UBO ndhaptar ing Walanda ing taun 2020

Arahan Eropa mbutuhake negara anggota kanggo nggawe dhaptar UBO. UBO singkatan saka Pamilik Mupangat Paling Apik. Registrasi UBO bakal diinstal ing Walanda ing taun 2020. Iki tegese wiwit taun 2020, perusahaan lan entitas hukum kudu ndhaptar pamilik langsung (ing). Bagéyan saka data pribadi UBO, kayata jeneng lan kapentingan ekonomi, bakal ditayangke umum nganggo dhaptar kasebut. Nanging, jaminan wis dipasang kanggo nglindhungi privasi UBO.

UBO ndhaptar ing Walanda ing taun 2020

Pembentukan registrasi UBO adhedhasar arahan pandhuan anti dhuwit dhuwit papat saka Uni Eropa, sing gegayutan nglawan tindak kriminal finansial lan ekonomi kayata penguburan dhuwit lan pembiayaan teroris. Registrasi UBO nyumbang iki kanthi menehi transparansi babagan wong sing dadi perusahaan sing migunani kanggo perusahaan utawa entitas sah. UBO mesthi dadi alam sing bisa nemtokake acara ing perusahaan, apa ora dadi pemandangan.

Daftar UBO bakal dadi bagian saka daftar perdagangan lan mula bakal diruang ing Kamar Dagang.

Waca liyane: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/04/ubo-register-vanaf-januari-2020-in-werking

Share