Kontrak kerja yaiku kontrak tertulis sing ngemot kabeh perjanjian sing digawe antarane perusahaan lan karyawan. Perjanjian kasebut ngemot kabeh hak lan kewajiban kanggo kalorone pihak.

KANGGO KONTRAK KERJA?
DAPAT ING KONTAK DENGAN LAW & MORE

Kontrasi kerja

Kontrak kerja yaiku kontrak tertulis sing ngemot kabeh perjanjian sing digawe antarane perusahaan lan karyawan. Perjanjian kasebut ngemot kabeh hak lan kewajiban kanggo kalorone pihak.

Kadhangkala bisa uga ora ana kajelasan manawa ana kontrak kerja utawa ora. Miturut undang-undang kasebut, kontrak kerja yaiku perjanjian sing ditindakake dening salah sawijining pihak, karyawan, kanggo kerja sajrone wektu tartamtu sajrone ngladeni pihak liya, perusahaan kasebut, lan nampa bayaran kanggo makarya iki. Lima elemen utama dibedakake ing definisi iki:

• pegawe kudu nindakake kerja;
• perusahaan kudu mbayar upah kanggo makarya;
• makarya kudu ditindakake sajrone wektu tartamtu;
• kudu ana hubungane panguwasa;
• pegawe kudu nindakake pakaryan kasebut dhewe.

Tom Meevis - Pendhukung Eindhoven

Tom Meevis

Ngatur Mitra Partai / Pengacara

 Nelpon +31 40 369 06 80

"Law & More melu

lan bisa empati

karo masalah klien ”

Jinis kontrak kerja

Ana macem-macem jinis kontrak kerja lan jinis kasebut gumantung saka hubungane pegawe antarane pegawai lan pegawai. Pengusaha lan pegawe bisa uga nggawe kontrak kerja jangka-panjang utawa kontrak kanthi wektu sing ora ditemtokake.

Kontrak kerja jangka tetep

Yen ana kontrak kerja jangka tetep, tanggal pungkasan kontrak tetep ditetepake. Pilihan liyane yaiku perusahaan lan karyawan supaya setuju mlebu hubungan kerja sajrone wektu tartamtu, kayata sajrone proyek tartamtu. Kontrak kasebut banjur diakhiri kanthi otomatis nalika proyek kasebut dihentikan.

Pengusaha bisa menehi kontrak kerja jangka tetep kanggo karyawan kanthi maksimal kaping telu sajrone 24 wulan. Yen ana periode antarane kontrak kerja jangka-wektu tetep ora ana kontrak kerja, lan wektu iki paling suwe 6 wulan, mula wektu antarane kontrak kasebut bakal dietung kanthi pitungan periode 24 wulan.

Mungkasi kontrak kerja jangka tetep

Kontrak pegawe jangka tetep diakhiri nganggo undang-undang. Iki tegese kontrak kanthi otomatis diakhiri ing wektu sing disepakati, tanpa kudu tumindak apa-apa. Majikan kudu menehi informasi marang karyawan kanthi nulis sewulan luwih dhisik apa kontrak kerja bakal ditambah utawa, yen ana, ing kahanan apa. Nanging, kontrak kerja jangka tetep kudu diilangi yen para pihak wis setuju babagan iki utawa yen dibutuhake miturut ukum.

Kontrak pegawe jangka tetep mung bisa diakhiri kanthi prematur, yaiku sadurunge kontrak kerja rampung, yen iki wis disepakati kanthi tertulis dening kalorone pihak. Mula disaranake supaya tetep nyakup klausa mandap interim kanthi periode pemberitahuan ing kontrak kerja jangka tetep.

Apa sampeyan nggolek pitulung legal kanggo nggawe kontrak kerja jangka tetep? Pengacara saka Law & More kasedhiya kanggo layanan sampeyan.

