Ngakoni lan panguwasa wong tuwa: bedane diterangake

Ngakoni lan panguwasa wong tuwa: bedane diterangake

Pengakuan lan wewenang wong tuwa minangka rong istilah sing asring dicampur. Mula, kita nerangake apa tegese lan ing ngendi bedane.

Acknowledgment

Ibu sing lair saka bocah kasebut kanthi otomatis dadi wong tuwa sing sah. Padha ditrapake kanggo partner sing nikah utawa partner kedhaftar kanggo ibu ing dina lair anak. Wong tuwa sing sah iki banjur ana "kanthi operasi hukum." Kanthi tembung liya, sampeyan ora kudu nindakake apa-apa.

Cara liya kanggo dadi wong tuwa sing sah yaiku pengakuan. Ngakoni tegese sampeyan nganggep minangka wong tuwa sing sah saka anak yen sampeyan ora nikah utawa ing kemitraan kadhaptar karo ibu. Sampeyan nindakake ora kudu dadi wong tuwa biologis kanggo nindakake iki. Anak mung bisa diakoni yen bocah kasebut urip. Anak mung bisa duwe loro tuwane legal. Sampeyan mung bisa ngakoni bocah sing durung duwe loro wong tuwa sing sah.

Nalika sampeyan bisa ngenali anak sampeyan?

  • Ngenali bocah sajrone meteng

Iki diarani ngakoni jabang bayi sing durung lair lan luwih becik ditindakake sadurunge minggu kaping 24 supaya pengakuan wis diatur yen lair prematur. Sampeyan bisa ngakoni bocah kasebut ing kotamadya ing Walanda. Yen ibu (ngandhut) ora teka karo sampeyan, dheweke kudu menehi idin tertulis kanggo diakoni.

  • Pengakuan anak nalika deklarasi lair

Sampeyan bisa ngakoni anak yen sampeyan ndhaptar lair. Sampeyan laporan lair ing kotamadya ngendi anak lair. Yen ibu ora teka karo sampeyan, dheweke kudu menehi idin ditulis kanggo diakoni. Iki uga minangka wangun pangenalan sing paling umum.

  • Ngenali anak ing tanggal mengko

Sampeyan uga bisa ngakoni bocah yen wis tuwa utawa malah diwasa. Iki bisa ditindakake ing kotamadya ing Walanda. Wiwit umur 12, sampeyan kudu idin ditulis saka bocah lan ibune. Sawise 16, mung idin saka bocah sing dibutuhake.

Ing kabeh kasus ing ndhuwur, registrar nggawe akta pangenalan. Iki gratis. Yen sampeyan pengin salinan akta pengakuan, ana biaya kanggo iki. Kotamadya bisa ngandhani babagan iki.

Panguwasa wong tuwa

Undhang-undhang kasebut nyatakake yen sapa wae sing isih cilik ana ing wewenang wong tuwa. Wewenang wong tuwa kalebu tugas lan hak wong tuwa kanggo nggedhekake lan ngurus anak sing isih cilik. Iki gegayutan karo kesejahteraan fisik, keamanan, lan perkembangan bocah cilik.

Apa sampeyan wis nikah utawa ing kemitraan sing kadhaptar? Yen mangkono, sampeyan uga bakal kanthi otomatis entuk wewenang wong tuwa marang anak nalika diakoni.

Yen pangenalan ana ing njaba perkawinan utawa kemitraan sing wis kadhaptar, sampeyan durung duwe wewenang wong tuwa lan durung dadi wakil sah anak sampeyan. Ing kasus iki, mung ibu sing bakal duwe kontrol parental otomatis. Apa sampeyan isih pengin ditahan bebarengan? Banjur sampeyan kudu nglamar menyang pengadilan kanggo ditahan bebarengan. Minangka wong tuwa, syarat kanggo iki yaiku sampeyan wis ngakoni bocah kasebut. Mung yen sampeyan duwe wewenang wong tuwa, sampeyan bisa nggawe keputusan babagan pendidikan lan perawatan anak. Iki amarga wong tuwa sing sah karo kontrol wong tuwa,:

  • bisa nggawe keputusan penting babagan "wong cilik"

Iki bisa uga kalebu pilihan medis kanggo bocah kasebut utawa keputusane bocah ing ngendi bocah kasebut manggon.

  • duwe hak asuh aset anak

Iki tegese, ing antarane liyane, wong tuwa sing duwe hak asuh kudu ngurus aset bocah cilik kasebut minangka administrator sing apik lan wong tuwa iki tanggung jawab kanggo kerusakan akibat administrasi sing ala kasebut.

  • Iku wakil legal saka anak

Iki kalebu yen wong tuwa sing nduweni hak asuh bisa ndhaptar bocah kasebut ing sekolah utawa asosiasi (olahraga), nglamar paspor, lan tumindak atas jenenge bocah kasebut ing proses hukum.

tagihan anyar

Ing dina Selasa, 22 Maret 2022, Senat sarujuk karo RUU sing ngidini pasangan sing ora nikah uga duwe hak asuh bebarengan sing sah nalika diakoni anak. Para inisiator RUU iki percaya yen undang-undang saiki ora cocog maneh nggambarake kabutuhan masyarakat sing ganti, ing ngendi macem-macem bentuk cohabitation wis saya umum. Mitra sing durung kawin lan ora kadhaptar bakal kanthi otomatis tanggung jawab kanggo hak asuh bebarengan nalika ngenali anak kasebut nalika hukum iki ditrapake. Miturut hukum anyar, ngatur kontrol wong tuwa liwat pengadilan ora perlu maneh yen sampeyan ora nikah utawa ing kemitraan kadhaptar. Wewenang Parental otomatis ditrapake nalika sampeyan, minangka partner ibu, ngenali anak ing kotamadya.

Apa sampeyan duwe pitakonan minangka asil saka artikel iki? Yen mangkono, hubungi kita pengacara hukum kulawarga tanpa kewajiban.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.