Yen sampeyan duwe perusahaan sampeyan dhewe, mesthi bisa teka wektu sampeyan pengin mungkasi operasi perusahaan. Ing tangan liyane, sampeyan uga pengin tuku perusahaan sing wis ana. Ing kasus kasebut, akuisisi bisnis menehi solusi.

ACQUIRE Utawa Sade Usaha?
TANYA UNTUK ASSISTAN UNTUK

Akuisisi bisnis

Yen sampeyan duwe perusahaan sampeyan dhewe, mesthi bisa teka wektu sampeyan pengin mungkasi operasi perusahaan. Ing tangan liyane, sampeyan uga pengin tuku perusahaan sing wis ana. Ing kasus kasebut, akuisisi bisnis menehi solusi.

Akuisisi bisnis minangka proses rumit, sing gampang bisa nem wulan nganti setahun kanggo ngrampungake. Dadi penting kanggo milih penasihat akuisisi, sing bisa menehi saran lan ndhukung sampeyan, nanging uga bisa njupuk tugas saka sampeyan. Spesialis ing Law & More bakal kerja bareng sampeyan kanggo nemtokake taktik paling optimal kanggo tuku utawa adol perusahaan lan bisa menehi dhukungan kanthi sah.

Tapak dalan kanggo akuisisi bisnis

Sanajan saben akuisisi bisnis beda-beda, gumantung saka kahanan ing kasus kasebut, ana uga roadmap global sing diterusake nalika sampeyan pengin tuku utawa adol perusahaan. Law & MorePengacara bakal nulung sampeyan kabeh langkah pandhuan langkah-langkah iki.

Tom Meevis

Tom Meevis

Ngatur Mitra Partai / Pengacara

 Nelpon +31 (0) 40 369 06 80

Pengacara perusahaan kita siyap kanggo sampeyan

Pengacara perusahaan

Pengacara perusahaan

Saben perusahaan pancen unik. Mulane, sampeyan bakal nampa saran legal sing cocog karo perusahaan sampeyan

Kabar saka gawan

Kabar saka gawan

Apa ana wong sing ora ngrampungake kesepakatan kasebut? Kita bisa ngirim pangeling lan litigate

Amarga disik

Amarga disik

Diselidiki amerga sing apik amarga menehi kepasten. Nulungi sampeyan

Persetujuan pemegang saham

Persetujuan pemegang saham

Apa sampeyan pengin nggawe aturan sing kapisah kanggo para pemegang saham minangka tambahan artikel sampeyan? Nyuwun pitulung legal

"Law & More melu

lan bisa empati

karo masalah klien ”

Langkah 1: Nyiapake akuisisi

Sadurunge akuisisi bisnis bisa ditindakake, mula sampeyan kudu disiapake kanthi bener. Ing tahap persiapan, syarat lan kekarepan pribadi dirumusake. Iki ditrapake kanggo loro pesta sing pengin adol perusahaan lan pesta sing pengin tuku perusahaan. Kaping pisanan, penting kanggo nemtokake kegiatan bisnis sing ditindakake ing perusahaan, ing pasar perusahaan kasebut aktif lan kepiye sampeyan entuk utawa mbayar perusahaan. Mung yen wis jelas, akuisisi kasebut bisa dibentuk kanthi kristal. Sawise iki ditemtokake, struktur sah perusahaan lan peran direktur (s) lan pemegang saham kudu diselidiki. Sampeyan uga kudu ditemtokake apa sing dikarepake bisa dijupuk sapisan utawa kanthi bertahap. Ing fase persiyapan iku penting banget supaya sampeyan ora ngidini dhewe dipimpin karo emosi, nanging sampeyan njupuk keputusan sing dianggep apik. Pengacara ing Law & More bakal mbantu sampeyan.

Langkah 2: nemokake panuku utawa perusahaan

Sawise pangarepan sampeyan wis dipetakan kanthi jelas, langkah sabanjure yaiku nggoleki pembeli sing cocog. Kanggo tujuan kasebut, profil perusahaan anonim bisa digambar, kanthi dhasar sing bisa dipilih para panuku sing cocog. Nalika calon serius ditemokake, mula luwih penting menehi tandha perjanjian non-pambocoran. Salajengipun, informasi sing relevan babagan perusahaan bisa kasedhiya kanggo panuku potensial. Yen sampeyan pengin njupuk perusahaan, sampeyan kudu nampa kabeh informasi sing relevan babagan perusahaan.

Langkah 3: diskusi eksploratif

Nalika panuku potensial utawa perusahaan potensial sing bakal njupuk alih wis ditemokake lan pihak wis ijol-ijolan informasi karo saben liyane, saiki wis diwiwiti kanggo ngrembug diskusi. Wis dadi adat, ora mung panuku potensial lan bakul, nanging uga menehi penasihat, finansial lan juru kunci.

