Apa pratelan?

Apa pratelan?

Pratelan mung minangka panjaluk wong liya, yaiku, wong utawa perusahaan.

A pratelan asring kasusun saka pratelan dhuwit, nanging uga bisa pratelan kanggo menehi utawa nggawe pratelan saka pembayaran ora patut utawa pratelan kanggo kerusakan. Kreditor minangka wong utawa perusahaan sing duwe utang 'kinerja' dening wong liya. Iki nderek saka persetujuan. Kinerja pinunjul asring uga diarani minangka 'utang.' Dadi, kreditur isih bisa nuntut utang, mula istilah kreditur. Pihak sing ngirim kinerja menyang kreditur diarani 'debitur.' Yen kinerja kalebu mbayar jumlah, pihak sing durung mbayar jumlah kasebut diarani 'utang.' Pihak sing nuntut kinerja dhuwit uga disebut 'kreditor.' Sayange, masalah karo pratelan iku ora tansah kawujud sanajan iki wis disepakati utawa hukum wis kasedhiya kanggo iku. Akibate, litigasi lan tumindak koleksi terus-terusan babagan tuntutan. Nanging apa sejatine pratelan kasebut?

Klaim sing muncul

A pratelan asring njedhul saka persetujuan ing ngendi sampeyan setuju kanggo nindakake soko ing bali sing pihak liyane menehi wawasan. Sawise sampeyan ngrampungake persetujuan lan menehi kabar marang wong liya yen sampeyan njaluk pertimbangan kasebut, hak tumindak bakal muncul. Kajaba iku, pratelan bisa kedadeyan, contone, yen sampeyan ora sengaja nransfer menyang akun bank sing salah. Sampeyan banjur bakal nggawe 'pembayaran sing ora perlu' lan bisa mbalekake jumlah dhuwit sing ditransfer saka sing duwe akun bank. Kajaba iku, yen sampeyan wis nandhang kerugian amarga tumindak (utawa ngilangi) wong liya, sampeyan bisa njaluk ganti rugi kanggo kerugian kasebut saka wong liya. Kewajiban ganti rugi iki bisa uga amarga nglanggar kontrak, pranata statutori, utawa tort.

Recoverability saka pratelan

Sampeyan kudu menehi katrangan marang wong liya yen dheweke duwe utang utawa kudu menehi imbalan. Mung sawise sampeyan wis rampung iki dikenal, pratelan bakal amarga. Luwih becik nindakake iki kanthi nulis.

Apa sampeyan bisa nindakake yen wong sing duwe utang gagal ngrampungake pratelan sampeyan lan (ing kasus pratelan moneter) ora mbayar, contone? Sampeyan banjur kudu ngumpulake pratelan, nanging kepiye carane?

Pangumpulan utang metu saka pengadilan

Kanggo klaim, sampeyan bisa nggunakake agensi pangumpulan utang. Iki asring ditindakake kanggo klaim sing relatif prasaja. Kanggo klaim sing luwih dhuwur, mung pengacara koleksi sing kompeten. Nanging, sanajan kanggo pratelan sing prasaja lan luwih cilik, bisa uga wicaksana kanggo melu pengacara koleksi utang, amarga pengacara koleksi utang biasane luwih apik nyedhiyakake solusi sing digawe khusus. Uga, pengacara koleksi asring luwih bisa netepake lan mbantah pertahanan sing duwe utang. Menapa malih, agensi koleksi ora sah kanggo ngleksanakake sing utang mbayar sah, lan pengacara koleksi. Yen sing duwe utang ora tundhuk karo surat panggilan saka agensi koleksi utawa pengacara koleksi lan koleksi ekstrajudicial durung bisa, sampeyan bisa miwiti proses koleksi pengadilan.

