Kepatuhan ing sektor hukum Walanda

Sakit birokrasi ing gulu diarani "selaras"

Pambuka

Kanthi ngenalake Undhang-undhang Pembuangan Wang Uang-Walanda lan Undhang-undhang Pembiayaan Teror (Wwft) lan owah-owahan sing wiwit ditindakake ing Undhang-undhang iki wis dadi jaman pengawasan anyar. Minangka jeneng kasebut, Wwft dikenalake kanggo nglawan pengubahan dhuwit lan pembiayaan terorisme. Ora mung institusi finansial kayata bank, perusahaan investasi lan perusahaan asuransi, nanging uga pengacara, notaris, akuntan lan akeh profesi liyane kudu nggawe manawa dheweke tundhuk karo aturan kasebut. Proses iki, kalebu langkah langkah sing kudu ditindakake supaya bisa netepi paugeran kasebut, diterangake karo 'kepatuhan' umum. Yen aturan Wwft dilanggar, denda akeh bisa ngetutake. Wiwitane, rezim Wwft katon wajar, apa ora amarga kasunyatan manawa Wwft wis dadi nyeri birokrasi ing gulu, nglawan luwih saka mung terrorism lan pamilik dhuwit: manajemen efisien operasi bisnis siji.

Peneliti Klien

Kanggo tundhuk karo Wwft, institusi kasebut kasebut kudu nindakake penyelidikan klien. Transaksi luar biasa (umume) kudu dilaporake menyang Unit Keamanan Keuangan Walanda. Yen ngono, asil penyelidikan ora menehi katrangan utawa pemahaman sing tepat utawa yen diselidiki nunjukake marang kegiatan sing ora sah utawa tiba ing kategori berisiko tinggi ing sangisoré Wwft, institusi kasebut kudu nolak jasa. Penelitian klien sing kudu ditindakake cukup njlimet lan sapa wae sing maca Wwft bakal dadi entek ing ayat sing dawa, klausa rumit lan referensi kompleks. Lan iku mung Undhang-undhang kasebut dhewe. Kajaba iku, akeh pengawas Wwft ngetokake manual Wwft-manual rumit. Pungkasane, ora mung identitas saben klien, dadi wong asli utawa sah sing duwe hubungan bisnis ditetepake utawa sing dadi transaksi transaksi (kudu ditindakake), nanging uga identitas pamilik mupangat sing paling migunani ( UBO), bisa uga wong sing Dikenalake Politikal (PEP) lan wakil saka klien kudu diadegake lan banjur diverifikasi. Definisi sah saka istilah "UBO" lan "PEP" ora pati jelas, nanging ora melu ing ngisor iki. Minangka UBO bakal lolos saben wong alami sing langsung utawa ora langsung duwe luwih saka 25% kepentingan (saham) perusahaan, dudu perusahaan sing didaptar ing pasar saham. A PEP mung, wong sing kerja ing fungsi umum sing misuwur. Sejatine sejatine investigasi klien bakal gumantung marang evaluasi risiko spesifik kahanan. Penyelidikan kasebut dumadi ing telung rasa: penyelidikan standar, penyelidikan sing disederhanakake lan penyelidikan sing dikembangake. Kanggo netepake lan verifikasi identitas kabeh wong lan entitas ing ndhuwur, sawetara dokumen bisa utawa dibutuhake, gumantung saka jinis penyelidikan. Deleng babagan dokumen sing dibutuhake bisa ngasilake enumerasi non-ekstra ing ngisor iki: salinan paspor (murtad) utawa kertu identitas liyane, ekstrak saka Dewan Perdagangan, artikel asosiasi, registrasi saham lan ringkesan struktur perusahaan. Yen diselidiki, luwih akeh dokumen bisa dibutuhake kayata salinan tagihan energi, perjanjian kerja, spesifikasi gaji lan statement bank. Asil ing ndhuwur nyebabake fokus fokus adoh saka klien lan penyediaan layanan nyata, kerumitan birokrasi sing gedhe, biaya tambah, nyuda wektu, bisa uga nyewa karyawan ekstra amarga kelangan wektu, kewajiban ngajari personel babagan aturan Wwft, klien sing jengkel, lan luwih wedi amarga nggawe kesalahan, kaya, pungkasane paling ora, Wwft milih menehi tanggung jawab akeh kanggo ngevaluasi saben kahanan khusus karo perusahaan kasebut dhewe kanthi nggarap norma terbuka. .

