Apa penggabungan hukum?

Gabungan panggabungan kalebu transfer saham perusahaan sing gabung jelas saka jeneng kasebut. Istilah penggabungan aset uga nuduhake, amarga aset lan kewajiban perusahaan tartamtu dijupuk dening perusahaan liyane. Tembung penggabungan ukum nuduhake siji-sijine cara gabungan sing sah ing Walanda. Nanging, angel dingerteni apa sing ditindakake merger iki yen sampeyan ora ngerti karo ketentuan ukum. Ing artikel iki, kita nerangake peraturan penggabungan hukum iki supaya sampeyan bisa ngerti prosedur lan konsekuensine.

Apa penggabungan hukum?

Penggabungan sah dibedakake karo kasunyatan manawa ora mung saham utawa aset lan kewajiban sing ditransfer, nanging kabeh modal. Ana perusahaan sing entuk lan siji utawa luwih perusahaan sing ilang. Sawise penggabungan, aset lan kewajiban sing ilang yaiku perusahaan ora ana maneh. Para pemegang saham perusahaan sing ilang dadi pemegang saham ing perusahaan sing ndarbeni undang-undang.

Apa penggabungan hukum?

Amarga penggabungan hukum ngasilake transfer miturut judhul universal, kabeh aset, hak lan kewajiban ditransfer menyang perusahaan sing ndarbeni kanthi nggunakake ukum tanpa dibutuhake transaksi sing kapisah. Umume kalebu kontrak kayata sewa lan sewa, kontrak kerja lan ijin. Elinga yen sawetara kontrak ngemot kajaba kanggo transfer miturut judhul universal. Mula disaranake mriksa konsekuensi lan implikasi penggabungan saben kontrak. Kanggo informasi luwih lengkap babagan akibat penggabungan kanggo karyawan, waca artikel ing transfer usaha.

Wangun legal endi sing bisa nggabung kanthi sah?

Miturut undang-undang kasebut, loro utawa luwih wong sing sah bisa melu penggabungan ukum. Entitas hukum kasebut biasane perusahaan swasta utawa publik sing winates, nanging dhasar lan asosiasi uga bisa digabung. Nanging, penting yen perusahaan duwe formulir legal sing padha yen perusahaan liyane melu tinimbang BV lan NV. Kanthi tembung liyane, BV A lan NV B bisa nggabung kanthi sah. Yayasan C lan BV D mung bisa nggabung yen duwe formulir ukum sing padha (contone, Foundation C lan Foundation D). Mula, sampeyan kudu ngganti formulir sing sah sadurunge ana penggabungan.

Prosedur apa?

Dadi, yen ana rong bentuk hukum sing padha (utawa mung NV lan BV), bisa sah gabung. Prosedur iki bisa dienggo kaya ing ngisor iki:

  • Proposal penggabungan - prosedur kasebut diwiwiti kanthi usulan penggabungan sing digawe dening dewan manajemen perusahaan sing bakal digabung. Proposal iki banjur ditandatangani dening kabeh direktur. Yen ana teken sing ilang, alasane kudu ditulis.
  • Cathetan panjelasan - sabanjure, dewan kudu nyiyapake cathetan panjelasan kanggo proposal penggabungan iki, sing nemtokake konsekuensi hukum, sosial lan ekonomi sing dikarepake saka penggabungan kasebut.
  • File lan woro-woro - proposal kasebut kudu diajukake karo Kamar Dagang, bebarengan karo telung akun taunan paling anyar. Kajaba iku, penggabungan sing dienggo kudu diumumake ing koran nasional.
  • Oposisi kreditor - sawise pengumuman penggabungan kasebut, para kreditor duwe siji wulan kanggo mbantah penggabungan kasebut.
  • Persetujuan penggabungan - sewulan sawise wara-wara, sampeyan kudu njupuk keputusan kanggo gabung.
  • Realisasi penggabungan - sajrone nem wulan wara-wara kasebut, penggabungan kasebut kudu diwujudake kanthi lulus tumindak notaris. Sajrone wolung dina sabanjure, penggabungan sah kudu kedhaftar ing dhaptar komersial saka Kamar Dagang.

Apa kaluwihan lan kekurangane?

Sanajan ana prosedur formal kanggo penggabungan hukum, kauntungan gedhe yaiku bentuk restrukturisasi sing cukup gampang. Modal kabeh ditransfer menyang perusahaan sing ndarbeni lan perusahaan sing isih ilang. Pramila jinis gabungan iki asring digunakake ing klompok perusahaan. Transfer kanthi judhul umum ora ana gunane yen pengin nggunakake kemungkinan "pengambilan ceri". Ora mung kaluwihane perusahaan, nanging uga beban sing bakal ditransfer sajrone gabungan sah. Iki uga bisa uga nduwe tanggung jawab sing ora dingerteni. Mula, kudu tliti kanthi tliti jinis panggabungan sing cocog karo sing sampeyan pikirake.

Kaya sing wis diwaca, penggabungan hukum, ora kaya panggabungan utawa penggabungan perusahaan, minangka prosedur sing diatur kanthi sah ing endi penggabungan perusahaan kanthi sah ing ngendi kabeh aset lan kewajiban ditransfer nganggo cara ukum. Apa sampeyan ora yakin manawa gabungan iki paling cocog kanggo perusahaan sampeyan? Banjur hubungi Law & More. Pengacara kita khusus kanggo nggabungake lan akuisisi lan seneng menehi saran babagan penggabungan sing paling cocog kanggo perusahaan sampeyan, apa akibate kanggo perusahaan sampeyan lan langkah-langkah sing kudu sampeyan lakoni. 

Share
Law & More B.V.