aturan ing hukum nasional.

Versi lengkap kertas putih iki kasedhiya liwat link iki.

kontak

Yen sampeyan duwe pitakon utawa komentar sawise maca artikel iki, wenehana hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat [email dilindhungi], utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat [email dilindhungi], utawa nelpon +31 (0) 40-3690680.

[1] C. Bovaird, ICO vs. IPO: Apa Bedane?, Jurnal Pasar Bitcoin september 2017.

[2] Undhang-undhang Pengawasan Keuangan, bagean 1: 1

[3] Ministerie van Financiën, Beantwoording van kamervragen liwat het gebruik van en toezicht op nieuwe digitalale betaalmiddelen zoals de bitcoin, desember 2013.

[4] ECLI: NL: RBOVE: 2014: 2667.

[5] ECLI: EU: C: 2015: 718.

Share
Law & More B.V.