Hak asuh anak sawise pegatan

Hak asuh anak kalebu tugas lan hak wong tuwa kanggo ngasuh lan ngrawat anake sing isih cilik. Iki gegayutan karo kesejahteraan fisik, keamanan lan pangembangan bocah cilik. Yen wong tuwa sing nggunakake otoritas wong tuwa bareng mutusake aplikasi pegatan, wong tuwane bakal terus nggunakake otoritas wong tuwa kanthi bebarengan.

Pengecualian bisa ditindakake: pengadilan bisa mutusake manawa salah sawijining wong tuwa duwe wewenang wong tuwa kanthi lengkap. Nanging, nalika njupuk keputusan iki, kepentingan anak sing paling penting yaiku sing paling penting. Iki minangka kasus yen ana risiko sing ora bisa ditampa manawa bocah kasebut kepepet utawa ilang ing antarane wong tuwa (lan kahanan kasebut ora bakal bisa nambah kanthi cekap sajrone jangka pendek), utawa ing endi owah-owahan hak asuh kudu dibutuhake kanggo kepentingan paling apik saka bocah kasebut.

Law & More B.V.