Minangka asil saka penemuan internet, mula akeh pitakonan legal timbul. Iki banjur ditrapake kanthi masang hukum ICT. Hukum ICT duwe akeh sesambungan karo wilayah liya, kayata hukum kontrak, ukum privasi lan undang-undang properti intelektual. Ing njero kabeh babagan hukum kasebut, bisa mangsuli pitakon babagan ukum ICT. Pitakon-pitakon kasebut bisa uga ing ngisor iki: 'Apa bisa ngasilake apa wae sing wis dakpilih ing internet?', 'Apa hakku nalika nggunakake internet lan kepiye hak-hak kasebut dilindhungi?' lan 'apa konten onlineku sing dilindhungi undhang-undhang hak cipta?' Nanging, ukum ICT ing dhewe uga bisa dipérang dadi bidang hukum ICT khusus, kayata hukum perangkat lunak, hukum keamanan lan e-commerce.

ING NATE LAWANER ITC?
TANYA UNTUK ASSISTAN UNTUK

Hukum ICT

Minangka asil saka penemuan internet, mula akeh pitakonan legal timbul.

Menu cepet

Iki banjur ditrapake kanthi masang hukum ICT. Hukum ICT duwe akeh sesambungan karo wilayah liya, kayata hukum kontrak, hukum privasi lan hukum properti intelektual. Ing sajroning wilayah kasebut, pitakon babagan ukum ing ICT bisa uga muncul. Pitakon-pitakon iki bisa uga ing ngisor iki: 'Apa bisa ngasilake apa wae sing wis dakpilih ing internet?', 'Apa hakku nalika nggunakake internet lan kepiye hak-hak kasebut dilindhungi?' lan 'apa konten onlineku sing dilindhungi undhang-undhang hak cipta?' Nanging, ukum ICT ing dhewe uga bisa dipérang dadi bidang-bidang khusus babagan undang-undang ICT, kayata hukum perangkat lunak, hukum keamanan lan e-commerce.

Tim saka Law & More duwe kawruh sing jelas babagan hukum ICT lan babagan hukum sing cocog karo hukum ICT. Pramila, para pengacara kita bisa menehi pitunjuk babagan perkara ing ngisor iki:

• Hukum keamanan;
• SaaS lan Awan;
• kontrak IT;
• Pangaturan kesinambungan lan escrow;
• Hukum Webshop;
• Hosting co-lokasi;
• Hukum perangkat lunak;
• Bukak piranti lunak mbukak;
• Perangkat Lunak Perindustrian

Gambar Tom Meevis

Tom Meevis

Ngatur Mitra Partai / Pengacara

 Nelpon +31 40 369 06 80

"Law & More pengacara
melu lan
bisa empathize karo
masalah klien ”

Hukum Keamanan

Hukum Keamanan minangka bidang hukum sing gegayutan karo perlindungan informasi. Topik sing ora umum ing bidang hukum kalebu virus komputer, gangguan komputer, hacking lan interaksi data. Supaya informasi sing sensitif lan rahasia aman, ana sawetara langkah sing bisa ditindakake. Contone, perusahaan dhewe asring nggunakake langkah-langkah sing ora sah adhedhasar analisis risiko. Nanging, pangayoman iki uga duwe basis hukum. Sing kabeh, yaiku legislatif sing nemtokake kepiye langkah keamanan kasebut.

Nalika mikir babagan cara pamrentahan bisa uga mikirake 'Persoonsgegevens' Wet bescherming '(Undhang Perlindungan Data Pribadi). Undhang Data Perlindhungan Piranti nyatakake yen kudu jelas apa langkah-langkah sing ditindakake kanggo nglindhungi data pribadhi supaya ora kelangan utawa proses sing ora sah. Iki bisa uga kalebu sambungan sing ndhelik ing antarane server lan pengunjung: sambungan SSL. Tembung sandhi uga kalebu bagean keamanan kasebut.

Kejabi Undhang Perlindhungan Data Pribadi, tumindak tartamtu uga dikritik. Peretas bisa kaukum adhedhasar artikel 128ab Kode Criminal Walanda.

Kanggo nglindhungi informasi, sampeyan kudu ngerti kepiye keamanan keamanan informasi lan cara nglindhungi data dhewe lan wong liya kanthi cara sing aman. Law & More bisa menehi saran babagan aspek legal keamanan informasi.

SAAS & Cloud

Piranti lunak minangka Service, utawa SaaS, minangka piranti lunak sing ditawakake minangka layanan. Kanggo layanan kaya ngono, pangguna ora perlu tuku piranti lunak kasebut, nanging bisa ngakses SaaS liwat internet. Kauntungan saka layanan SaaS yaiku biaya kanggo pangguna sing kurang.

