Apa perjanjian pemegang saham

Pemegang saham minangka individu utawa institusi (kalebu perusahaan) sing sah duwe siji utawa luwih saham ing perusahaan umum utawa pribadi. Perjanjian pemegang saham, uga diarani perjanjian pemegang saham, minangka pengaturan ing antarane para pemegang saham perusahaan sing nerangake kepiye perusahaan kudu dioperasikake lan negesake hak lan kewajiban pemegang saham. Perjanjian kasebut uga kalebu informasi babagan manajemen perusahaan lan hak istimewa lan perlindungan para pemegang saham.

Law & More B.V.