Kahanan ing konteks manunggal kulawarga

Nalika imigran entuk ijin omah, dheweke uga bakal entuk hak kumpul kulawarga. Penyatuan kulawarga tegese anggota kulawarga sing duwe status diidini teka ing Walanda. Artikel 8 Konvensi Eropa babagan Hak Asasi Manungsa nyedhiyakake hak kanggo ngurmati urip kulawarga. Penyatuan kulawarga asring nyengkuyung wong tuwa, sedulur utawa anak imigran. Nanging, sing duwe status lan kulawargane kudu nemoni pirang-pirang syarat.

Kahanan ing konteks manunggal kulawarga

Referensi kasebut

Sing duwe status uga diarani sponsor ing prosedur penyatuan kulawarga. Sponsor kudu ngirim aplikasi kanggo nggabungake kulawarga menyang IND sajrone telung wulan sawise entuk ijin omah. Penting, anggota kulawarga wis nggawe kulawarga sadurunge para imigran lelungan menyang Walanda. Ing kasus perkawinan utawa kemitraan, para imigran kudu nduduhake manawa kemitraan kasebut awet lan eksklusif lan wis ana sadurunge imigrasi. Dadi, sing duwe status kasebut kudu mbuktekake manawa pambentukan kulawarga wis kedadeyan sadurunge lelungane. Cara bukti utama yaiku dokumen resmi, kayata akte nikah utawa akte kelairan. Yen sing nduwe status ora duwe akses menyang dokumen kasebut, tes DNA bisa uga dijaluk mbuktekake tautan kulawarga. Saliyane mbuktekake hubungan kulawarga, penting manawa sponsor duwe dhuwit cukup kanggo nyengkuyung anggota kulawarga. Iki biasane tegese sing duwe status kudu entuk upah minimum sah utawa persentase.

Syarat lan katemtuan tambahan

Kahanan tambahan ditrapake kanggo anggota kulawarga tartamtu. Anggota kulawarga umur 18 lan 65 kudu lulus ujian integrasi sipil dhasar sadurunge teka ing Walanda. Iki uga diarani minangka syarat integrasi sipil. Kajaba iku, kanggo perkawinan sing dikontrak sadurunge sing duwe status wis lelungan menyang Walanda, kalorone mitra kudu umure minimal 18 taun. Kanggo perkawinan sing dikontrak ing wektu mengko utawa kanggo hubungan sing durung nikah, dadi syarat supaya kalorone kudu paling ora 21 umur taun.

Yen sponsor pengin kumpul karo anak-anake, ing ngisor iki dibutuhake. Bocah-bocah kudu bocah cilik nalika aplikasi gabung karo kulawarga diajukake. Bocah-bocah umur 18 nganti 25 taun uga bisa uga layak gabung karo kulawarga karo wong tuwa yen bocah kasebut pancen kalebu kulawarga lan isih kalebu kulawarga wong tuwa.

MVV

Sadurunge IND menehi idin kanggo kulawarga teka ing Walanda, anggota kulawarga kasebut kudu lapor menyang kedutaan Belanda. Ing kedutaan, dheweke bisa ndhaptar MVV. MVV tegese 'Machtiging voor Voorlopig Verblijf', sing tegese ijin nginep sawetara. Nalika ngirim aplikasi kasebut, karyawan ing kedutaan bakal njupuk sidik jari anggota kulawarga kasebut. Dheweke uga kudu menehi foto paspor lan mlebu. Aplikasi kasebut banjur bakal diterusake menyang IND.

Biaya lelungan menyang kedutaan bisa uga larang lan ing sawetara negara bisa uga mbebayani. Sponsor uga bisa ndhaptar MVV karo IND kanggo anggota kulawarga. Iki sejatine disaranake dening IND. Yen ngono, penting supaya sponsor njupuk foto paspor anggota kulawarga lan deklarasi anteseden sing ditandatangani dening anggota kulawarga. Kanthi wara-wara antecedents anggota kulawarga ngumumake manawa dheweke ora duwe masa lalu pidana.

Keputusan IND

IND bakal mriksa manawa aplikasi sampeyan wis lengkap. Iki kedadeyan yen sampeyan wis ngisi rincian kanthi bener lan nambah kabeh dokumen sing dibutuhake. Yen aplikasi durung lengkap, sampeyan bakal nampa surat kanggo mbenerake ngilangi. Layang iki bakal ngemot pandhuan babagan cara ngrampungake aplikasi lan tanggal aplikasi kudu lengkap.

Sawise IND nampa kabeh dokumen lan asil investigasi, bakal mriksa manawa sampeyan bisa memenuhi syarat kasebut. Ing kabeh kasus, IND bakal netepke, adhedhasar pambiji kepentingan individu, apa ana kulawarga utawa kulawarga sing ditrapake Pasal 8 ECHR. Sampeyan banjur bakal nampa keputusan babagan lamaran. Iki bisa dadi keputusan sing negatif utawa keputusan sing positif. Yen ana keputusan negatif, IND nolak aplikasi kasebut. Yen sampeyan ora setuju karo keputusan IND, sampeyan bisa mbantah keputusan kasebut. Iki bisa ditindakake kanthi ngirim kabar keberatan menyang IND, nalika sampeyan nerangake sebabe sampeyan ora setuju karo keputusan kasebut. Sampeyan kudu ngirim bantahan kasebut sajrone 4 minggu sawise tanggal keputusan IND.

Yen ana keputusan positif, aplikasi kanggo nggabungake kulawarga wis disetujoni. Anggota kulawarga diidini teka ing Walanda. Dheweke bisa njupuk MVV ing kedutaan sing kasebut ing formulir aplikasi. Iki kudu ditindakake sajrone 3 wulan sawise keputusan positif lan asring digawe janji. Karyawan kedutaan nemplek MVV ing paspor. MVV bener 90 dina. Anggota kulawarga banjur kudu lelungan menyang Walanda sajrone 90 dina iki lan lapor menyang lokasi resepsi ing Ter Apel.

Apa sampeyan imigran lan apa sampeyan butuh pitulung utawa sampeyan kudu takon babagan prosedur iki? Pengacara kita seneng mbantu sampeyan. Hubungi Law & More.

Share