blog

Apa sing ditindakake pengacara?

Kerusakan sing dialami wong liya, dicekel polisi utawa pengin nyekel hak sampeyan dhewe: macem-macem kasus pitulungan pengacara mesthi dudu kemewahan sing ora perlu lan ing kasus sipil uga kewajiban. Nanging apa sing tenan ditindakake pengacara lan ngapa pentinge nyewa pengacara?

Sistem hukum Walanda komprehensif lan dikonfirmasi. Supaya ora salah paham lan ngirim tujuwan undang-undang kanthi bener, saben pilihan tembung wis dianggep lan sistem kompleks ditindakake supaya bisa njaga keamanan hukum. Kerugian yaiku asring angel maneuver liwat iki. Pengacara dilatih kanggo kokwaca hukum lan ngerti cara liwat 'hutan' sing sah kaya liyane. Beda karo hakim utawa penuntut umum, pengacara mung nuduhake kepentingan klien. Ing Law & More klien lan asil sing paling sukses lan adil kanggo klien luwih dhisik. Nanging apa sing tenan ditindakake pengacara? Intine, iki gumantung banget karo kasus sing dadi pengacara.

Ana rong jinis proses sing bisa diwiwiti pengacara kanggo sampeyan: prosedur petisi lan prosedur panggilan. Ing babagan masalah ukum administratif, kita nglampahi prosedur banding, sing uga bakal diterangake ing blog iki. Ing ukum pidana, sampeyan mung bisa nampa panggilan. Sawise kabeh, mung Layanan Penuntutan Umum sing duwe wewenang kanggo nuntut pelanggaran pidana. Sanajan ngono, pengacara bisa ngrewangi sampeyan ngajokake keberatan, antara liya.

Prosedur petisi

Nalika miwiti prosedur petisi, miturut jeneng kasebut, panjaluk njaluk menyang hakim. Sampeyan bisa mikir babagan prekara kayata pegatan, pembubaran kontrak kerja lan penempatan dadi wali. Gumantung ing kasus kasebut, bisa uga ora ana mitra. Pengacara bakal nyiapake petisi kanggo sampeyan sing memenuhi kabeh syarat resmi lan bakal nyusun panjaluk sampeyan supaya bisa ditrapake. Yen ana pihak sing duwe kepentingan utawa terdakwa, pengacara sampeyan uga bakal nanggapi pernyataan pertahanan.

Yen prosedur petisi diwiwiti karo pihak liya sing dadi partai lawan utawa pihak sing kasengsem, sampeyan uga bisa ngubungi pengacara. Pengacara banjur bisa nulungi sampeyan nyusun draf pembelaan lan, yen perlu, siyap-siyap kanggo diadili lisan. Sajrone sidhang kasebut, sampeyan uga bisa diwakili pengacara, sing uga bisa mrentah yen sampeyan ora setuju karo keputusan hakim kasebut.

Prosedur panggilan

Ing kabeh kasus liyane, prosedur panggilan diwiwiti, ing endi pendapat hakim ing konflik tartamtu dijaluk. Subpoena biasane minangka panggilan kanggo diadili; wiwitan prosedur. Mesthine, pengacara sampeyan ana kanggo ngobrol karo sampeyan sajrone sidhang, nanging uga bisa mbantu sadurunge lan sawise sidhang. Kontak karo pengacara asring diwiwiti sawise nampa panggilan utawa yen sampeyan pengin ngirim dhewe. Nalika sampeyan miwiti prosedur lan dadi sing nuntut, pengacara ora mung menehi saran manawa miwiti prosedur kasebut bisa ngasilake, nanging uga nulis surat sing kudu memenuhi macem-macem kritéria. Sadurunge nyusun surat panggilan, pengacara bisa, yen dikarepake, luwih dhisik ngubungi pihak lawan kanthi nulis supaya bisa entuk solusi sing apik, tanpa miwiti proses ukum. Yen duwe prosedur panggilan, kontak luwih lanjut karo pihak sing nentang uga bakal dijaga pengacara kanggo mesthekake yen prosedur kasebut bisa mlaku kanthi lancar. Sadurunge kasus kasebut dirungokake kanthi lisan dening hakim, bakal ana babak tertulis sing loro-lorone pihak bisa saling nanggapi. Dokumen sing dikirim bolak-balik biasane dilebokake hakim nalika diadili kanthi lisan. Nanging, ing pirang-pirang kasus, sawise babak tertulis lan mediasi, ora ana maneh rapat, kanthi cara nggawe pengaturan antarane loro partai kasebut. Apa kasus sampeyan rampung ing sidhang lan apa sampeyan ora setuju karo keputusan kasebut sawise diadili? Yen ngono, pengacara sampeyan bakal nulungi sampeyan mréntahaké yen prelu.

