Apa sing kudu sampeyan lakoni yen sampeyan ora bisa memenuhi kewajiban nafkah?

Alimony minangka tunjangan kanggo pasangan bojo lan anak minangka kontribusi kanggo perawatan. Wong sing kudu mbayar nafkah uga diarani utang sing njaga. Sing nampa nafkah asring diarani wong sing duwe hak njaga. Alimony minangka jumlah sing kudu sampeyan bayar kanthi rutin. Ing prakteke, nafkah mbayar saben wulan. Sampeyan duwe utang dhuwit yen sampeyan duwe kewajiban ngopeni mantan pasangan utawa bocah. Kewajiban pangopènan marang bekas pasangan sampeyan muncul yen dheweke ora bisa nyukupi kanggo awake dhewe. Kahanan bisa nyegah sampeyan mbayar alimoni marang mantan pasangan. Penghasilan sampeyan bisa uga wis ganti amarga, kayata, krisis Corona. Kepiye cara paling apik kanggo tumindak yen sampeyan duwe kewajiban mbayar dhuwit sing ora bisa ditemoni?

Kewajiban nafkah 1X1_Image

Kewajiban pangopènan

Kaping pisanan, luwih becik hubungi kreditor perawatan, mantan mitra sampeyan. Sampeyan bisa menehi ngerti manawa penghasilan sampeyan wis beda lan sampeyan ora bisa ngatasi kewajiban pemeliharaan. Sampeyan bisa nyoba menehi kesepakatan. Contone, sampeyan bisa setuju yen bakal entuk kewajiban mengko utawa yen nafkah bakal dikurangi. Paling apik yen perjanjian kasebut ditulis kanthi nulis. Yen sampeyan butuh pitulung babagan iki, amarga sampeyan ora bisa nggawe kesepakatan bebarengan, sampeyan bisa nelpon mediator kanggo nggawe kesepakatan sing apik.

Yen ora bisa nggayuh kesepakatan bebarengan, mesthine kudu diverifikasi manawa kewajiban pemeliharaan wis dikonfirmasi dening pengadilan. Iki tegese kewajiban pangopènan wis ditetepake kanthi resmi dening pengadilan. Yen kewajiban durung dikonfirmasi, kreditor perawatan ora bakal bisa ngetrapake pambayaran kanthi gampang. Yen ngono, ora ana pengadilan sing bisa dileksanakake kanthi sah dening pengadilan. Agensi koleksi, kayata LBIO (Landelijk Bureau Inning Onderhouddsbijdragen), ora bisa ngoleksi dhuwit kasebut. Yen kewajiban kasebut bisa dileksanakake kanthi sah, kreditor perawatan kudu tumindak kanthi cepet. Wong sing duwe hak pangopènan banjur bisa miwiti koleksi kanggo rebut, kayata penghasilan utawa mobil sampeyan. Yen sampeyan pengin ngindhari iki, luwih becik njaluk saran legal saka pengacara kanthi cepet.

Sabanjure, perselisihan penegak hukum bisa diwiwiti ing proses ringkesan. Prosedur iki uga dikenal minangka prosedur sing penting. Ing prosedur iki, sampeyan njaluk hakim supaya ora duwe kreditor pangopènan supaya bisa ngetrapake pambayaran. Intine, hakim kudu ngurmati kewajiban pemeliharaan. Nanging, yen ana kabutuhan finansial sing ditindakake sawise keputusan pemeliharaan, bisa uga ana penyalahgunaan ukum. Pangecualian kanggo kewajiban pangopènan bisa uga ditindakake ing kasus-kasus khusus. Krisis Corona bisa uga dadi sebab iki. Paling apik yen iki dibiji dening pengacara.

Sampeyan uga bisa nyoba ngganti nafkah. Yen sampeyan ngarepake masalah finansial bakal tahan maneh, iku pilihan sing nyata. Sampeyan banjur kudu miwiti prosedur kanggo ngganti kewajiban pangopènan. Jumlah nafkah bisa diganti yen ana 'pangowahan kahanan'. Iki minangka kasus yen penghasilan sampeyan wis ganti sacara signifikan sawise netepake kewajiban pangopènan.

Pengangguran utawa utang biasane ora kahanan permanen. Ing kasus kaya ngono, hakim bisa uga nyuda kewajiban pemeliharaan sampeyan kanggo sementara. Hakim uga bisa mutusake sampeyan ora kudu mbayar apa-apa. Apa sampeyan milih kerja luwih sithik utawa malah mandheg nyambut gawe? Banjur iki keputusan sampeyan dhewe. Hakim banjur ora bakal setuju kanggo nyetel kewajiban sampeyan kanggo mbayar dhuwit.

Sampeyan uga bisa uga yen sampeyan mbayar dhukungan kanggo anak lan / utawa dhukungan saka pasangan yen hakim durung nate melu. Yen ngono, sampeyan bisa, kanthi prinsip, mandheg utawa nyuda pembayaran nafkah tanpa ana akibat langsung kanggo sampeyan. Iki amarga mantan mitra sampeyan ora duwe judhul sing bisa dileksanakake lan mula ora bisa njupuk langkah-langkah koleksi lan ngrebut penghasilan utawa aset sampeyan. Nanging, apa sing bisa ditindakake mantan mitra sampeyan ing kasus iki, yaiku ngirim petisi (utawa duwe surat panggilan sing diajukake) kanggo njaluk persetujuan pangopènan dirampungake / dicabut.

Ora preduli apa kewajiban pangopènan wis direstoni dening pengadilan, saran kita tetep: aja mandheg mbayar ujug-ujug! Pertama konsultasi karo mantan pasangan sampeyan. Yen konsultasi iki ora nyebabake solusi, sampeyan bisa miwiti proses hukum sadurunge pengadilan.

Apa sampeyan duwe pitakon babagan nafkah utawa pengin ndhaptar, ngganti utawa mungkasi alimoni? Banjur hubungi Law & More. ing Law & More kita ngerti manawa pegatan lan kedadeyan sabanjure bisa nyebabake sampeyan urip gedhe. Pramila kita njupuk pendekatan pribadi. Bebarengan karo sampeyan lan bisa uga mantan mitra, kita bisa nemtokake kahanan legal sajrone rapat adhedhasar dokumentasi lan nyoba ndeleng sesanti utawa kekarepan babagan (pitungan (re) pitungan) banjur rekam dheweke. Kajaba iku, kita bisa nulungi sampeyan kanthi prosedur nafkah sing mungkin. Pengacara ing Law & More ahli ing bidang hukum kulawarga lan seneng nuntun sampeyan, bisa uga bebarengan karo pasangan sampeyan, liwat proses iki.

Share
Law & More B.V.