Prinsip dhasar ditrapake ing hukum ganti rugi Walanda: kabeh wong ngrusak awake dhewe. Ing sawetara kasus, ora ana sing tanggung jawab. Pikirake, umpamane, karusakan amarga akibat saka udan. Apa kerusakan sampeyan disebabake wong liya? Ing kasus kasebut, bisa uga mung kanggo ngimbangi karusakan kasebut yen ana dhasar kanggo nyekel wong kasebut.

ING KANGGO NGGOLAH KANGGO ING DASAR
TANYA UNTUK ASSISTAN UNTUK

Pratelan kanggo kerusakan

Prinsip dhasar ditrapake ing hukum ganti rugi Walanda: kabeh wong duwe karusakan dhewe. Ing sawetara kasus, ora ana sing tanggung jawab. Pikirake, umpamane, karusakan amarga akibat saka udan. Apa kerusakan sampeyan disebabake wong liya? Ing kasus kasebut, bisa uga mung kanggo ngimbangi karusakan kasebut yen ana dhasar kanggo nyekel wong kasebut. Kaloro prinsip bisa dibedakake karo hukum Walanda: tanggung jawab kontrak lan legal.

Menu cepet

Tanggung jawab kontrak

Apa partai mlebu persetujuan? Banjur ora mung niat, nanging uga kewajiban manawa perjanjian sing ditindakake ing kono kudu dicukupi dening loro pihak kasebut. Yen pesta ora netepi kewajiban miturut kontrak, ana kekurangan. Coba deleng, umpamane kahanan sing diwenehake supplier ora ngirim barang, ngirim telat utawa kanthi kahanan sing ala.

Nanging, mung kekurangan durung entuk sampeyan ganti rugi. Iki uga mbutuhake tanggung jawab. Tanggung jawab diatur ing Artikel 6:75 saka Kode Sipil Walanda. Iki nyatakake yen kekurangan bisa uga ora ana hubungane karo pihak liyane yen ora amarga kesalahane, lan uga ora kalebu akun ukum, tumindak legal utawa tampilan sing ana. Iki uga ditrapake sajrone kasus majeure.

Apa ana kekurangan lan uga imputable? Yen ngono, kerusakan sing dirasakake durung bisa dituntut langsung saka partai liyane. Biasane, notifikasi gawan kudu dikirim dhisik supaya bisa menehi partai liyane kanggo nindakake kewajiban kasebut lan ana ing wektu sing cukup. Yen pihak liyane isih gagal netepi kewajiban kasebut, iki bakal ngasilake gawan lan ganti rugi uga bisa dituntut.

Ruby van Kersbergen

Ruby van Kersbergen

Pengacara-ing-hukum

 Nelpon +31 40 369 06 80

Law & More uga bisa nindakake iki kanggo sampeyan

Gambar Samenwerkingsovereenkomst

Kabar saka gawan

Apa ana sing milih janjiane? Kita bisa ngirim pangeling tinulis lan litigate kanggo sampeyan

Properti intelektual

Persetujuan Adoption

Nggawe kesepakatan kalebu akeh karya. Pramila ndhaptar bantuan saka

Gambar internasi nasional Bangsa -en

Kontrasi kerja

Apa sampeyan pengin dhukungan kanggo nggawe kontrak kerja? Nelpon ing Law & More

Persetujuan kerjasama

Hukum Tanggung Jawab

Ana akeh kahanan ing ukum tanggung jawab nindakake peran

"Law & More pengacara
melu lan
bisa empathize karo
masalah klien ”

Kajaba iku, tanggung jawab pihak liya ora bisa dianggep entheng, amarga prinsip kabebasan kontrak. Sawise kabeh, partai-partai ing Walanda duwe kontrak bebas. Iki tegese pihak sing duwe kontrak uga bebas ngilangi akuntabilitas sing kurang. Iki biasane ditindakake ing kesepakatan kasebut dhewe utawa ing syarat-syarat umum sing diumumake sing ditrapake kanggo klausa exonerasi. Klausa kaya ngono, kudu, syarat tartamtu sadurunge partai bisa njaluk supaya bisa tanggung jawab. Yen klausa kaya ngono wis ana ing hubungan kontrak lan ngetrapake kahanan, mula mula ditrapake.