Repris: ing teori

Non-netepi bisa ngasilake sawetara kemungkinan. Kaping pisanan, nalika institusi gagal nglaporake transaksi sing ora umum (dimaksudake), institusi kasebut kaluputan pelanggaran ekonomi miturut hukum Walanda (pidana). Yen diselidiki karo klien, ana syarat tartamtu. Institusi kasebut kudu bisa nindakake penyelidikan. Kaping pindho, karyawan institusi kasebut kudu bisa ngerteni transaksi sing ora biasa. Yen institusi gagal netepi aturan Wwft, salah sawijining panguwasa pengawas kaya sing ditunjuk dening Wwft bisa nimbulake paukuman tambahan. Panguwasa uga bisa nerbitake denda administratif, biasane beda-beda ing antarane jumlah paling gedhe saka € 10.000 lan € 4.000.000, gumantung saka jinis pelanggaran. Nanging, Wwft ora mung tumindak sing nyedhiyakake denda lan denda, amarga Sanksi Undhang ('Sanctiewet') uga ora bisa dilalekake. Undhang-undhang Sanksi diadopsi kanggo ngetrapake sanksi internasional. Tujuan seksi yaiku kanggo ngatasi tumindak negara, organisasi lan individu tartamtu sing umpamane nglanggar undang-undang internasional utawa hak asasi manungsa. Minangka sanksi, bisa ngira-ngira sekatan senjata, sanksi finansial lan watesan lelungan kanggo individu tartamtu. Nganti iki, dhaptar sanksi digawe kanggo individu utawa organisasi sing ditampilake sing (bisa uga) ana hubungane karo terorisme. Ing Undhang-undhang Sanksi, institusi finansial kudu nindakake langkah-langkah administratif lan kendali kanggo mesthekake yen dheweke tundhuk karo paukuman sanksi, yen gagal tumindak salah ekonomi. Uga ing kasus iki, paukuman tambahan utawa denda administratif bisa ditanggepi.

Teori dadi kasunyatan?

Laporan internasional nyatakake yen Walanda nindakake prekara sing apik kanggo nyerang terorisme lan pengubahan dhuwit. Dadi, apa iki tegese babagan syarat sing ngukum bener amarga ora netepi? Nganti saiki, umume pengacara wis ngencengi cetha lan denda bisa dibentuk minangka peringatan utawa penundaan kondisional. Iki uga wis kedadeyan kanggo para notaris lan akuntan. Nanging, ora kabeh wong sing sukses nganti saiki. Ora ndhaptar lan verifikasi identitas UBO wis nyebabake salah sawijine perusahaan nampa denda 1,500. Konsultan pajak nampa duwure € 20,000, lan jumlah € 10,000 minangka sarat, amarga sengaja ora nglaporake transaksi sing ora biasa. Wis kelakon, pengacara lan ahli notaris wis dicopot saka jabatane. Nanging, sanksi abot kasebut biasane dadi akibat saka nglanggar Wwft. Nanging, duweke kasunyatan, bebaya utawa penundaan ora ateges manawa sanksi ora ngalami abot. Sawise kabeh, sanksi bisa digawe umum, nggawe budaya "menehi jeneng lan memes", sing mesthi ora apik kanggo bisnis.

kesimpulan

Wwft wis kabukten dadi aturan sing penting nanging rumit. Utamane investigasi klien mbutuhake sawetara, umume nyebabake fokus dadi adoh saka bisnis sing nyata lan - sing paling penting - klien, kelangan wektu lan dhuwit lan ora ing pungkasan yaiku klien sing frustasi. Nganti saiki, penalti tetep tetep sithik, sanajan dhendha kasebut bisa nganti dhuwur banget. Naming lan isin yaiku, uga faktor sing mesthi bisa duwe peran gedhe. Nanging, kayane Wwft entuk target, sanajan rute kanggo tundhuk kebak alangan, pagunungan dokumen, medeni balesan lan tembakan peringatan.

Akhire

Yen sampeyan duwe pitakonan utawa komentar luwih lengkap sawise maca artikel iki, rasane hubungi mr. Maxim Hodak, pengacara ing Law & More liwat maxim.hodak@lawandmore.nl utawa mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More liwat tom.meevis@lawandmore.nl utawa nelpon kita ing +31 (0) 40-3690680.

Share