Sapa sing diijini tetep ing omah omah-omah nalika lan sawise pegatan?

Sawise bojo wis mutusake megat, mula asring ora bisa terus urip bebarengan ing salah sawijining omah ing omah perkawinan. Supaya ora ketegangan sing ora perlu, salah sawijining pihak kudu ninggalake. Bojo asring ngatur kanggo nggawe kesepakatan babagan iki, nanging apa kemungkinan yen ora bisa?

Panganggone omah perkawinan sajrone proses cerai

Yen proses cerai durung rampung ing pengadilan, langkah-langkah sementara bisa dijaluk kanthi cara sing kapisah. Injeksi sementara yaiku jinis prosedur darurat sing pengadilan diwenehake sajrone durasi proses cerai. Salah sawijining katrangan sing bisa dijaluk yaiku panggunaan eksklusif omah-omah omah-omah. Hakim kasebut banjur bisa mutusake manawa panggunaan eksklusif omah-omah omah-omah wis dipasrahake marang salah sawijining pasangan bojo lan pasangan liyane ora ana maneh sing mlebu omah.

Sapa sing diijini tetep ing omah omah-omah nalika lan sawise pegatan?

Kadhangkala, pasangan bojo uga njaluk omah eksklusif kanggo omah-omah. Ing kasus kaya ngono, hakim bakal nimbang-nimbang kepentingan lan nemtokake manawa sapa sing duwe hak lan kepentingan sing paling gedhe kanggo nggayuh panggunaan omah kasebut. Keputusan pengadilan bakal njupuk kabeh kahanan kasus kasebut. Contone: sing duwe kemungkinan paling apik kanggo nginep sawetara wektu ing papan liya, sing ngurus bocah-bocah, minangka mitra kerja ing omah, apa ana fasilitas khusus ing omah kanggo para cacat dll. pengadilan wis njupuk keputusan, pasangan sing durung dienggo hak kudu diwenehake kudu ninggalake omah kasebut. Pasangan iki ora diidini mlebu omah ningkah mengko tanpa idin.

Burung

Ing laku, tansaya umum para hakim milih metode birdnesting. Iki tegese anak saka partai tetep ing omah lan wong tuwa tetep ing omah perkawinan kanthi giliran. Wong tuwane bisa setuju babagan susunan kunjungan ing dina perawatan bocah-bocah kasebut dibagi. Para wong tuwa banjur bisa nemtokake dhasar panjelasan kunjungan sing bakal tetep ing omah perkawinan, kapan, lan sapa sing kudu tetep ing panggon liya ing dina kasebut. Keuntungan kanggo nyarang manuk yaiku bocah-bocah bakal duwe kahanan sing sepi amarga dheweke bakal duwe dhasar tetep. Uga bakal gampang pasangan bojo golek omah kanggo awake dhewe, dudu omah kanggo kulawarga.

Panganggone omah omah sawise beboan

Kadhangkala, kedadeyan cerai kasebut wis diucapake, nanging pihak-pihak isih terus ngrembug sapa sing diidini manggon ing omah perkawinan nganti mesthi dipisah. Ing kasus iki, umpamane, pesta sing manggon ing omah nalika cerai kasebut wis didaftar ing cathetan status sipil bisa ngetrapake pengadilan supaya bisa terus urip ing omah iki sajrone nem wulan kanggo pengecualian bojo liyane. Partai sing bisa nggunakake omah omah omah-omah kudu umume mbayar beya kanggo pesta kasebut. Periode nem wulan diwiwiti saka wektu pegatan kasebut direkam ing cathetan status sipil. Ing pungkasan wektu iki, loro-lorone padha karo pasangan padha nggunakake omah-omah omah-omah maneh. Yen, sawise suwene nem wulan, omah isih dituduhake, pesta bisa njaluk hakim cantonal kanggo mrentah nggunakake panggunaan omah kasebut.

Apa sing dadi kepemilikan omah sawise cerai?

Ing konteks cerai kasebut, pesta kasebut uga kudu setuju babagan pembagian omah yen dheweke duwe omah kanthi kepemilikan. Ing kasus kasebut, omah bisa diwenehake menyang salah sawijining pesta utawa didol menyang pihak katelu. Penting, kesepakatan sing apik digawe babagan rega adol utawa njupuk rega, divisi saka jumlah sing luwih, mbuwang utang lan mbebasake saka utang bareng lan sawetara utang kanggo hipotek. Yen ora bisa kesepakatan bebarengan, sampeyan uga bisa mbalik menyang pengadilan kanthi njaluk supaya omah kasebut dadi salah sawijining pesta utawa kanggo nemtokake manawa omah kudu adol. Yen sampeyan manggon bebarengan ing properti sewa, sampeyan bisa takon hakim menehi hak sewa properti kasebut menyang salah sawijining pesta.

Apa sampeyan melu cerai lan sampeyan lagi duwe diskusi babagan panggunaan omah perkawinan? Banjur mesthi bisa hubungi kantor. Pengacara sing berpengalaman bakal seneng menehi saran.

Share