Sanksi tambahan marang Rusia Image

Sanksi tambahan marang Rusia

Sawise pitung paket sanksi sing diwenehake dening pemerintah marang Rusia, paket sanksi kaping wolu saiki uga wis ditetepake ing 6 Oktober 2022. Sanksi kasebut minangka tambahan saka langkah-langkah sing dileksanakake marang Rusia ing taun 2014 kanggo aneksasi Crimea lan gagal ngetrapake perjanjian Minsk. Langkah-langkah kasebut fokus ing sanksi ekonomi lan langkah-langkah diplomatik. Sanksi anyar ditujokake kanggo ngenali wilayah non-pemerintah ing wilayah Donetsk lan Luhansk ing Ukraina lan ngirim pasukan Rusia menyang wilayah kasebut. Ing blog iki, sampeyan bisa maca sanksi apa sing wis ditambahake lan apa tegese kanggo Rusia lan EU.

Sanksi sadurungé miturut sektor

Daftar sanksi

EU wis ngetrapake watesan kanggo individu, perusahaan lan organisasi tartamtu. Dhaptar[1] Watesan wis ditambahake kaping pirang-pirang, mula luwih becik takon sadurunge nindakake bisnis karo entitas Rusia.

Produk pangan (agri-pangan)

Ing ngarep agri-pangan, ana larangan impor panganan laut lan roh saka Rusia lan larangan ekspor kanggo macem-macem produk tanduran hias. Iki kalebu bulbs, tubers, roses, rhododendron lan azaleas.

Pertahanan

Ana larangan impor lan ekspor kanggo senjata lan produk sing gegandhengan sing nyedhiyakake layanan lan dhukungan. Kajaba iku, ana larangan kanggo adol, pasokan, transfer lan ekspor senjata api sipil, bagean penting lan amunisi, kendaraan lan peralatan militer, peralatan paramiliter, lan suku cadang. Uga nglarang pasokan produk, teknologi, dhukungan teknis lan perantara tartamtu sing ana gandhengane karo produk sing bisa digunakake kanggo 'kanggo dobel'. Panggunaan ganda tegese barang bisa digunakake kanggo panggunaan normal nanging uga kanggo panggunaan militer.

Sektor energi

Sektor energi kalebu kegiatan eksplorasi, produksi, distribusi ing Rusia utawa ekstraksi minyak bumi, gas alam utawa bahan bakar fosil padat. Nanging uga manufaktur utawa distribusi ing Rusia utawa produk saka bahan bakar padhet, produk petroleum olahan utawa gas. Lan uga konstruksi e konstruksi fasilitas utawa instalasi peralatan kanggo, utawa nyedhiyakake layanan, peralatan utawa teknologi kanggo aktivitas sing ana hubungane karo, pembangkit listrik utawa produksi listrik.

Nggawe investasi anyar ing kabeh sektor energi Rusia dilarang. Kajaba iku, ana watesan ekspor kanggo peralatan, teknologi lan layanan ing sektor energi. Ana uga larangan ekspor kanggo peralatan, teknologi lan layanan tartamtu kanggo teknologi panyulingan minyak, eksplorasi lan produksi minyak jero banyu, eksplorasi lan produksi minyak Arktik, lan proyek minyak shale ing Rusia. Pungkasan, bakal ana larangan tuku, impor lan transfer minyak mentah lan produk minyak olahan saka Rusia.

Sektor finansial

Dilarang nyedhiyakake silihan, akuntansi, saran pajak, konsultasi lan produk investasi menyang pamrentah Rusia, Bank Sentral lan wong / entitas sing gegandhengan. Uga, ora ana layanan sing bisa diwenehake dening perusahaan kepercayaan marang grup iki. Salajengipun, dheweke ora diidini maneh perdagangan sekuritase lan sawetara bank wis dipotong saka sistem pembayaran internasional SWIFT.

Industri lan bahan mentah

Larangan impor ditrapake kanggo semen, pupuk, bahan bakar fosil, bahan bakar jet lan batu bara. Perusahaan gedhe ing sektor mesin kudu netepi sanksi tambahan. Kajaba iku, mesin tartamtu ora diijini diangkut menyang Rusia.

transportasi

Bagian lan ndandani penerbangan, layanan finansial sing gegandhengan lan barang tambahan sing digunakake ing penerbangan. Wilayah udara EU uga ditutup kanggo pesawat Rusia. Sanksi uga ditrapake marang perusahaan gedhe ing sektor penerbangan. Kajaba iku, ana larangan transportasi dalan kanggo perusahaan transportasi Rusia lan Belarusia. Ana pangecualian tartamtu, kalebu produk medis, tetanèn lan panganan, lan bantuan kamanungsan. Salajengipun, kapal-kapal bergendera Rusia ditolak akses menyang pelabuhan EU. Ana uga sanksi marang perusahaan gedhe ing sektor galangan kapal Rusia.

media

Sawetara perusahaan ora diidini maneh siaran ing EU kanggo nglawan propaganda lan warta palsu.

Layanan bisnis

Penyediaan layanan bisnis ora diidini yen kalebu akuntansi, layanan audit, saran pajak, hubungan masyarakat, konsultasi, layanan awan lan saran manajemen.

Seni, budaya lan barang mewah

Babagan sektor iki, barang-barang sing ana ing daftar sanksi beku. Transaksi lan ekspor barang mewah menyang wong, perusahaan lan organisasi ing Rusia utawa digunakake ing Rusia uga dilarang.

