Pelabuhan Rotterdam lan TNT korban serangan hacker dunia

Ing tanggal 27 Juni 2017, perusahaan internasional ngalami pelanggaran IT amarga serangan ransomware.

Ing Walanda, APM (perusahaan transfer kontainer Rotterdam paling gedhe), pabrikan TNT lan produsen obat-obatan MSD nglaporake kegagalan sistem IT amarga virus sing diarani "Petya". Virus komputer diwiwiti ing Ukraina sing kena pengaruh bank, perusahaan lan jaringan listrik Ukraina banjur nyebar ing saindenging jagad.

Miturut sutradara perusahaan dunia maya ESET Dave Maasland, alat panebusan sing digunakake padha karo virus WannaCry. Nanging, ora kaya sadurunge, ora ngganti data, nanging kanthi cepet mbusak informasi kasebut.

Kedadean kasebut kedadeyan maneh nandhesake kebutuhan kanggo kolaborasi ing keamanan cyber.

Share