Tanggung jawab hukum

Salah sawijining bentuk sipil sipil sing paling dikenal lan umum yaiku tort. Iki kalebu tumindak utawa ngilangi wong sing ora sah nyebabake karusakan liyane. Coba deleng, umpamane kahanan sing dikunjungi pengunjung sampeyan kanthi ora sengaja ngilangi vas regane utawa nyelehake kamera foto sing larang. Ing kasus kasebut, Bagean 6: 162 Kode Sipil Walanda nyatakake yen korban tumindak utawa ngilangi kasebut entuk ganti rugi yen ana syarat.

Contone, tumindak utawa tumindak wong liya kudu luwih dhisik ora sah. Iki kedadeyan manawa tumindak kasebut nglanggar hak tartamtu utawa tumindak utawa nglanggar tugas hukum utawa sopan sosial, utawa standar sing ora ditulis. Salajengipun, tumindak kasebut kudu lantaran kanggo 'pelaku'. Iki bisa ditindakake amarga amarga kesalahan utawa sebab dheweke tanggung jawab miturut ukum utawa lalu lintas. Intine ora dibutuhake ing konteks pertanggungjawaban. Utang sing sithik bisa uga cukup.

Nanging, pelanggaran standar amarga ora nyebabake tanggung jawab marang sapa wae sing ngalami kerusakan. Sawise kabeh, tanggung jawab isih bisa diwatesi dening syarat relativitas. Syarat kasebut nyatakake ora ana kewajiban mbayar ganti rugi yen standar sing dilanggar ora bisa nglindhungi kerusakan sing dialami korban. Mula penting yen pelaku 'tumindak salah' marang 'korban amarga nglanggar standar kasebut.

Ngakoni kerusakan

Jinis karusakan

Yen syarat syarat kontrak utawa sipil dipenuhi, kompensasi bisa dituntut. Kerusakan sing cocog kanggo ganti rugi ing Walanda banjur kalebu kerugian finansial lan kerugian liyane. Yen kerugian finansial babagan kerugian utawa kerugian bathi sing dialami, kerugian liyane ora bisa ditemtokake. Utamane, karusakan properti mesthi lan entuk ganti rugi, cacat liyane mung ora cocog karo ukum kasebut.

Rugi lengkap kanggo ngrusak bener nandhang

Yen entuk ganti rugi, prinsip dhasar saka rugi lengkap karusakan iku sejati ditrapake.

Prinsip iki ateges manawa partai sing cilaka saka kedadeyan sing nyebabake karusakan ora bakal mbayar maneh luwih saka rusak kabeh. Artikel 6: 100 saka Kode Sipil Belanda nyatakake yen yen kedadeyan sing padha ora mung nyebabake kerusakan, nanging uga ngasilake sawetara keuntungan, mupangat iki kudu ditrapake nalika nemtokake karusakan supaya ora dibayar, ora cukup amarga iki cukup. Mupangate bisa diterangake minangka asil dandan ing korban minangka asil saka kedadeyan sing nyebabake karusakan.

Kajaba iku, karusakan kasebut mesthi ora dibayar kanthi lengkap. Prilaku sing bisa dikalahake ing awake dhewe utawa kahanan ing wilayah sing nandhang korban korban nduweni peran penting ing iki. Pitakon sing kudu ditakoni yaiku ing ngisor iki: apa korban bisa tumindak kanthi beda tinimbang sing dianggep kedadeyan utawa kerusakan? Ing sawetara kasus, korban bisa uga diatasi karusakan. Iki kalebu kahanan nduwe pemadam kebakaran sadurunge acara sing nyebabake karusakan, kayata geni. Apa salah ana ing korban kasebut? Ing kasus kasebut, tumindak dhewe culik ing prinsip nyebabake nyuda kewajiban rugi saka wong sing nyebabake karusakan lan karusakan kudu dipisahake ing antarane wong sing nyebabake kerusakan lan korban. Kanthi tembung liya: bagean (gedhe) karusakan kasebut tetep dadi korban korban dhewe. Kajaba korban diasuransiake.

