Hukum administratif yaiku babagan hak lan kewajiban warga lan bisnis tumrap pamrentah. Nanging ukum administratif uga ngatur cara pamrentah nggawe keputusan lan apa sing bisa ditindakake yen sampeyan ora setuju karo keputusan kasebut. Keputusan pemerintah penting ing ukum administratif. Keputusan kasebut bisa menehi akibat sing gedhe banget kanggo sampeyan. Mula penting yen sampeyan njupuk tindakan langsung yen ora setuju karo keputusan pamrentah sing duwe akibat tartamtu kanggo sampeyan…

KONEKSI DENGAN GABUNGAN?
TAWAN ING UNDANG-UNDANG LAWANG LENGKAP

Pengacara Law

Hukum administratif yaiku babagan hak lan kewajiban warga lan bisnis tumrap pamrentah. Nanging ukum administratif uga ngatur cara pamrentah nggawe keputusan lan apa sing bisa ditindakake yen sampeyan ora setuju karo keputusan kasebut. Keputusan pemerintah penting ing ukum administratif. Keputusan kasebut bisa menehi akibat sing gedhe banget kanggo sampeyan. Mula penting yen sampeyan njupuk tindakan cepet yen sampeyan ora setuju karo keputusan pamrentah sing duwe akibat tartamtu. Contone: ijin sampeyan bakal dicabut utawa tindakan penegakan bakal ditindakake. Iki minangka kahanan sing bisa ditolak. Mesthi wae ana kemungkinan manawa bantahan sampeyan bakal ditolak. Sampeyan uga duwe hak nggawe hukum banding & nolak penolakan sampeyan. Iki bisa ditindakake kanthi ngirim kabar babagan banding. Pengacara administrasi Law & More bisa menehi saran lan ndhukung sampeyan ing proses iki.

Menu cepet

Undhang Hukum Hukum Umum

Undhang Undang-Undang Administratif Umum (Awb) asring nggawe kerangka legal ing kasus hukum ukum administratif. Undhang-undhang Undang-Undang Administratif Umum (Awb) nyritakake kepiye pamrentah kudu nyiapake keputusan, nerbitake kabijakan lan sanksi sing kasedhiya kanggo penegakan.

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

Ngatur Mitra Partai / Pengacara

 Nelpon +31 40 369 06 80

Layanan saka Law & More

Hukum Corporate

Hukum perusahaan

Saben perusahaan pancen unik. Mulane, sampeyan bakal nampa saran legal sing cocog karo perusahaan sampeyan

Kabar saka gawan

Pengacara interim

Kudu pengacara? Nyedhiyani dhukungan legal sing cukup kanggo Law & More

Advocate

Hukum imigrasi

Kita ngrampungake prekara sing ana hubungane karo diakoni, omah, deportasi lan alien

Persetujuan pemegang saham

Hukum bisnis

Saben wirausaha kudu ngatasi undang-undang perusahaan. Siapake dhewe kanthi becik.

"Law & More pengacara
melu lan
bisa empathize karo
masalah klien ”

ijin

Sampeyan bisa uga kontak karo hukum administratif yen sampeyan butuh ijin. Iki bisa uga, kayata, ijin lingkungan utawa ijin omben-omben lan rawat. Ing praktik kasebut, rutinake manawa aplikasi kanggo ijin ditolak kanthi salah. Warga bisa nindhes. Pancasan iki ijin yaiku pancasan sing sah. Nalika njupuk keputusan, pamrentahan dibatasi karo aturan sing ana gandhengane karo konten lan cara keputusan sing ditindakake. Sampeyan wicaksana njaluk pitulung legal yen nolak aplikasi ijin sampeyan. Amarga aturan kasebut ditrapake adhedhasar aturan hukum sing ditrapake ing hukum administratif. Kanthi melu pengacara, sampeyan bisa manawa prosedur bakal diterusake kanthi bener yen ana kabotan lan yen dijaluk banding.

Ing sawetara kasus, ora mbantah. Ing proses iku umpamane bisa ngirim pendapat sawise keputusan keputusan. Panemu minangka reaksi sing sampeyan bisa, minangka partai sing kasengsem, bisa ngirim menyang panguwasa sing kompeten kanggo nanggepi keputusan keputusan. Panguwasa bisa nggatekake panemu nalika keputusan pungkasan bakal ditindakake. Pramila kanthi wicaksana njaluk saran legal sadurunge ngirim pendapat sampeyan babagan keputusan keputusan.

