Makarya minangka pengusaha mandiri ing Walanda

Sampeyan minangka pengusaha independen lan sampeyan pengin kerja ing Walanda? Pengusaha independen saka Eropa (uga saka Lichtenstein, Norway, Islandia lan Swiss) duwe akses gratis ing Walanda. Sampeyan banjur bisa kerja ing Walanda tanpa visa, ijin panggonan utawa ijin kerja. Kabeh sing dibutuhake yaiku paspor utawa ID sing bener.

Yen sampeyan minangka warga non-EU, ana sawetara perkara sing penting sing kudu ditimbang. Kaping pisanan, kewajiban laporan kanggo ditrapake kanggo wirausaha bebas saka Walanda ing Walanda. Iki tegese yen pengin kerja minangka wirausaha mandiri ing Walanda, sampeyan kudu ndhaptarake pakaryan ing meja pelayanan Menteri Sosial lan Pakaryan.

Makarya minangka pengusaha mandiri ing Walanda

Sadurunge bisa miwiti kerja ing Walanda, sampeyan uga butuh ijin panggonan. Kanggo nduweni syarat ijin panggonan, sampeyan kudu syarat karo kahanan tartamtu. Kahanan sing kudu ditindakake yaiku gumantung saka kahanan sampeyan. Kahanan ing ngisor iki bisa dibedakake ing konteks iki:

Sampeyan pengin miwiti wiwitan. Kanggo miwiti perusahaan sing inovatif utawa inovatif ing Walanda, sampeyan kudu memenuhi syarat ing ngisor iki:

  • Sampeyan kudu kerjo bareng karo pengawas sing dipercaya lan ahli (fasilitator).
  • Produk utawa layanan sampeyan inovatif.
  • Sampeyan duwe rencana (langkah) kanggo entuk ide menyang perusahaan.
  • Sampeyan lan fasilitator kadaptar ing Daftar Perdagangan Dewan Perdagangan (KvK).
  • Sampeyan duwe sumber finansial sing cukup supaya bisa urip ing Walanda.

Apa sampeyan syarat? Banjur sampeyan bakal entuk 1 taun ing Walanda kanggo ngembangake produk utawa layanan sing inovatif. Ijin panggonan ing konteks wiwitan banjur diwenehake mung 1 taun.

Sampeyan sinau sing dhuwur banget lan pengin miwiti perusahaan sampeyan dhewe. Yen ngono sampeyan mbutuhake ijin panggonan "taun telusuran kanthi berpendidikan tinggi". Kahanan sing paling penting sing ditrapake kanggo ijin panggonan sing relevan yaiku sampeyan wis lulus, entuk gelar PhD utawa nganakake riset ilmiah ing Walanda utawa ing lembaga pendhidhikan asing sing ditetepake sajrone 3 taun kepungkur. Kajaba iku, prelu sampeyan sadurunge duwe ijin panggonan kanggo golek kerja sawise sinau, promosi utawa riset ilmiah kanthi dhasar ngrampungake program sinau sing padha utawa trek PhD sing padha utawa nindakake riset ilmiah sing padha.

Sampeyan pengin kerja minangka wirausaha bebas ing Walanda. Iki sampeyan butuh ijin panggonan "Bisa digunakake minangka wong sing duwe tenaga kerja". Supaya layak kanggo ijin panggonan sing relevan, kegiatan sing bakal sampeyan lakoni kudu penting banget kanggo ekonomi Walanda lan produk lan layanan sing bakal ditawakake kudu inovatif ing Walanda. Kapentingan penting umume ditaksir dening IND adhedhasar sistem poin sing kalebu komponen ing ngisor iki:

  1. Pengalaman pribadi
  2. Rencana bisnis
  3. Nilai ditambahake kanggo Walanda

Sampeyan bisa entuk total 300 poin kanggo komponen sing didaftar. Sampeyan kudu entuk paling akeh 90 poin.

Sampeyan bisa nampa nilai kanggo pengalaman pribadi komponen yen sampeyan bisa nduduhake yen sampeyan duwe diploma paling ora level MBO-4, sampeyan duwe pengalaman paling sethithik taun minangka pengusaha lan sampeyan wis entuk pengalaman kerja ing tingkat sing gegandhengan. Kajaba iku, sampeyan kudu nuduhake sawetara pengalaman karo Walanda lan ngirim penghasilan sing wis ditampa sadurunge. Prekara kasebut kudu ditindakake adhedhasar dokumen resmi kayata diploma, referensi saka pengusaha lawas lan kontrak kerja sadurunge. Pengalaman sampeyan karo Walanda bisa dibuktekake saka mitra dagang utawa klien saka Walanda.