Entuk-bisnis-gambar1Langkah 4: negosiasi

Rundingan kanggo akuisisi diwiwiti nalika panuku utawa bakul mesthi kasengsem. Disaranake manawa rundingan bakal ditindakake dening spesialis akuisisi. Law & MorePara pengacara bisa ngrundingake jeneng sampeyan babagan kahanan ngilangi rega lan regane. Sawise persetujuan wis dicapai ing antarane loro partai, layang surat wis digambar. Ing layang iki, maksud lan syarat akuisisi lan tata cara ditata.

Langkah 5: Rampungake akuisisi bisnis

Sadurunge persetujuan dituku pungkasan, penyelidikan kudu rajin kudu ditindakake. Ing kerjane iki amarga bener lan rampung kabeh data perusahaan dicenthang. Ketekunan sing cocog amarga penting. Yen ketekunan amarga ora nyebabake irregularitas, perjanjian tuku pungkasan bisa digambar. Sawise transfer kepemilikan wis direkam dening notaris, saham wis ditransfer lan rega tuku wis dibayar, akuisisi perusahaan wis rampung.

Langkah 6: pitepangan

Penglibatan vendor asring ora mungkasi sawise bisnis kasebut ditransfer. Asring sarujuk yen vendor ngenalake penerus lan nyiapake dheweke kanggo pakaryan kasebut. Suwene implementasine saka wektu iki kudu dibahas sadurunge sajrone rundingan.

Entuk-bisnis-gambar2Tapak dalan kanggo akuisisi bisnis

Ana sawetara cara kanggo mbiayai akuisisi bisnis, sing masing-masing duwe kaluwihan lan kekurangane dhewe. Kemungkinan pembiayaan kasebut uga bisa digabung. Sampeyan bisa uga nimbang opsi ing ngisor iki kanggo mbiayai akuisisi bisnis.

Dana kagungane panuku

Penting, nyelidiki sepira dhuwit sampeyan bisa utawa pengin kontribusi sadurunge perusahaan entuk. Ing praktik, asring angel banget kanggo ngrampungake akuisisi bisnis tanpa input aset sampeyan dhewe. Nanging, jumlah kontribusi sampeyan dhewe gumantung ing kahanan sampeyan.

Utangan saka bakul

Ing praktik, akuisisi bisnis uga asring dibiayai dening bakul sing menehi pembiayaan sebagian kanthi bentuk utangan menyang penerus. Iki uga dikenal minangka utangan vendor. Ing bagean sing dibiayai dening bakul asring ora luwih gedhe tinimbang bagean sing dituku dening panuku dhewe. Kajaba iku, uga ajeg sarujuk yen pambayaran bakal ditindakake kanthi installment. Persetujuan silihan digawe nalika utangan vendor disepakati.

Tuku saham

Sampeyan uga bisa kanggo panuku njupuk saham ing perusahaan saka bakul ing fase. Pengaturan entuk bisa dipilih kanggo iki. Ing kasus pangaturan, pamrih gumantung saka panuku entuk asil tartamtu. Nanging, pengaturan kanggo njupuk bisnis kalebu risiko utama yen ana musuhan, amarga panuku bisa mempengaruhi asil perusahaan. Kauntungan kanggo sing adol, bisa uga luwih dibayar yen entuk bathi akeh. Ing kasus apa wae, prelu duwe pemantauan bebas babagan penjualan, tuku lan ngasilake kanthi skema.

(In) investor resmi

Financing bisa uga njupuk utang saka investor informal utawa formal. Investor informal yaiku kanca, kulawarga lan kenalan. Utangan kasebut umume duwe akuisisi bisnis kulawarga. Nanging, penting banget kanggo ngrekam dana saka investor informal kanthi bener, supaya ora ana salah paham utawa perselisihan bakal kedadeyan ing antarane anggota kulawarga utawa kanca.

Kajaba iku, Financing dening investor resmi bisa. Iki minangka pihak sing nyedhiyakake ekuitas kanthi utangan. Kerugian kanggo panuku yaiku yen para investor resmi asring uga dadi pemegang saham perusahaan, sing bisa ngontrol sawetara kontrol. Saliyane liyane, para investor resmi asring bisa menehi jaringan lan kawruh sing akeh babagan pasar.

Crowdfunding

Cara pembiayaan sing saya tambah populer yaiku akeh. Ing cendhak, crowdfunding tegese liwat kampanye online, akeh wong njaluk dhuwit kanggo tuku akuisisi. Kekirangan saka akeh wong, nanging kerahasiaan; kanggo nyadari crowdfunding, sampeyan kudu ngumumake luwih awal manawa perusahaan wis didol.

Law & More bakal nulung sampeyan kanggo njelajah kemungkinan mbiayai bisnis akuisisi. Pengacara kita bisa menehi saran babagan kemungkinan sing cocog karo kahanan sampeyan lan mbantu sampeyan ngatur dana.

Apa sampeyan pengin ngerti apa Law & More bisa nindakake sampeyan minangka perusahaan hukum ing Eindhoven?
Banjur hubungi kita kanthi telpon +31 40 369 06 80 saka e-mail e-mail:

mr. Tom Meevis, pengacara ing Law & More - tom.meevis@lawandmore.nl
mr. Maxim Hodak, pengacara ing & Liyane - maxim.hodak@lawandmore.nl