Kontrasi kerja

Kontrak kerja kanggo wektu sing ora ditemtokake

Kontrak kerja kanggo wektu sing ora ditemtokake uga diarani kontrak kerja permanen. Yen ora ana kesepakatan babagan periode kontrak bakal rampung, kontrak kerja kasebut dianggep kanggo wektu sing ora ditemtokake. Kontrak kerja jinis iki terus nganti entek.

Mungkasi kontrak kerja kanggo wektu sing ora ditemtokake

Bentenipun penting ing babagan kontrak kerja jangka-panjang yaiku metode mandap. Pemberitahuan sadurunge dibutuhake kanggo mungkasi kontrak kerja kanggo wektu sing ora ditemtokake. Pengusaha bisa njaluk ijin pemecatan ing UWV utawa njaluk pengadilan kecamatan mbubarake kontrak kasebut. Nanging, alasan sing bener dibutuhake kanggo iki. Yen pengusaha nampa ijin pemecatan, dheweke kudu nolak kontrak kerja kanthi kudu tundhuk marang periode pemberitahuan sing ditrapake.

Alesan kanggo mungkasi kontrak kerja tanpa wates

Pengusaha mung bisa ngilangi pegawe yen duwe alasan sing cukup. Mula, kudu ana sebab sing wajar kanggo dipecat. Ing ngisor iki minangka bentuk pemecatan sing paling umum.

Ditundur amarga alasan ekonomi

Yen kahanan ing perusahaan perusahaan kasebut cukup alasan kanggo njaluk pemecatan karyawan, iki diarani pemecatan amarga alasan ekonomi. Alesan ekonomi beda bisa ditrapake:

• kahanan finansial sing ora apik utawa rusak;
• nyuda kerja;
• pangowahan organisasi utawa teknologi ing perusahaan;
• mungkasi bisnis;
• pamindhahan perusahaan.

Pecat sing ora fungsi

Pelepasan amarga disfungsi tegese karyawan kasebut ora memenuhi syarat kerja lan ora cocog karo pegaweane. Kudu jelas karo karyawan apa, miturut pendapat perusahaan, sing kudu ditingkatake babagan fungsine. Minangka bagean saka proses perbaikan, wawancara kinerja kudu dianakake karo karyawan kanthi rutin. Sampeyan kudu dianggep nawakake kursus utawa pelatihan dening pihak katelu kanthi biaya saka perusahaan kasebut. Laporan kudu digawe babagan wawancara lan dilebokake ing file personel karyawan. Kajaba iku, karyawan kasebut kudu diwenehi wektu cekap kanggo nambah prestasine.

Ngilangi langsung

Yen langsung dibubarake, majikan mungkasi kontrak kerja pegawai kanthi efek langsung, yaiku tanpa kabar. Pengusaha kudu duwe alasan mendesak kanggo iki lan pemecatan kudu diwenehi 'langsung'. Iki tegese majikan kudu langsung nyingkirake karyawan ing wektu iki amarga alasan sing penting wis jelas. Alesan kanggo pemecatan kudu diwenehake ing wektu sing padha karo pemecatan. Alesan ing ngisor iki bisa dianggep penting:

• nyolong;
• penyelewengan;
• nyiksa;
• ngina banget;
• ora nyimpen rahasia bisnis;

Mundur kanthi idin bebarengan

Yen perusahaan lan pegawe loro setuju babagan mungkasi kontrak kerja, kesepakatan ing antarane kalorone pihak dijadwalake ing perjanjian penyelesaian. Ing kasus iki, kontrak kerja rampung karo persetujuan bebarengan. Pengusaha ora kudu njaluk ijin saka UWV utawa pengadilan kecamatan kanggo mungkasi kontrak kerja.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan kontrak kerja? Golek pitulungan legal saka Law & More.

Apa sampeyan pengin ngerti apa Law & More bisa nindakake sampeyan minangka perusahaan hukum ing Eindhoven?
Banjur hubungi kita kanthi telpon +31 40 369 06 80 utawa kirim e-mail menyang:

mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More - [email dilindhungi]
mr. Maxim Hodak, pengacara ing & Liyane - [email dilindhungi]

Law & More B.V.