Apa sing diarani nafkah?

Ing Walanda alimony minangka sumbangan finansial kanggo biaya urip bekas pasangan lan anak sawise pegatan. Iki jumlah sing sampeyan tampa utawa kudu mbayar saben wulan. Yen sampeyan ora duwe cukup penghasilan, sampeyan bisa entuk nafkah. Sampeyan kudu mbayar nafkah yen pasangan sadurunge ora cukup dhuwit kanggo nyukupi awake dhewe sawise pegatan. Standar urip nalika bebrayan bakal digatekake. Sampeyan bisa uga duwe kewajiban ndhukung mantan mitra, mitra bekas lan anak.

alimony

Nafkah bocah lan nafkah mitra

Yen ana pegatan, sampeyan bisa uga nemoni alimoni pasangan lan nafkah bocah. Babagan alimoni mitra, sampeyan bisa nggawe perjanjian babagan iki karo mantan pasangan sampeyan. Perjanjian kasebut bisa ditemtokake ing perjanjian tertulis dening pengacara utawa notaris. Yen ora ana sing disepakati babagan nafkah pasangan sajrone pegatan, sampeyan bisa uga njaluk dhaptar dhuwit mengko, umpamane, kahanan sampeyan utawa mantan pasangan sampeyan ganti. Sanajan pengaturan nafkah sing ana saiki wis ora cocog, sampeyan bisa nggawe pengaturan anyar.

Gegayutan karo nafkah bocah, perjanjian uga bisa digawe nalika pegatan. Perjanjian kasebut ditemtokake ing rencana parenting. Ing rencana iki sampeyan uga bakal nggawe pengaturan distribusi perawatan kanggo anak. Informasi luwih lengkap babagan rencana iki bisa ditemokake ing kaca babagan rencana parenting. Nafkah bocah ora mandheg nganti bocah entuk umur 21. Sampeyan bisa uga yen alimony mandheg sadurunge umur iki, yaiku yen bocah kasebut mandiri finansial utawa duwe kerja paling ora kanthi upah pemuda paling sithik. Wong tuwa sing peduli nampa dhukungan bocah nganti bocah umur 18 taun. Sawise iku, jumlah kasebut langsung diwenehake marang bocah kasebut yen kewajiban njaga luwih suwe. Yen sampeyan lan mantan mitra ora entuk kesepakatan babagan dhukungan bocah, pengadilan bisa mutusake pengaturan perawatan.

Kepiye cara ngetung nafkah?

Alimony diwilang adhedhasar kapasitas debitur lan kabutuhan wong sing duwe hak pangopènan. Kapasitas kasebut yaiku jumlah sing bisa dibayar wong sing mbayar biaya nafkah. Yen alimoni bocah lan pasangan regane ditrapake, dhukungan bocah mesthi luwih dhisik. Iki tegese nafkah bocah diitung luwih dhisik lan, yen ana papan sawise iku, nafkah pasangan bisa dietung. Sampeyan mung duwe hak nafkah mitra yen wis omah-omah utawa ing kemitraan pangguna. Ing babagan nafkah bocah, hubungan antarane wong tuwa ora relevan, sanajan wong tuwa durung duwe hubungan, hak kanggo nafkah anak isih ana.

Jumlah nafkah saben taun ganti, amarga upah uga ganti. Iki diarani indeksasi. Saben taun, persentasi indeks ditemtokake dening Menteri Kehakiman lan Keamanan, sawise diwilang karo Statistik Walanda (CBS). CBS ngawasi pangembangan gaji ing komunitas bisnis, pamrentah lan sektor liyane. Asile, jumlah nafkah mundhak kanthi persentase iki saben taun tanggal 1 Januari. Sampeyan bisa setuju yen indeksasi kukumipun ora ditrapake kanggo dana sampeyan.

Suwene sampeyan duwe hak perawatan?

Sampeyan bisa setuju karo pasangan sampeyan suwene pambayaran nafkah bakal terus. Sampeyan uga bisa njaluk pengadilan menehi watesan wektu. Yen ora ana sing disepakati, undhang-undhang bakal nemtokake suwene perawatan kudu dibayar. Peraturan hukum saiki tegese periode nafkah padha karo setengah durasi perkawinan kanthi maksimal 5 taun. Ana sawetara pangecualian babagan iki:

  • Yen aplikasi cerai diajukake, durasi perkawinan luwih saka 15 taun lan umur kreditor pangopènan ora luwih saka 10 taun luwih murah tinimbang umur pensiun negara sing ditrapake nalika semana, kewajiban kasebut bakal dipungkasi nalika pensiun negara wis ngrambah. Mula maksimal 10 taun yen wong sing prihatin persis 10 taun sadurunge umur pensiun negara nalika pegatan. Kemungkinan penundaan umur pensiun negara mengko ora mengaruhi wektu kewajiban kasebut. Pangecualian kasebut ditrapake kanggo perkawinan jangka panjang.
  • Pangecualian nomer loro yaiku kulawarga karo bocah cilik. Ing kasus iki, kewajiban kasebut tetep nganti bocah paling enom sing lair saka pernikahan kasebut umure umur 12. Iki tegese nafkah bisa bertahan maksimal 12 taun.
  • Pangecualian kaping telu yaiku pengaturan transisi lan ngluwihi durasi pangopènan kanggo kreditor pemeliharaan umur 50 taun utawa luwih yen perkawinan paling suwe 15 taun. Para kreditur pemeliharaan sing lair sadurunge utawa sadurunge 1 Januari 1970 bakal nampa pangopènan maksimal 10 taun tinimbang maksimal 5 taun.

Alimony diwiwiti nalika surat keputusan cerai wis ditulis ing cathetan status sipil. Alimony mandheg nalika wektu sing ditemtokake dening pengadilan wis kadaluwarsa. Uga bakal dipungkasi nalika panampa nikah maneh, cohabits utawa mlebu kemitraan pangguna. Nalika salah sawijining partai mati, pambayaran nafkah uga mandheg.

Ing sawetara kasus, mantan mitra kasebut bisa uga njaluk pengadilan supaya nambah dana tunjangan kasebut. Iki mung bisa ditindakake nganti 1 Januari 2020 yen mandheg saka alimony iku nganti ora bisa dibutuhake kanthi cukup lan cukup. Wiwit tanggal 1 Januari 2020, aturan kasebut digawe luwih fleksibel: nafkah saiki bisa ditambah yen mandap ora wajar kanggo pihak sing nampa.

Prosedur nafkah

Prosedur bisa diwiwiti kanggo nemtokake, ngowahi utawa mungkasi nafkah kasebut. Sampeyan bakal mbutuhake pengacara. Langkah kapisan kanggo ngajokake aplikasi. Ing aplikasi iki, sampeyan takon hakim kanggo nemtokake, ngowahi utawa mungkasi pangopènan. Pengacara sampeyan nggawe aplikasi iki lan ngirim menyang registri pengadilan ing distrik sampeyan manggon lan ing endi sidhang kasebut. Apa sampeyan lan mantan kanca ora manggon ing Walanda? Banjur aplikasi kasebut bakal dikirim menyang pengadilan ing Den Haag. Mantan pasangan sampeyan banjur bakal nampa salinan. Minangka langkah kapindho, mantan mitra sampeyan duwe kesempatan kanggo ngirimake pernyataan pertahanan. Ing pertahanan kasebut, dheweke bisa nerangake sebabe nafkah ora bisa dibayar, utawa kenapa nafkah ora bisa diatur utawa diendheg. Yen ngono, bakal ana sidhang pengadilan sing kalorone mitra bisa crita. Sabanjure, pengadilan bakal njupuk keputusan. Yen salah sawijining partai ora setuju karo keputusan pengadilan kasebut, dheweke bisa mréntah menyang pengadilan banding. Yen ngono, pengacara sampeyan bakal ngirim petisi liyane lan kasus kasebut bakal dites maneh dening pengadilan. Sampeyan banjur bakal diwenehi keputusan liyane. Sampeyan banjur bisa mréntah menyang Pengadilan Tinggi yen sampeyan ora setuju maneh karo keputusan pengadilan kasebut. Pengadilan Tinggi mung mriksa manawa Pengadilan Banding wis diinterpretasikake lan ngetrapake hukum lan aturan prosedhur kanthi bener lan apa keputusan Pengadilan kasebut cukup didhasarake. Mula, Pengadilan Tinggi ora nimbang-nimbang maneh inti kasus kasebut.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan nafkah utawa sampeyan pengin ndhaptar, ngganti utawa mungkasi alimoni? Banjur hubungi pengacara hukum kulawarga Law & More. Pengacara kita khusus ing pitungan (re) alimony. Kajaba iku, kita uga bisa nulungi sampeyan nalika nindakake proses nafkah. Pengacara ing Law & More ahli ing bidang hukum kulawarga lan seneng nuntun sampeyan, bisa uga bebarengan karo pasangan sampeyan, liwat proses iki.

Share