Pajak: kepungkur lan saiki

Sejarah pajak wiwit jaman Romawi. Wong sing urip ing wilayah Kekaisaran Romawi kudu mbayar pajeg. Aturan pajak pisanan ing Walanda katon ing taun 1805. Prinsip pajak dhasar lair: penghasilan. Pajak penghasilan diresmikake ing taun 1904.

PPN, pajak penghasilan, pajak gaji, pajak korporasi, pajak lingkungan - iki kabeh kalebu pajak sing kita bayar saiki. Kita mbayar pajak kanggo pamrentah lan marang kotamadya. Kanthi penghasilan, Kementerian Infrastruktur Walanda, umpamane, bisa ngurus dikes; utawa provinsi transportasi umum.

Ekonom isih ngrembug pitakon kayata: sing kudu mbayar pajak? Apa watesan pajak kasebut? Kepiye cara penghasilan pajak? Negara tanpa pajak ora bisa ngurus warga.

Share