Yen sampeyan diijini kanggo mungkasi kewajiban alimony pasangan?

Yen pengadilan mutusake sawise pegatan manawa sampeyan wajib mbayar dana kanggo mantan pasangan, mesthine kudu sawetara wektu. Sanajan ana wektu kasebut, ing prakteke asring kedadeyan yen sawise sawetara wektu, sampeyan bisa nyuda sepihak utawa malah mungkasi alimony kabeh. Apa sampeyan wajib mbayar dhuwit kanggo mantan kanca lan wis ngerti, contone, yen dheweke urip karo pasangan sing anyar? Yen ngono, sampeyan duwe alasan kanggo mungkasi kewajiban nafkah kasebut. Nanging, sampeyan kudu bisa mbuktekake manawa ana cohabitation. Yen sampeyan kelangan kerja utawa ora duwe kapasitas finansial sing kurang, mula iki uga dadi sebab kanggo nyuda nafkah pasangan. Yen mantan pasangan sampeyan ora setuju kanggo ngganti utawa mungkasi nafkah, sampeyan bisa ngatur perkara kasebut ing pengadilan. Sampeyan kudu pengacara kanggo nindakake iki. Pengacara kudu ngirim aplikasi kasebut menyang pengadilan. Miturut aplikasi iki lan pertahanan pihak lawan, pengadilan bakal njupuk keputusan. Law & MorePengacara cerai duwe spesialisasi ing pitakon sing ana gandhengane karo dana pasangan. Yen sampeyan nganggep yen mantan mitra ora diidini nampa nafkah mitra utawa yen sampeyan ngira jumlah kasebut kudu dikurangi, hubungi pengacara kanthi pengalaman kanthi langsung supaya sampeyan ora mbayar nafkah kanthi ora perlu.

Yen sampeyan diijini kanggo mungkasi kewajiban alimony pasangan?

Kewajiban njaga mantan sampeyan bisa mungkasi ing ngisor iki:

  • Salah sawijining mantan mitra mati;
  • Pangarepan panrima alithar, kohort, utawa mlebu ing kemitraan sing kadaptar;
  • Panampa alimony nduweni penghasilan sing cukup utawa awake dhewe utawa wong sing wajib mbayar alimony ora bisa mbayar alimony;
  • Tembung sing wis disetujoni bebarengan utawa istilah sah kadaluwarsa.

Pungkasaning kewajiban mbayar alimony duwe akibat utama kanggo panampa alimony. Dheweke kudu ora kantun jumlah tartamtu saben wulan. Hakim kasebut banjur bakal nganakake pambiji kanthi ati-ati sadurunge keputusan kasebut digawe.

Ex-partner anyar
Titik diskusi umum ing praktik nyangkut cohabitation saka panampa nafkah. Kanggo mungkasi nafkah pasangan, kudu ana cohabitation 'kaya yen dheweke wis omah-omah' utawa kaya-kaya ana ing kemitraan terdaftar. Mung ana cohabitation kaya yen dheweke wis omah-omah nalika wong liya duwe omah umum, nalika duwe hubungan afektif sing uga awet lan nalika rekan-rekan kasebut dadi siji lan sijine. Mula kudu urip bebrayan jangka panjang, sesambetan sauntara ora duwe tujuan iki. Apa kabeh syarat kasebut wis rampung asring diputus dening hakim. Hakim bakal nerangake kriteria kanthi cara winates. Iki tegese hakim ora gampang mutusake yen ana cohabitation kaya yen dheweke wis omah-omah. Yen sampeyan pengin mungkasi kewajiban alimoni mitra, sampeyan kudu mbuktekaken urip bareng.

Yen pancen ana kasus 'urip bebarengan maneh' karo pasangan sing anyar, mula wong sing duwe hak pasangan nafkah wis mesthi ilang hak asma nafkah. Iki uga kedadeyane nalika hubungan anyar bekas pasangan sampeyan putus maneh. Mula, sampeyan ora kudu kapekso mbayar alimony karo mantan pasangan maneh, amarga sesambungane sing anyar wis entek.

Pembayar alimony hubungan anyar
Sampeyan uga bisa, minangka mbayar alimony, bakal entuk mitra anyar sing bakal omah-omah, cohabit utawa mlebu mitra sing didaftar. Ing kasus kasebut, saliyane kanggo kewajiban mbayar pasangan kanggo mantan, sampeyan uga bakal duwe kewajiban pangopènan kanggo mitra sing anyar. Ing sawetara kahanan, bisa uga nyebabake jumlah alamo sing kudu dibayar kanggo mitra sampeyan amarga kapasitas sampeyan kudu dibagi ing antarane wong loro. Gumantung saka penghasilan, iki uga bisa ateges sampeyan bisa mungkasi kewajiban alimony menyang mantan, amarga kemampuan sampeyan ora cukup.

Mungkasi kewajiban pasangan kongsi bebarengan
Yen mantan mitra setuju karo mandap mitra nafkah, sampeyan bisa menehi persetujuan kasebut ing perjanjian tertulis. Law & Morepengacara bisa nggawe kesepakatan resmi kanggo sampeyan. Kesepakatan iki banjur kudu ditandatangani dening sampeyan lan mantan mitra.

Nggawe pengaturan kanggo pasangan alimony
Sampeyan lan kanca mantan bebas setuju karo durasi lan jumlah pasangan bareng. Yen ora ana sing wis disepakati sajrone durasi, istilah sah ditrapake kanthi otomatis. Sawise wektu iki, kewajiban mbayar alimony rampung.

Tembung legal kanggo alimony partner
Yen sampeyan pegatan sadurunge 1 Januari 2020, durasi maksimal kongsi pasangan yaiku 12 taun. Yen perkawinan kasebut ora suwe luwih saka limang taun lan sampeyan ora duwe anak, istilah alimony padha karo durasi pernikahane. Istilah kasebut uga ditrapake ing pungkasan kemitraan sing kadaptar.

saka 1 Januari 2020, ana uga aturan sing paling kuat. Yen sampeyan pegatan sawise 1 Januari 2020, wektu alimony padha karo setengah saka durasi omah kasebut, kanthi maksimal 5 taun. Nanging, sawetara pengecualian digawe kanggo aturan iki:

  • Yen sampeyan wis nikah 15 taun lan sampeyan bisa nuntut pensiun umur sampeyan sajrone 10 taun, sampeyan bisa nuntut alimony nganti pensiun umure saya aktif.
  • Apa sampeyan luwih saka 50 taun lan wis nikah paling ora 15 taun? Yen ngono, wektu maksimal alimony yaiku 10 taun.
  • Apa sampeyan duwe anak ing umur 12 taun? Ing kasus kasebut, alimony pasangan terus nganti bocah sing paling enom umur 12 taun.

Yen sampeyan ana ing kahanan sing mbenerake mandap utawa nyuda nafkah mitra, aja ragu-ragu kontak Law & More. Law & Morepengacara khusus bisa menehi saran luwih dhisik apa wicaksana kanggo miwiti proses kanggo nyuda utawa malah mungkasi nafkah.

Share