blog

Kapan pengacara dibutuhake?

Sampeyan wis nampa panggilan surat lan kudu enggal diadili ing hakim sing bakal menehi keputusan babagan kasus sampeyan utawa bisa uga miwiti prosedur. Kapan hiring pengacara kanggo nulungi sampeyan regejegan ukum dadi pilihan lan kapan kudu nyewa pengacara? Wangsulan kanggo pitakon iki gumantung saka jinis regejegan sing sampeyan tindakake.

Proses pidana

Nalika nerangake proses pidana, keterlibatan pengacara ora wajib banget. Ing proses pidana, partai sing nentang dudu warga negara utawa organisasi liya, nanging Layanan Penuntutan Publik. Badan iki njamin manawa tindak pidana bisa dideteksi lan dituntut lan bisa kerja bareng karo polisi. Yen wong nampa panggilan saka Layanan Penuntutan Publik, dheweke dianggep minangka tersangka lan penuntut umum mutusake kanggo nuntut dheweke amarga nindakake tindak pidana.

Sanajan ora wajib melu pengacara ing proses pidana, disaranake sampeyan pancen nindakake. Kajaba kasunyatan manawa para pengacara duwe spesialisasi lan paling bisa makili kepentingan sampeyan, kesalahan (formal) kadhang digawe sajrone tahap investigasi, kayata, polisi. Ngenali kesalahan kasebut, asring asring ditindakake kanthi sah, mbutuhake ilmu profesional sing ana pengacara lan bisa ing sawetara kasus nyebabake efek positif utama ing putusan pungkasan, kayata pembebasan. Pengacara bisa uga ana sajrone interogasi (lan interogasi saksi) lan kanthi mangkono njamin hak sampeyan.

Prosedur administratif

Keterlibatan pengacara uga ora wajib ditindakake ing proses nglawan organisasi pamrentah utawa nalika sampeyan mrentah karo Pengadilan Banding Pusat utawa Divisi Yurisdiksi Administrasi Dewan Negara. Minangka warga negara utawa organisasi sampeyan nglawan pamrentah, kayata IND, panguwasa pajak, kotamadya, lan liya-liyane babagan perkara tunjangan, tunjangan lan ijin omah.

Ngupah pengacara nanging pilihan sing wicaksana. Pengacara bisa ngira-ngira kemungkinan sukses nalika ngajokake keberatan utawa miwiti prosedur lan ngerti apa argumen sing kudu diajokake. Pengacara uga ngerti persyaratan formal lan watesan wektu sing ditrapake ing hukum administratif lan mulane bisa ngatur prosedur administrasi kanthi bener.

Prosedur Sipil

Kasus sipil kalebu konflik antarane pribadi pribadi lan / utawa organisasi hukum-pribadi. Jawaban kanggo pitakon apa pitulung saka pengacara iku wajib luwih rumit ing kasus sipil.

Yen prosedur kasebut ditundha menyang pengadilan kecamatan, duwe pengacara ora dadi kewajiban. Pengadilan kecamatan duwe yurisdiksi ing kasus kanthi pratelan (kira-kira) kurang saka € 25,000 lan kabeh kasus kerja, kasus sewa, kasus kriminal lan sengketa babagan kredit konsumen lan tuku konsumen. Ing kabeh kasus liyane, prosedur kasebut ana ing pengadilan utawa pengadilan banding, sing wajib duwe pengacara.

Ringkesan proses

Ing kahanan tartamtu, ing kasus sipil bisa njaluk pengadilan njupuk keputusan cepet (sementara) kanthi prosedur darurat. Prosedur darurat uga dikenal minangka proses ringkesan. Wong bisa mikir, contone, proses ringkesan 'Viruswaarheid' babagan penghapusan kurva.

Yen sampeyan miwiti ringkesan ing pengadilan sipil, wajib duwe pengacara. Iki ora kedadeyan yen proses kasebut bisa diwiwiti ing pengadilan kecamatan utawa yen sampeyan mbela awake dhewe ing proses ringkesan nglawan sampeyan.

Sanajan melu pengacara ora mesthi wajib, nanging luwih becik disaranake. Pengacara asring ngerti kabeh seluk beluk profesi lan kepiye cara supaya kasus sampeyan bisa sukses kanthi sukses. Nanging, melu pengacara ora mung migunani yen sampeyan kudu utawa pengin diadili. Contone, pikirake babagan kabar keberatan tumrap lembaga pamrentah utawa denda, pemberitahuan default amarga non-kinerja utawa pertahanan nalika sampeyan bebaya dipecat. Amarga duwe pengetahuan lan katrampilan sing sah, melu pengacara menehi kasempatan paling sukses.

Apa sampeyan mikir butuh saran ahli utawa pitulungan legal saka pengacara khusus sawise maca artikel kasebut? Aja ragu-ragu kontak Law & More. Law & MorePengacara ahli ing bidang hukum sing kasebut ing ndhuwur lan seneng mbantu sampeyan liwat telpon utawa email.

Share