Layanan SaaS kaya Dropbox minangka layanan awan. Layanan maya minangka jaringan ing endi informasi sing disimpen ing Awan. Pangguna dudu pemilik Cloud lan saéngga ora tanggung jawab kanggo pangopènan. Penyedhiya Awan tanggung jawab kanggo Awan. Layanan awan uga diwatesi karo peraturan tartamtu, sing utamane minangka aturan sing ana hubungane karo privasi.

Law & More bisa menehi saran babagan layanan SaaS lan awan sampeyan. Pengacara kita duwe kawruh lan pengalaman ing lapangan hukum, minangka asil sing bisa nulungi sampeyan kabeh pitakonan.

SAAS & Cloud

Kontrak IT

Minangka asil saka jagad digital kita, akeh perusahaan wis gumantung ing fungsi teknologi informasi sing tepat. Amarga pembangunan iki, mula saya prelu dadi prekara IT bisa diatur kanthi becik. Contone, kanggo tuku hardware utawa lisensi piranti lunak, kontrak IT kudu digambar.

Kontrak IT yaiku, kaya sing dingerteni, kontrak "biasa" kayata syarat tuku umum, pratelan privasi, kontrak kerja, perjanjian perangkat lunak, perjanjian SaaS, perjanjian Cloud lan perjanjian escrow. Ing kontrak kasebut, perjanjian digawe babagan, umpamane, rega, garansi utawa tanggung jawab babagan sing apik utawa layanan.

Bisa uga ana masalah nalika ngrancang utawa rumit karo kontrak IT. Contone, bisa uga ora yakin babagan apa sing kudu diwenehake utawa miturut istilah tartamtu. Pramila penting supaya aransemen sing jelas lan manawa pengaturan kasebut ditulis ing persetujuan.

Law & More bisa menehi saran babagan kabeh kontrak IT. Kita bakal ngevaluasi kahanan sampeyan lan bisa nggawe kontrak swara kanthi kualitas kustom kanggo nyukupi kebutuhan sampeyan.

Skema kesinambungan

Skema Kontinuitas & Escrow

Kanggo pangguna teknologi informasi penting, bisa yakin manawa piranti lunak lan data bisa terus digunakake. Skema lampiran bisa menehi solusi. Skema lampiran kasebut bakal dirampungake kanthi kerjasama karo panyedhiya layanan IT. Iki tegese, Yen umpamane bangkrut, layanan IT bisa terus.

Kanggo tujuan netepake skema kesinambungan, perlu ditampilake jinis layanan IT. Kadhangkala, skema escrow kode sumber bakal cekap, dene ing kasus liyane, perlu nggawe pangaturan tambahan. Ing kasus terus-terusan saka Awan, umpamane kudu ngeling-eling pembekal lan panyedhiya hosting.

Skema kesinambungan penting kanggo njaga data sampeyan. Law & More bisa menehi saran babagan skema lampiran. Kita bisa mbantu sampeyan nggawe rencana kayata kanggo ngamanake piranti lunak lan data.

Law Store Web

Webshops wis ngrampungake pirang-pirang kerangka hukum sing dibutuhake. Tuku jarak, hak konsumen, undang-undang cookie, arahan Eropa lan liya-liyane minangka aspek legal sing bakal diadhepi toko web. Istilah 'ukum toko web' nyedhiyakake istilah kanggo kabeh.

Amarga akeh aturan kasebut, kemungkinan sampeyan ora bisa ndeleng kayu kanggo wit-witan kasebut. Apa aku kudu nggunakake istilah lan kahanan? Kepiye carane kelingan dening karya pelanggan? Apa informasi sing kudu diwenehake ing situs webku? Apa aturan sing ana gandhengane karo pambayaran? Apa bab aturan cookie? Apa sing kudu aku lakoni karo data pribadhi sing wis dakoleh liwat toko web? Iki minangka pilihan saka pitakonan sing bisa diatasi dening pemilik toko web.

Penting, supaya prakara kasebut bisa diatur kanthi bener. Yen ora, sampeyan bisa menehi risiko denda. Dendo kasebut bisa nganti tekan dhuwur lan bisa duwe pengaruh kanggo perusahaan sampeyan. Dadi ngerti babagan masalah kasebut, mula bakal nyuda resiko.

Law & More bisa menehi saran babagan tundhuk karo aturan sing cocog. Salajengipun, kita bisa mbantu ngrampungake dokumen sah sing cocog kanggo toko web sampeyan.