Pangumpulan utang yudisial

Kanggo meksa wong sing duwe utang kanggo mbayar, sampeyan butuh paukuman. Kanggo entuk paukuman, sampeyan kudu miwiti proses hukum. Proses hukum iki wajib diwiwiti kanthi surat panggilan. Yen ana pratelan dhuwit € 25,000, - utawa kurang, sampeyan bisa menyang pengadilan distrik. Ing pengadilan cantonal, pengacara ora wajib, nanging nyewa wong mesthi bisa dadi wicaksana. Contone, panggilan kudu disusun kanthi tliti. Yen panggilan ora nyukupi syarat resmi hukum, sampeyan bisa uga ora bisa ditampa dening pengadilan, lan sampeyan ora bakal bisa njupuk keputusan. Mulane, penting yen surat panggilan kasebut disusun kanthi bener. A panggilan banjur kudu resmi dilayani (ditanggepi) dening bailiff.

Yen sampeyan wis entuk paukuman awarding claims, sampeyan kudu ngirim paukuman sing kanggo bailiff, sing bisa digunakake kanggo meksa utang kanggo mbayar. Mangkono, barang duweke utang bisa disita.

Statuta watesan

Penting kanggo ngumpulake klaim sampeyan kanthi cepet. Iki amarga pratelan wis dilarang wektu sawise sawetara wektu. Nalika pratelan dilarang wektu gumantung saka jinis pratelan. Minangka aturan umum, wektu watesan 20 taun ditrapake. Nanging, ana uga pratelan sing dilarang wektu sawise limang taun (kanggo panjelasan rinci babagan periode watesan, deleng blog liyane, 'Kapan pratelan kadaluwarsa') lan, ing kasus tuku konsumen, sawise rong taun. Klaim ing ngisor iki dilarang wektu sawise limang taun:

  • Kanggo nepaki persetujuan kanggo menehi utawa nindakake (contone, silihan dhuwit)
  • Kanggo pembayaran periodik (contone, mbayar sewa utawa upah)
  • Saka pembayaran sing ora dibayar (contone, amarga sampeyan ora sengaja nggawe transfer menyang akun bank sing salah)
  • Kanggo mbayar ganti rugi utawa paukuman sarujuk

Saben wektu wektu ngancam bakal kadaluwarsa lan periode watesan kadaluwarsa, kreditur bisa masang periode anyar kanggo sing disebut interupsi. Interupsi ditindakake kanthi menehi kabar marang sing duwe utang sadurunge pungkasan periode watesan manawa klaim kasebut isih ana, contone, nggunakake pangeling pembayaran sing wis didaftar, tuntutan pembayaran, utawa panggilan. Ateges, kreditur kudu bisa mbuktekake manawa wektu kasebut wis diselani yen wong sing duwe utang njaluk pertahanan resep. Yen dheweke ora duwe bukti, lan sing duwe utang kanthi mangkono njaluk wektu watesan, dheweke ora bisa ngetrapake tuntutan kasebut maneh.

Dadi, penting kanggo nemtokake kategori jinis klaim sampeyan lan apa wektu watesan sing cocog. Sawise wektu watesan wis kadaluwarsa, sampeyan ora bisa meksa utang maneh kanggo marem pratelan.

Mangga kontak karo pengacara kita kanggo informasi luwih lengkap babagan koleksi utang babakan dhuwit utawa njaluk statute watesan. Kita bakal seneng mbantu sampeyan!

Setelan Privacy
Kita nggunakake cookie kanggo nambah pengalaman nalika nggunakake situs web. Yen sampeyan nggunakake Layanan liwat browser, sampeyan bisa matesi, mblokir utawa mbusak cookie liwat setelan browser web. Kita uga nggunakake konten lan skrip saka pihak katelu sing bisa nggunakake teknologi pelacakan. Sampeyan kanthi selektif bisa menehi idin ing ngisor iki kanggo ngidini proses puter pihak katelu kaya ngono. Kanggo informasi lengkap babagan cookie sing digunakake, data sing dikoleksi lan cara ngolah, mangga priksa Kebijakan Privasi
Law & More B.V.