Apa macem-macem jinis hukum

Sanajan ana macem-macem jinis hukum sing bisa ditliti lan dianggep, asring dadi paling gampang klompok kasebut dadi rong kategori dhasar: ukum umum lan undang-undang pribadi. Undhang-undhang umum yaiku sing digawe dening pamrentah supaya luwih ngatur lan ngatur tumindake warga negara, sing asring kalebu ukum pidana lan ukum konstitusi. Undhang-undhang pribadi yaiku undang-undang sing diatur kanggo mbantu ngatur kesepakatan bisnis lan pribadi ing antarane individu, biasane kalebu hukum tort lan hukum properti. Amarga ukum kasebut minangka prinsip sing jembar, undang-undang kasebut dipérang dadi limang bidang hukum; ukum konstitusi, ukum administratif, ukum pidana, ukum sipil lan ukum internasional.

Law & More B.V.