Hosting & Colocation

Yen salah sawijining host utawa pengin dadi tuan rumah situs web, kudu dielingi manawa ana gandhengane legal. Nalika hosting situs web, data bakal disimpen lan sok-sok malah dikirimake. Dadi penting kanggo ngerti kepiye sampeyan kudu ngrawat data iki kanthi pelanggan, nanging uga menyang pihak katelu.

Sampeyan kudu duwe istilah sing jelas babagan hosting lan aspek legal. Penting, para pelanggan ngerti apa sing kedadeyan karo data-data kasebut. Pelanggan nemokake penting manawa data kasebut dilindhungi kanthi ati-ati. Sampeyan uga penting kanggo ngerti sapa sing tanggung jawab nalika aturan data dilanggar.

Apa sampeyan kudu nglindhungi privasi pelanggan? Apa sampeyan kudu nyedhiyakake informasi kontak yen dijaluk polisi? Apa sampeyan tanggung jawab kanggo nglindhungi data lan data nglanggar? Pengacara kita bisa mangsuli kabeh iki lan kabeh pitakonan liyane. Yen sampeyan duwe pitakon, sampeyan bisa ngubungi salah siji pengacara Law & More.

Hosting & Colocation

Law Law

Saiki, ora bakal bisa urip ing jagad tanpa piranti lunak. Hukum lunak penting kanggo pangembang piranti lunak lan pangguna piranti lunak.

'Auteurswet' (Hak cipta Undhang-undhang) nemtokake manawa duwe piranti lunak tartamtu. Nanging ing praktik, ora mesthi jelas sapa sing duwe piranti lunak lan kanthi mangkono nduwe hak cipta. Pengembang piranti lunak sing adol produke, asring pengin nyegah hak cipta kasebut. Iki mbatesi kemungkinan pangguna piranti lunak ngganti piranti lunak. Dadi luwih rumit nalika pangguna kepengin ngupayakake (ndarbeni) piranti lunak. Sapa sing bakal entuk hak cipta?

Kanggo mbatesi risiko, penting kanggo mutusake sadurunge sing bakal entuk hak cipta. Law & More bisa menehi pitunjuk babagan hukum perangkat lunak lan bisa mangsuli pitakon sampeyan babagan bidang hukum.

Open Source Software

Open Source Software

Ing kasus piranti lunak mbukak, pangguna nampa kode sumber piranti lunak nalika tuku lisensi. Iki duwe kauntungan sing bisa digunakake lan pangguna supaya piranti lunak supaya piranti lunak terus berkembang. Ing téori, iki mesthi bakal migunani lan praktis: sapa sing duwe kawruh babagan kodhe bisa nyunting perangkat lunak open source.

Nanging ing praktik, penting kanggo nyetel aturan tartamtu kanggo nggunakake piranti lunak open source, kanggo ngatur lan njlentrehake panggunaan piranti lunak open source. Iki malah luwih penting saiki ana sethithik pengawasan, dene akeh klaim sing diajukake kanggo nglanggar lisensi piranti lunak mbukak.

Law & More bisa menehi saran babagan piranti lunak open source. Apa sampeyan bakal isih duwe piranti lunak sing wis dikembangake nalika nggunakake piranti lunak open source? Syarat lan syarat sing bisa digunakake kanggo nggunakake lisensi? Kepiye carane bisa ngirim klaim nalika lisensi wis dilanggar? Iki minangka pitakonan sing bisa dijawab dening salah sawijining pengacara.

Perangkat Lunak Perindustrian

Piranti lunak ora mung digunakake ing kantor, nanging uga ing industri. Produk lan mesin dilengkapi utawa dikembangaké nganggo piranti lunak. Piranti lunak sing dipasang iki ditulis kanggo ngontrol mesin utawa produk. Conto jinis piranti lunak kaya iki bisa ditemokake ing mesin, lampu lalu lintas lan mobil.

Kaya-kaya penting kanggo perangkat lunak 'normal' piranti lunak, (industri) uga penting kanggo piranti lunak industri lan menehi aturan penting kanggo para pangembang piranti lunak lan pangguna piranti lunak. Industri perangkat lunak industri entuk akeh investasi, sing ndadekake penting kanggo nglindhungi hak cipta sing ana gandhengane.

Apa sampeyan pengin ngerti apa Law & More bisa nindakake sampeyan minangka perusahaan hukum ing Eindhoven?
Banjur hubungi kita kanthi telpon +31 40 369 06 80 saka e-mail e-mail:

mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, pengacara ing & Liyane - maxim.hodak@lawandmore.nl