Ngakoni kerusakanNgasurake kanggo ngrusak

Minangka tampilan ing ndhuwur, bisa dadi wicaksana kanggo njupuk asuransi supaya ora ditinggalake kanthi rusak amarga dadi korban utawa nyebabake karusakan. Sawise kabeh, ngrusak lan nuntut minangka piwulang angel. Kajaba iku, saiki sampeyan bisa nindakake macem-macem kabijakan asuransi karo perusahaan asuransi, kayata asuransi tanggung jawab, omah utawa asuransi mobil.

Apa sampeyan ngrampungake karusakan lan sampeyan pengin asuransi kanggo ngatasi kerusakan sampeyan? Banjur sampeyan kudu nglaporake kerusakan dhewe kanggo perusahaan asuransi, biasane sajrone setaun. Apike kanggo ngumpulake akeh bukti kanggo iki. Bukti sing sampeyan butuhake gumantung saka jinis karusakan lan perjanjian sing wis digawe karo perusahaan asuransi. Sawise laporan sampeyan, perusahaan asuransi bakal nuduhake apa kerusakan lan sing bakal dibayar.

Elinga yen karusakan kasebut wis dibayar ganti rugi asuransi sampeyan, sampeyan ora bisa nuntut kerusakan maneh saka wong sing nyebabake karusakan kasebut. Iki beda-beda babagan kerusakan sing ora dijamin dening perusahaan asuransi. Tambah premium minangka asil ngaku kerusakan saka perusahaan asuransi uga layak kanggo ganti rugi dening wong sing nyebabake rusak.

Tumindak kelas

Ing kahanan tartamtu, tumindak kelas bisa dadi pilihan sing apik kanggo prosedur individu. Babagan kasebut bakal kedadeyan kanthi nyebarake karusakan: jumlah kerusakan sing dialami dening korban gedhe, nanging kerusakan saben korban cukup rendah. Yen ngono, kemungkinan ganti rugi asring ora ngluwihi biaya prosedur kasebut, investasi wektu lan resiko sing ditindakake korban. Kajaba iku, sing tanggung jawab kanggo ngrusak iki asring organisasi gedhe sing wis kenal karo sistem hukum lan duwe sumber finansial sing cukup kanggo nuntut.

Wiwit tanggal 1 Januari 2020, Undhang-undhang Pemukiman Massa dituntut kanthi bebarengan. Iki nggawe kemungkinan kanggo pihak sing cilaka, kerusakan sing disebabake amarga kedadeyan sing padha utawa kedadeyan sing padha lan sing ana mung siji utawa nomer winates (legal) sing tanggung jawab, kanggo nggawe tuntutan kompensasi kanggo ganti rugi liwat klompok kepentingan. Saiki ana siji rezim kanggo tumindak kelas miturut bagean 3: 305a Kode Sipil Belanda, ora preduli apa bisa mbayar ganti rugi kanthi awis utawa ora.

kita layanan

At Law & More kita ngerti manawa karusakan apa wae bisa duwe akibat sing adoh. Apa sampeyan ngrampungake karusakan lan sampeyan pengin ngerti apa utawa kepiye sampeyan bisa ngakoni karusakan kasebut? Apa sampeyan ngatasi tuntutan babagan kerusakan lan sampeyan pengin bantuan legal ing prosedur kasebut? Sampeyan kepengin weruh apa liyane sing bisa ditindakake kanggo sampeyan? Hubungi Law & More. Pengacara kita ahli babagan tuntutan kerusakan lan seneng ngewangi sampeyan liwat pendekatan lan saran pribadi lan target!

Apa sampeyan pengin ngerti apa Law & More bisa nindakake sampeyan minangka perusahaan hukum ing Eindhoven?
Banjur hubungi kita kanthi telpon +31 (0) 40 369 06 80 utawa kirim e-mail:

mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, pengacara ing & Liyane - maxim.hodak@lawandmore.nl