Prosedur banding hukum administratif

Yen sampeyan ora setuju karo keputusan lembaga administrasi (organisasi pamrentah) kayata CBR utawa kotamadya, sampeyan bisa mbantah. Sampeyan bisa duwe surat pambantahan sing digawe dening pengacara sing ngerti babagan tingkat keberhasilan nggawe keberatan lan sapa sing ngerti argumen sing kudu diajokake. Yen sampeyan ndhaptar bantahan, awak bakal njupuk keputusan babagan bantahan kasebut (bob). Yen sampeyan ora setuju karo keputusan iki, sampeyan bisa ngirim kabar babagan banding. Badan sing endi, kayata pengadilan, CBb, CRvB utawa RvS, banding kudu diajukake gumantung karo kasus sampeyan. Pengacara bisa mbantu sampeyan ngirim kabar babagan banding menyang otoritas sing cocog lan, yen perlu, nyusun tanggapan kanggo pernyataan pertahanan badan administrasi. Pungkasane, hakim bakal mrentah kasus kasebut sawise sidhang lisan. Yen sampeyan ora setuju karo keputusan hakim kasebut, sampeyan isih bisa mréntah miturut kahanan tartamtu.

(Subpoena) ukum pidana

Ing Walanda, Layanan Penuntutan Publik dituduh nyinaoni lan nuntut ukum pidana. Yen sampeyan wis nampa panggilan saka Layanan Penuntutan Umum, sampeyan dicurigai nindakake tindak pidana sawise diselidiki pambuka. Ngupah pengacara minangka langkah sing wicaksana. Kasus pidana bisa digawe kanthi sah lan nganalisa dokumen mbutuhake pengalaman. Pengacara bisa mbantah panjaluk supaya pangrungon lisan bisa dicegah. Ing kasus umum, pangadilan lisan babagan pidana ditindakake ing umum. Pengacara bakal bisa makili sampeyan paling apik sajrone sidhang lisan. Mupangate melu pengacara, kayata sawise nemokake kesalahan nalika diselidiki, bisa uga dibebasake. Yen pungkasane sampeyan ora setuju karo keputusan hakim kasebut, sampeyan bisa mréntah.

Pengacara asring bisa nindakake apa-apa kanggo sampeyan sadurunge nampa panggilan. Pengacara bisa, antara liya, nawakake dhukungan lan pitulungan sajrone interogasi polisi utawa menehi saran babagan tindak pidana sing sampeyan curiga.

kesimpulan

Sanajan sampeyan bisa nyewa pengacara kanggo miwiti salah sawijining prosedur ing ndhuwur, pengacara uga bisa mbantu sampeyan ing njaba ruang sidang. Contone, pengacara uga bisa nulis surat kanggo sampeyan ing bisnis. Ora mung layang sing bakal ditulis miturut kekarepan sampeyan sing nyebabake driji sampeyan lara, nanging sampeyan uga entuk ilmu hukum babagan prekara kasebut. Kanthi pitulung pengacara, sampeyan bakal ditulungi tumindak sing kudu ditindakake lan aja nganti kasus lan kesuksesan dadi kasunyatan tinimbang mung ngarep-arep.

Cekakipun, pengacara menehi saran, mediasi lan proses litigasi babagan masalah hukum sampeyan lan mesthi tumindak kepentingane klien. Kanggo prospek paling apik, sampeyan mesthi bakal entuk bathi saka pengacara.

Apa sampeyan mikir butuh saran ahli utawa pitulungan legal saka pengacara khusus sawise maca artikel ing ndhuwur? Hubungi Law & More. Law & MorePengacara khusus ing macem-macem bidang ukum lan seneng mbantu sampeyan liwat telpon utawa email.

Share