Subsidi

Menehi subsidi kasebut tegese sampeyan duwe hak sumber daya finansial saka badan administratif kanggo mbiayai kegiatan tartamtu. Penyediaan lengganan mesthi duwe basis legal. Kajaba kanggo mbentuk aturan, subsidi minangka instrumen sing digunakake dening pemerintah. Kanthi cara iki, pamrentah nyurung tumindak sing dikarepake. Subsidi asring ngalami kahanan. Kahanan kasebut bisa dipriksa dening pamrentah kanggo ndeleng manawa dheweke wis kaleksanan.

Akeh organisasi gumantung marang subsidi. Nanging ing praktik, asring kedadeyan yen subsidi ditarik dening pemerintah. Sampeyan bisa mikirake kahanan sing ditindakake nalika pamrentah. Perlindhungan hukum uga kasedhiya kanggo keputusan pembatalan. Kanthi nolak kanggo mundur saka subsidi, sampeyan bisa uga, ing sawetara kasus, mesthekake manawa hak entitas sampeyan dijaga. Apa sampeyan ragu yen subsidi sampeyan wis ditarik kanthi hukum utawa sampeyan duwe pitakonan liyane babagan subsidi pemerintah? Banjur hubungi pihak pengacara administratif ing Law & More. Kita bakal seneng menehi saran babagan pitakon babagan subsidi pemerintah.

Hukum Administratif

Pengawasan administratif

Sampeyan bisa uga kudu ngatasi pamrentahan nalika aturan dilanggar ing wilayah sampeyan lan pamrentah njaluk sampeyan campur tangan utawa nalika, umpamane, pamrentah teka kanggo mriksa manawa sampeyan tundhuk karo syarat ijin utawa kahanan sing ditindakake. Iki diarani penegak pemerintah. Pamrentah bisa nyebarake pengawas kanthi tujuan iki. Pengawas duwe akses menyang saben perusahaan lan diijini njaluk kabeh informasi sing perlu lan mriksa lan njupuk administrasi karo dheweke. Iki ora mbutuhake panyangka sing serius yen aturan kasebut wis rusak. Yen sampeyan ora kerjo bareng karo kasus kasebut, sampeyan bisa diukum.

Yen pamrentah nyatakake yen ana pelanggaran, sampeyan bakal entuk kesempatan kanggo nanggepi apa wae pelaksanaane. Iki bisa uga, umpamane, pesenan sing dibayar ing paukuman, pesenan miturut paukuman administratif utawa denda administratif. Ijin uga bisa ditarik kanggo tujuan pelaksana.

Pesenan miturut pembayaran paukuman tegese pamrentah pengin ngindhari sampeyan nindakake utawa nolak tumindak tartamtu, yen sampeyan bakal utang jumlah yen sampeyan ora kerja sama. Pesenan miturut paukuman administratif luwih apik tinimbang sing kasebut. Kanthi tatanan administratif, pamrentahan campur tangan lan biaya campur tangan sabanjure dituntut saka sampeyan. Iki bisa uga, umpamane, nalika ngrusak bangunan sing ilegal, ngresiki akibat saka pelanggaran lingkungan utawa nutup bisnis tanpa ijin.

Salajengipun, ing sawetara kahanan, pamrentah bisa milih ngetrapake denda liwat hukum administratif tinimbang hukum pidana. Conto babagan iki yaiku dosan administrasi. Denda administratif bisa uga dhuwur banget. Yen sampeyan wis mbayar denda administratif lan sampeyan ora setuju, sampeyan bisa nuntut pengadilan.

Minangka asil saka pelanggaran tartamtu, pamrentah bisa mutusake supaya sampeyan bisa milih. Ukuran iki bisa ditrapake minangka paukuman, nanging uga pelaksanaane supaya nyegah tumindak tartamtu supaya ora diulang.

Tanggung jawab pamrentahan

Kadhangkala keputusan utawa tumindak pemerintah bisa nyebabake karusakan. Ing sawetara kasus, pamrentahan tanggung jawab kanggo ngrusak iki lan sampeyan bisa nuntut kerusakan. Ana sawetara cara sampeyan, minangka pengusaha utawa individu pribadi, bisa nuntut kerusakan saka pamrentah.

Tumindake pamrentah

Yen pamrentah wis tumindak kanthi ora sah, sampeyan bisa tanggung jawab pamrentah kanggo menehi karusakan apa wae sing dialami. Ing praktik kasebut, iki diarani tumindak pamrentah. Iki kedadeyan, umpamane, yen pamrentah nutup perusahaan sampeyan, lan hakim kasebut mutusake manawa iki ora diijini kedadeyan. Minangka wirausaha, sampeyan bisa nuntut kerugian finansial sing dialami minangka penutupan sauntara dening pemerintah.

