Inti ukum wajib yaiku umume ora bisa ngrusak ...

Intine prentah wajib yaiku umume ora bisa entek saka ketentuan kasebut. Nanging, Kode Sipil Belanda nyatakake ing artikel 7: 902 manawa ana sing bisa saka hukum prentah kanthi perjanjian pemukiman, nalika perjanjian iki tujuane kanggo mungkasi ketidakpastian utawa perselisihan sing ana lan kasedhiya yen ora bertentangan karo kesopanan lan umum pesenan. Iki wis dikonfirmasi dening Mahkamah Agung Walanda nalika tanggal 6 Januari, ing kasus Dana Teksi Sosial ('Sociaal Fonds Taxi') ngadhepi perusahaan taksi Blue Taxi kanthi nolak mbayar wektu ngenteni pembalap kasebut. Taksi Biru lan driver mendhoan sing relevan, nempatake prinsip kasebut ing perjanjian pemukiman. Isih, Taxi Taxi nggambar jerami cendhak, amarga pangaturan kasebut ora bisa disusupi karo SFT.

2017-02-02

Share