Babagan ing rencana bisnis, iku kudu diwujudake kanthi cekap. Yen ora ngono, ana kemungkinan aplikasi sampeyan bakal ditolak. Sawise kabeh, kudu jelas saka rencana bisnis yen karya sing bakal sampeyan lakoni duwe pentinge ekonomi ing Walanda. Kajaba iku, rencana bisnis sampeyan kudu ngemot informasi babagan produk, pasar, karakter sing khas lan struktur rega. Penting kanggo rencana bisnis uga nuduhake yen sampeyan bakal entuk penghasilan sing cukup saka pakaryan minangka pengusaha mandiri. Prekara sadurunge kudu adhedhasar dhasar finansial finansial. Kanggo tujuan iki, sampeyan kudu ngirim dokumen sing kanthi jelas nuduhake substansial, kayata kontrak utawa referensi saka para pelanggan.

Nilai ditambahake manawa perusahaan sampeyan bakal duwe ekonomi ing Walanda uga bisa kabukten saka investasi sing wis digawe, kayata tuku properti komersial. Apa sampeyan bisa nuduhake manawa produk utawa layanan sampeyan pancen inovatif? Sampeyan uga bakal dianugerahi poin kanggo bagean iki.

Pay manungsa waé! Yen sampeyan duwe kebangsaan Turki, sistem poin ora cocog.

Pungkasan, sampeyan minangka wong sing duwe tenaga kerja duwe loro syarat umum kanggo nduweni kanggo ijin panggonan, yaiku syarat kanggo ndhaptar ing Trade Trade of Chamber of Commerce (KvK) lan sampeyan kudu nyukupi syarat kanggo mbukak bisnis utawa profesi sampeyan. Sing terakhir tegese sampeyan duwe kabeh ijin sing dibutuhake kanggo pagawean sampeyan.

Yen sampeyan teka ing Walanda minangka pengusaha independen lan sadurunge bisa nduwe ijin panggonan, sampeyan biasane mbutuhake ijin panggonan sementara (MVV). Iki visa entri khusus sing sah 90 dina. Kewarganegaraan sampeyan nemtokake manawa sampeyan kudu duwe MVV. Kanggo sawetara warga negara utawa ing kahanan tartamtu, pangecualian ditrapake, lan sampeyan ora butuh. Sampeyan bisa nemokake dhaptar kabeh pengecualian MVV ing situs web IND. Yen sampeyan dijaluk duwe MVV, sampeyan kudu ketemu sawetara kahanan. Pisanan, sampeyan butuh tujuan kanggo manggon ing Walanda. Ing kasus sampeyan, iku karya. Kajaba iku, ana sawetara kahanan umum sing ditrapake kanggo saben wong, preduli saka tujuan sing dipilih.

MVV ditrapake kanthi aplikasi aplikasi kanggo mlebu lan omah (TEV). Sampeyan bisa ngirim aplikasi iki ing kedutaan Walanda utawa konsulat ing negara sing sampeyan manggon utawa ing negara tetanggan.

Sawise ngirim aplikasi, IND mriksa dhisik manawa aplikasi wis rampung lan apa biaya wis dibayar. IND banjur netepake manawa sampeyan wis nyukupi kabeh syarat kanggo menehi mvv. Kaputusan bakal ditindakake sajrone 90 dina. Sampeyan bisa nolak keputusan iki lan mréntahake yen perlu.

At Law & More kita ngerti manawa minangka wirausaha mandiri ing Walanda ora mung praktis, nanging uga langkah legal utama kanggo sampeyan. Mangkono wicaksana dhisik babagan takon babagan posisi legal lan kahanan sing kudu sampeyan butuhake sawise langkah iki. Pengacara kita ahli babagan hukum imigrasi lan seneng menehi saran sampeyan. Apa sampeyan butuh pitulung kanggo aplikasi ijin panggonan utawa MVV? Pengacara ing Law & More uga bisa mbantu sampeyan. Yen aplikasi sampeyan ditolak, kita uga bisa nulung sampeyan kanthi ora nolak. Apa sampeyan duwe pitakon liyane? Hubungi pengacara Law & More.

Share