Tumindak pamaréntahan sing sah

Ing sawetara kasus, sampeyan uga bisa ngalami kerusakan yen pamrentah wis njupuk keputusan sing sah. Iki bisa uga, umpamane, nalika pamrentah nggawe rencana zoning, sing bakal nggawe proyek bangunan tartamtu. Owah-owahan iki bisa nyebabake ilang pendapatan saka bisnis sampeyan utawa nyuda regane omah. Ing ngono, kita ngomong ganti rugi kanggo ganti rugi utawa ganti rugi.

Pengacara pengacara kita bakal menehi saran kanggo menehi saran babagan kemungkinan entuk ganti rugi minangka akibat saka tumindak pemerintah.

Bantahan lan mréntahaké

Bantahan lan mréntahaké

Sadurunge bantahan nglawan keputusan pamrentah bisa diajokake menyang pengadilan administratif, prosedur bantahan kudu ditindakake. Iki tegese sampeyan kudu menehi tandha kanthi nulis sajrone nem minggu manawa sampeyan ora setuju karo keputusan lan alasan sampeyan ora setuju. Bantahan kudu digawe kanthi tulisan. Gunakake email mung bisa ditindakake nalika pamrentah kanthi jelas. Bantahan liwat telpon ora dianggep minangka bantahan resmi.

Sawise diwenehi kabar babagan bantahan, sampeyan asring entuk kesempatan kanggo nerangake bantahan kanthi lisan. Yen sampeyan wis dibuktekake kanthi bener lan bantahan kasebut nyatakake kanthi mantep, keputusan sing ditandingi bakal dibalik lan keputusan liyane bakal ngganti. Yen sampeyan ora kabukten bener, bantahan kasebut bakal diumumake ora ana.

Mréntahake marang keputusan bantahan uga bisa diajak karo pengadilan. Panrima uga kudu ditulis kanthi suwene nem minggu. Ing sawetara kasus, bisa uga ditindakake kanthi digital. Pengadilan mengko ngirimake noto banding kanggo agensi pemerintah kanthi panjaluk supaya ngirim kabeh dokumen sing ana gandhengane karo kasus kasebut lan nanggapi kanthi statement pertahanan.

Pangrungon sabanjure bakal dijadwal. Pengadilan banjur bakal mutusake keputusan sing dibantah babagan bantahan. Dadi, yen hakim kasebut setuju karo sampeyan, dheweke mung bakal ngeculake keputusan babagan bantahan sampeyan. Pramila cara kasebut durung rampung. Pamrentah kudu menehi keputusan anyar babagan bantahan kasebut.

Tandha ing ukum administratif

Sawise kaputusan saka pamrentah, sampeyan wis nem minggu kanggo menehi kabantosan utawa banding. Yen sampeyan ora nolak wektu, kasempatan sampeyan bisa nindakake keputusan sing bakal ditindakake. Yen ora ana bantahan utawa banding keputusan, ora bakal diwenehake kekuwatan sah. Banjur dianggep dadi sah, loro saka segi tumitah lan kontene. Wektu watesan kanggo menehi kabantosan utawa banding saengga saenipun nem minggu. Dadi sampeyan kudu mesthekake yen sampeyan melu pitulung legal ing wektu. Yen sampeyan ora setuju karo keputusan, sampeyan kudu ngirim kabar babagan bantahan utawa banding sajrone 6 minggu. Pengacara pengacara saka Law & More bisa menehi saran babagan proses iki.

layanan

layanan

Kita bisa litigate sampeyan ing kabeh bidang hukum administratif. Pikirane, contone, ngirim pesen babagan Bantahan ing Eksekutif Munisipasi marang tumindak supaya tundhuk pembayaran utawa hukuman ing pengadilan babagan kegagalan menehi ijin lingkungan kanggo konversi bangunan. Praktek penasihat minangka bagean penting kanggo gaweyan kita. Akeh kasus, kanthi menehi saran sing tepat, sampeyan bisa nyegah proses nglawan pamrentah.

Kita bisa, antara liya, menehi saran lan mbantu sampeyan:

• nglamar subsidi;
• mupangat sing wis mandheg lan reklamasi entuk bathi iki;
• ngetrapake denda administrasi;
• nolak aplikasi sampeyan kanggo ijin lingkungan;
• menehi kabotan babagan pembatalan ijin.

Tindakan ing ukum administratif asring dadi pengacara asli, sanajan pitulung saka pengacara ora sah. Apa sampeyan ora setuju karo keputusan pamrentah sing bakal nyebabake sampeyan? Banjur hubungi pengacara administrasi Law & More langsung. Kita bisa nulungi sampeyan!

Apa sampeyan pengin ngerti apa Law & More bisa nindakake sampeyan minangka perusahaan hukum ing Eindhoven?
Banjur hubungi kita kanthi telpon +31 (0) 40 369 06 80 utawa kirim e-mail:

mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, pengacara ing & Liyane - maxim.hodak@lawandmore.nl