Rugi kanggo karusakan wektu tundha penerbangan

Wiwit taun 2009, yen ana pesawat telat, sampeyan minangka penumpang ora bisa mandheg maneh. Pancen, ing keputusan Sturgeon, Pengadilan Kehakiman Uni Eropa ngluwihi kewajiban maskapai kasebut kanggo mbayar ganti rugi. Wiwit kuwi, penumpang bisa entuk manfaat saka ganti rugi ora mung yen dibatalake, nanging uga yen ana telat penerbangan. Pengadilan mutusake manawa ing loro kasus kasebut maskapai mung duwe wates telung jam nyimpang saka jadwal asli. Apa wates sing dijaluk maskapai lan sampeyan wis tekan tujuan sampeyan luwih saka telung jam pungkasan? Ing kasus kasebut, maskapai penerbangan kudu menehi ganti rugi kanggo karusakan wektu tundha.

Nanging, yen maskapai bisa mbuktekake manawa ora tanggung jawab kanggo wektu tundha, mula bisa mbuktekake kahanan sing luar biasa sing ora bisa nyingkiri, ora wajib mbayar ganti rugi kanggo wektu tundha luwih saka telung jam. Deleng kanggo praktik hukum, kahanan kasebut arang banget luar biasa. Iki mung kedadeyan nalika nerangake:

  • kahanan cuaca sing ala banget (kayata badai utawa jeblugan gunung geni)
  • bencana alam
  • terorisme
  • kahanan darurat kesehatan
  • serangan sing ora diumumake (umpamane staf bandara)

Pengadilan ora nganggep cacat teknis ing pesawat kasebut minangka kahanan sing bisa dianggep luar biasa. Miturut pengadilan Walanda, serangan karo staf maskapai kasebut uga ora kena ing kahanan kaya ngono. Ing kasus kaya ngono, sampeyan minangka penumpang mung entuk ganti rugi.

Apa sampeyan duwe hak ganti rugi lan ora ana kahanan sing luar biasa? Ing kasus kasebut, maskapai penerbangan kudu mbayar ganti rugi kanggo sampeyan. Dadi, sampeyan ora kudu setuju karo kemungkinan liyane, kayata baucer, sing diwenehake maskapai kanggo sampeyan. Nanging ing kahanan tartamtu, sampeyan uga duwe hak ngurus lan / utawa akomodasi lan maskapai penerbangan kudu nggampangake.

Jumlah ganti rugi umume saka 125, - 600, - euro saben penumpang, gumantung saka dawa penerbangan lan dawa tundha. Kanggo telat penerbangan sing luwih cendhek saka 1500 km, sampeyan bisa entuk ganti rugi 250, - euro. Yen ana masalah penerbangan antara 1500 lan 3500 km, ganti rugi 400, - euro bisa dianggep cukup. Yen mabur luwih saka 3500 km, rugi sampeyan luwih saka telung jam tundha bisa nganti 600, - euro.

Pungkasan, babagan ganti rugi sing mung diterangake, ana kahanan liyane sing penting kanggo sampeyan minangka penumpang. Nyatane, sampeyan mung entuk ganti rugi kanggo karusakan wektu tundha yen wektu tundha penerbangan sampeyan ketaman Peraturan Eropa 261/2004. Iki kedadeyan nalika pesawat kasebut lunga saka negara Uni Eropa utawa yen sampeyan mabur menyang negara ing Uni Eropa karo perusahaan maskapai Eropa.

Apa sampeyan ngalami wektu tundha penerbangan, sampeyan pengin ngerti apa sampeyan entuk ganti rugi kanggo karusakan sing disebabake dening wektu tundha utawa sampeyan ngupayakake manawa nindakake tindakan tumrap maskapai kasebut? Hubungi pengacara ing Law & More. Pengacara kita minangka ahli ing wektu tundha karusakan lan bakal seneng menehi saran.

Share