Pelabuhan Rotterdam lan TNT korban serangan hacker dunia

Ing tanggal 27 Juni 2017, perusahaan internasional ngalami pelanggaran IT amarga serangan ransomware.

Ing Walanda, APM (perusahaan transfer kontainer Rotterdam paling gedhe), pabrikan TNT lan produsen obat-obatan MSD nglaporake kegagalan sistem IT amarga virus sing diarani "Petya". Virus komputer diwiwiti ing Ukraina sing kena pengaruh bank, perusahaan lan jaringan listrik Ukraina banjur nyebar ing saindenging jagad.

Miturut sutradara perusahaan dunia maya ESET Dave Maasland, alat panebusan sing digunakake padha karo virus WannaCry. Nanging, ora kaya sadurunge, ora ngganti data, nanging kanthi cepet mbusak informasi kasebut.

Kedadean kasebut kedadeyan maneh nandhesake kebutuhan kanggo kolaborasi ing keamanan cyber.

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.