Langkah anyar wiwit 6 Oktober 2022

Barang anyar wis diselehake ing dhaptar impor lan ekspor. Tutup uga ditrapake kanggo transportasi segara minyak Rusia kanggo negara katelu. Watesan tambahan ing perdagangan lan layanan Rusia uga wis dileksanakake.

Ekstensi larangan impor lan ekspor

Bakal dadi ilegal kanggo ngimpor produk baja, pulp kayu, kertas, plastik, unsur kanggo industri perhiasan, kosmetik lan rokok. Barang kasebut bakal ditambahake menyang dhaptar sing wis ana minangka ekstensi. Transportasi barang tambahan sing digunakake ing sektor penerbangan uga bakal diwatesi. Kajaba iku, larangan ekspor wis ditambahake kanggo barang-barang sing bisa digunakake kanggo panggunaan kaping pindho. Iki dimaksudake kanggo mbatesi penguatan militer lan teknologi Rusia lan pangembangan sektor pertahanan lan keamanan. Dhaptar saiki kalebu komponen elektronik tartamtu, bahan kimia tambahan lan barang sing bisa digunakake kanggo paukuman mati, torture utawa perawatan kejem, ora manungsa utawa ngremehake liyane.

transportasi maritim Russian

Register Pengiriman Rusia uga bakal dilarang saka transaksi. Sanksi anyar nglarang perdagangan minyak mentah menyang negara katelu (ing Desember 2022) lan produk minyak bumi (ing Februari 2023) sing asale utawa diekspor saka Rusia. Bantuan teknis, pendanaan layanan broker lan pitulungan finansial bisa uga ora diwenehake. Nanging, transportasi lan layanan kasebut bisa disedhiyakake nalika produk lenga utawa minyak bumi dituku ing utawa ing ngisor langit-langit rega sing wis ditemtokake. Sanksi iki durung ana, nanging dhasar hukum wis ana. Bakal ditrapake mung nalika langit-langit rega disetel ing tingkat Eropa.

Saran ukum

Saiki dilarang nyedhiyakake layanan penasehat hukum menyang Rusia. Nanging, perwakilan, saran preparation saka dokumen utawa verifikasi dokumen ing konteks legal perwakilan ora tiba ing legal saran. Iki nderek saka panjelasan babagan layanan penasehat hukum saka paket sanksi anyar. Kasus utawa proses sadurunge badan administratif, pengadilan utawa pengadilan resmi liyane, utawa ing proses arbitrase utawa mediasi uga ora dianggep minangka saran legal. Ing tanggal 6 Oktober 2022, Asosiasi Pengacara Walanda nyatakake yen isih nimbang konsekuensi kanggo profesi hukum sing ditrapake sanksi kasebut. Kanggo wektu iki, disaranake takon karo Dekan Asosiasi Bar Walanda nalika pengin nulungi / menehi saran marang klien Rusia.

Architects lan engineers

Layanan arsitektur lan teknik kalebu perencanaan kutha lan layanan arsitektur lanskap lan layanan konsultasi ilmiah lan teknis sing gegandhengan karo teknik. Iki diwatesi kanthi nglarang panyedhiya layanan arsitektur lan teknik uga layanan konsultasi IT lan layanan penasehat hukum. Nanging, panyedhiya pitulungan teknis isih bakal diidini babagan barang sing diekspor menyang Rusia. Adol, nyuplai, transfer utawa ekspor barang kasebut ora dilarang miturut peraturan iki nalika bantuan teknis diwenehake.

Layanan konsultasi TI

Iki kalebu instalasi hardware komputer. Coba uga bantuan kanggo keluhan karo instalasi saka hardware lan jaringan, "layanan konsultasi IT" kalebu layanan consulting related kanggo instalasi hardware komputer, layanan implementasine lunak. Secara lengkap, uga kalebu pangembangan lan implementasine piranti lunak. Luwih dilarang nyedhiyakake layanan dompet, akun lan hak asuh aset crypto kanggo wong Rusia utawa wong sing manggon ing Rusia, preduli saka total nilai aset crypto.

sanksi liyane

Langkah-langkah liya sing ditindakake yaiku kamungkinan nempatake wong lan entitas sing nggampangake ngindhari sanksi ing dhaptar sanksi. Salajengipun, ana larangan warga Uni Eropa sing lungguh ing dewan direksi perusahaan-perusahaan negara Rusia tartamtu. Sawetara individu lan entitas uga diselehake ing dhaptar sanksi. Iki kalebu wakil saka sektor pertahanan Rusia, wong sing dikenal nyebarake disinformasi babagan perang lan sing melu ngatur referendum ilegal.

Dewan uga mutusaké kanggo ngluwihi orane katrangan geografis saka 23 Februari sanksi, kalebu utamané larangan ing impor barang saka non-pamaréntah Donetsk lan Luhansk wilayah, kanggo wilayah uncontrolled saka Zaporizhzhya lan Kherson wilayah. Langkah-langkah marang wong-wong sing tanggung jawab kanggo ngrusak utawa ngancam integritas wilayah, kedaulatan lan kamardikan Ukraina sah nganti 15 Maret 2023.

kontak

Ing kahanan tartamtu, ana pangecualian babagan sanksi ing ndhuwur. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan iki? Banjur aran gratis kanggo hubungi kita Tom Meevis, ing [email dilindhungi] utawa Maxim Hodak, ing [email dilindhungi] utawa nelpon kita ing +31 (0)40-3690680.

[1] https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=CELEX%3A02014R0269-20220721

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.